arkadaslar sonradan kararan iç dikiz aynası taktırabilirmiyiz punto evolara?
Printable View
arkadaslar sonradan kararan iç dikiz aynası taktırabilirmiyiz punto evolara?
Bende bu aralar kendi aracımla ilgili bu konu üzerinde zaman harcıyorum Ayna sonradan takılır ama bilginiz olsun kararan aynaların bir sensörü var ve bu sensör cihazdan bir elektrik alarak çalışıyor Aynanın bir soketi var ve oradan çekilen bir kablo seti ile sigortaların olduğu kutunun birinden elektrik alınıyor Ayrıca aracın orijinal aynası çıkarılırken dikkat edilmesi gerekiyor yoksa camın kırılma ihtimali var Ben vw aracımdan örnek verdim ama muhtemelen evo da da durum aynıdır Birde kararan ayna genellikle far/yağmur sensörü ile birlikte bir set halinde oluyor Bilgisi olan arkadaşlar daha açıklayıcı yorumlar yazar
Bende merak ediyorum onu abi :)
Olur heralde ama ne kadar malolur acaba..
Bende bu konuyu takibe alıyorum ozaman :)
Bi arkadasimda gormustum yaninda park sensorunu bile gosteriyodu aynanin.
kararan dikiz aynası şart oldu bazı densizler kısa farları ve uzun farları artık her neyse yaktıkları zaman gözümü alıyorlar o zaman yan aynalara hiöç bakamıyorum şart oldu yani
Sonradan donanım eklemek hem çok zor hemde pahalı oluyor. İlk satın alışta gücün yettiği oranda dolusunu almak en güzel hareket.
haklısınız hem gerekli hemde biraz tuzlu oluyor ama bir bilgi edinsek hiç fena olmaz bence ;)
tam olarak ne işe yarar bu ayna yaA?
çok duyarımda,bilgi yok :)
aykut arkadaki aracın ışığı seni rahatsız etmez dikiz aynaya bakarken çünkü kararan dikiz ayna sayesinde aşırı ışığı emerek gözünü rahatsız etmiyor
Geceleri aynanın altındaki kolu ittirirseniz bir nevi kısıyor ışığı orjinal aynada da.
Abi cok haklısınız benim gözlerim 4.5 numara zaten gözlükle zor görüorum bide arkadan uzunları yakıp gelmiorlarmı kafayı yiyorum walla yawaşlayarak protesto ediorum bana sinir olup sollayıp geçiorlar öle yapınca ama gözlerim zaten bozuk bide uzun fark parlaması fena oluyor takılıorsa böle biişi toplanıp hep beraber gidelim taktıralarım walla
fiyatını tam net olarak hatırlamıyorum ancak 200tl ye yakın bir fiyatı vardı
[QUOTE=siyahinci83;600640]fiyatını tam net olarak hatırlamıyorum ancak 200tl ye yakın bir fiyatı vardı[/QUOTfiyatı fena değilmiş teşekurler
merceksiz xenon kullananlar her zaman rahatsız ediyor
çakma xenon kullanmayın. herşeyin bir yapılış uygulanış yöntemi var
orta dikiz aynasındaki kolu çeviriyorum
geceleri artık yolcluğum çok rahat.
ilk aracım broadway dı
9 ay boyunca geceleri arkadai araç farından rahastız olarak araç kullandım.
9 ay sonra arkadaşım bana gösterdi o kulun ne işe yaradığını
hayret ettim.
ve çok da işime yarıyor
ortada dikiz aynasındaki o kol u kullanın arkadaşlar.
karartmalı aynaya felan gerek kalmaz.
O zaman yağmur yağdığında da silecekleri elimizle kontrol edelim yağmur sensörüne gerek kalmaz Farları her karanlık ortama girdiğimizle elimizle açıp kapatalım far sensörüne de gerek kalmaz
Tabiki teknoloji kolaylık kimse karşı çıkmaz.Şuda varki d segmenti araçlar hariç sensörler çok sağlıklı değil.Bazen çok yağmurda sensör silecekleri yavaş çalışıtırıyor veya aydınlık ortamda farlar yanabiliyor.
benim kolaylıkla yapabileceğim bir şeyi, benim için bi insanın yada bir aletin yapmasını hiç sevmem. hele hele bunun için fazladan para vermek hiç istemem. bu benim tercihimdir. daha ehli keyf, daha rahatına düşkün olanlar, bu teknolojieri elde etmek isteyebilir. mesela aracıma hız sabitleme sistemi takabilmek için milyarlarca lirayı hiç düşünmeden veririm. halbuki gaz a ayağımlada basabilirim. ama uzun yolculuklarda, sabit hızda giden ben için hız sabitleme çok kıymetlidir. hız sabitleme bir başkası için çok önemli olabilir.
konu biraz eski ama hortlatıcaz artık :) arkadaşlarım abilerim bildiğiniz üzere yeni puntolarda yağmur,far sensörü ve kararan dikiz aynası opsiyoneli yok.acaba şu kararan dikiz aynası olayını yapan deneyen birileri varmıdır? ciddi ilgileniyorum bu işle punto evoda bulunan otomatik kararan dikiz aynasının yedek parça numarasını bulup servise getirtsem montajını yapabilirmiyiz veya daha önce bunu yapan varmıdır? bir golf forumunda yapan bir çok kişi gördüm montaj sigorta bağlantısı ve kodlamayla çözülüyodu olay(kaba taslak tabiki) acaba bizim araçlarda durum nasıldır?
sonradan hi-fi C.control skydome olabiliyorsa bu da oluyordur. tabi açıklama kısma ustalara kalmış benden ipucu bukadar :D
Puntonun aynasından ziyade Linea'nın aynası olabilir. Onu araştırmak lazım.
Herşey linea'da var mübarek ne arabaymış :)
Sonradan yapılabiliyor. Soketleri yerinde var ise...
https://imageshack.us/a/img405/9245/...trocromico.jpg
https://imageshack.us/a/img842/6610/...rocromico2.jpg
https://imageshack.us/a/img15/8999/s...rocromico3.jpg
https://imageshack.us/a/img837/4805/...rocromico4.jpg
Önce servisle görüşün soket varmı? Muhtemelen uşakta gibi soket olmasada soket yaratacak bir usta yoktur. Bu yüzden servisler görüşmenizi öneririm.
servisinde bu işten anlayacağını pek sanmıyorum ama gidip görüşmekte fayda var bu olayı çözmem lazım yardım için teşekkürler
slm arkadaslar abiler. ben servisle bugün görüştüm. konuyu dun görmüştüm. işten çıkar çıkmaz servise gittim konustum. burak arkadaşımızın dedigi gibi ya anlamıyorlar yada ilgilenmek ugrasmak istemediler. artı aynanın fiyatına 400 tl civarı dediler. serviste 3 ustaya sordum söküp bakamamız lazım dediler ama işleri yogunmuş.
Ben eve gelince meraktan söktüm aydınlatma lambasını kablo ve soket var 1 tane iceridede baya bi bosta sarılı kablo var çıkartmaya korktum .:) Galiba oluyor...
arkadalar soketin biri bu...