Opel Servis Rezaleti (İzmir Surtaş)
Arkadaşlar selamlar,
Annemin servisinde başımızdan geçen rezilliği burası her ne kadar fiat forumu olsa bile anlatmak istedim ki fiat servislerinin gene kıymetini bilin (ya da iyi olan fiat servislerinin :P).
Öncelikle opel almayı düşünüyorsanız, kesinlikle garanti uzatmayın çünkü fiat veya ford'tan farklı olarak garanti uzatmayı burada fabrika değil servisin anlaştığı bir sigortalama şirketi yapıyor. Bu nedenle ilk 2 yıl garanti kapsamı ile +2 yıl garanti kapsamı tam olarak aynı değil. Tabii bunu +2 yıl garantiyi anneme 2000 TL'ye satarken bu durumu hiç söylemiyorlar,o da doğal olarak 2 yıldır devam eden garanti ne ise öyle olacak zannediyor. (haliyle ben de).
Günlerden bir gün, aracın soğutma suyu kabının müşiri bozuluyor. Olabilir diyerek servise gidiyoruz, içimiz rahat, nasıl olsa +2 yıl garanti yaptırmış (az buz bir para da değil doğrusu). Serviste işler bir anda karışıyor, aldığımız cevap "bu parça garanti kapsamında değil". Soğutma sistemi komple kapsamda diye geçse de kendilerince bu kabı o sistemden saymıyorlar ve para karşılığı değiştirmek istiyorlar. Ben tabii nasıl bir dolandırıcılıktır bu, +2 yıl garanti dediniz eskisi ile aynı sistemler neden garanti altında değil deyince böyle işte burada yazmıyor diyorlar. Diyorum aracın üstünde 15000 civarı parça var tek tek orada hepsini yazmak mı lazım, çıt yok... Anlayacağınız servis ve sigorta el ele, müşterileri yasal çerçeve içinde kandırıyorlar.
Daha sonra öğreniyorum ki bu parça yaklaşık 2 yıl önce garantiden 1 defa değişmiş. bu sefer diyorum ki garantiden değiştirdiğiniz parça tekrar bozulmuş 2 sene içerisinde. Bu parça değişince, parçanın kendi garantisi olmaz mı 24 ay. verdikleri cevap garanti kapsamında değiştirilen parçaların kendi garantisi olmazmış !.. yani aracın garantisi bitmeye yakın bir parçası bozulsa ve serviste bu parça yerine yeni bir parça takılsa ve bu da sizi 1-2 ay idare etse, bu sırada aracın garantisi bitse ve bu parça tekrar bozulursa bu sefer parayla değişirmiş.
Aldığım bu şok cevaplar karşısında dumur oluyorum. Servis müdürü kendinden emin, yasal olarak sağlam bir pozisyonda olduklarını düşünüyorlar. Bari diyorum müşteri memnuniyeti diye bir kavram var, taktığını parça daha 2 yıl olmadan tekrar bozuluyor ve siz bu durumdan servis olarak utanmıyor musunuz diye sormam bile istifleri bozmaya yeterli olmuyor. En sonunda biraz kavga gürültü biraz da hatır işleri sonucu bedava yapılması gereken bir işlemi %40 indirim ile yapıyorlar.
tabii bu ilk vukuatları değil. Daha önce de annem "aracın tekerini kaldırıma orta sert çarptım, sonrasında araç sağa çekmeye başladı" diye belirttiği durumda yapılan incelemelerde rotil kolunda ve başında oluşan hasarın çarpmaya bağlı değil, kullanım süresine bağlı olarak yıprandığı için bozulduğunu söylüyorlar. (tam da kaldırıma vurdukta sonra her ne hikmetse!!). Onu da parça, işçilik derken 250 TL'ye yapıyorlar, hem de aracın kaskosu varken!
Anlayacağınız, İzmir'de yaşayan arkadaşlar sizde ya da tanıdığınız birinde opel marka araç varsa bence bu servise gitmeden 2 defa düşünün.
Ben Fiat Ankara Kavaklıdere Servis 'nin olaylara yaklaşımına alıştığım için bu serviste dehşete düştüm resmen, garantiden gelen araca bile bir bahane bulup para ödeterek iş yapmaya çalışıyorlar, yolunacak kaz misali...
Bir de merak ediyorum, aracın garantisi de bitiyor. İzmir'de ki Fiat servisinde bakımda değişecek parçaları öğrendikten sonra gönül rahatlığı ile götürüp yaptırabileceği bir yer var mı?