Günde 15-20 km . yol yapıyorum diye 2010 model benzinli evo aldım , şimdi taşınma durumu söz konusu günde 80 km. yapacam , şimdi deyin bakalım ben napayım aracım daha 17binde ve kredisi 30 ay kaldı :(
Printable View
Günde 15-20 km . yol yapıyorum diye 2010 model benzinli evo aldım , şimdi taşınma durumu söz konusu günde 80 km. yapacam , şimdi deyin bakalım ben napayım aracım daha 17binde ve kredisi 30 ay kaldı :(
Profilinden gördüğüm kadarıyla aracın Fire motorlu. Stabil gidersen çok fazla yakmaz zaten.
Aradaki 4.000 tl farkı ve onunda banka geri dönüşünü düşündüğünüz zaman pişmanlığınız azalacaktır. Yerinizde olsam madem benzinli olacak hiç değilse 2011'in en iyi benzinli motoru olan multiair motoru tercih ederdim. Benzinlide teknolojiye harcanan bedelin yaşattığı keyfi ve performansı aynı segmentte hiçbir dizel veremez.
Tüp taktırıp devam edeceksin ya da satılık yazısı koyacaksın alacak olan kişiye kredin olduğunu bankaya parayı yatırıp satışı üzerine alabileceğini söyleyeceksin.Bu kadar basit.
Bencede LPG taktırıp gönül rahatlığı ile binmeye devam edin.
Evet lpg yi düşündüm de , sürekli alışveriş merkezlerine gidiyorum birde hersene muayene olayı var . Gideceğim yer Bayrampaşa - Büyükçekmece arası olacak trafik olmasa sorun değilde trafik de olacaktır diye düşünüyorum .
[QUOTE=Sauron;597035]Evet lpg yi düşündüm de , sürekli alışveriş merkezlerine gidiyorum birde hersene muayene olayı var[QUOTE]
Lpg'li araçlar her sene muayeneye girmiyor normal taşıtlar gibi 2 senede bir giriyor.Onun haricinde LPG sızdırmazlık testi ve raporuda 2 yıl geçerli oluyor.Eksoz emisyonda aynı şekilde.yani LPG nin size extrası normalden farklı olarak LPG sızdırmazlık raporu oluyor oda 2 yılda 1 alınıyor,muayeneden muayeneye oda 25tl fiyatı var :)
Taktırın simit depo lpg bi çok alışveriş merkezine girersiniz ben ankaradada bursadada hemen hemen hepsine giriyorum sıkıntı yok :)
[QUOTE=Ayberk0616;597043][QUOTE=Sauron;597035]Evet lpg yi düşündüm de , sürekli alışveriş merkezlerine gidiyorum birde hersene muayene olayı var+1 sizin ilacınız lpgAlıntı:
Lpg'li araçlar her sene muayeneye girmiyor normal taşıtlar gibi 2 senede bir giriyor.Onun haricinde LPG sızdırmazlık testi ve raporuda 2 yıl geçerli oluyor.Eksoz emisyonda yani LPG nin size sadece extrası normalden farklı olarak LPG sızdırmazlık raporu oluyor 2 yılda 1 muayeneden muayeneye oda 25tl fiyatı var :)
Evet öyle gözüküyor , satıyım dizel alıyım dersem sanırım en az 5000 lira fark vericem iyi para . en iyisi lpg gibi gözüküyor . Teşekkür ederim ilgi ve alakanıza
Tak Lpgyi Keyfine Bak Arkadaşım LPG Dizelden Hesaplı Ne Korkuyorsunuz Lpgden Anlamıyorum. Ben Bütün Alışveriş Merkezlerine Giriyorum Kimsede Bişi Demiyor.
İnsanların bir çoğunda LPG ye karşı ön yargı var.Güzel bi sistem güzel bi işçilikle yapılırsa hiç bi sıkıntı yaşamazsınız sağda solda mahalle arasındaki LPG cilerde montaj değilde bi ön araştırma yapıp bulunduğunuz ilde iyi montajı hangi firmalar yapıyor onu bulup orada montaj yaptırın.2buçuk yıldır LPG li megane coupe kullanıyorum tek yaptığım iş 10 bin kmde bir 20 tlye gaz filtresi değiştirmek hepsi bu.Hemde aracımdaki kit atiker.Bu işin en ucuzlarından biri.3 yıldan fazla olmuş araca lpg takılalı hiç bi sorun yaşamadım allaha şükür :)
Bursa ve ankarada'da bütün alışveriş merkezlerine girip çıktım hiçte bi sıkıntı yaşamadım :)
Araç zaten az yakıyo diyen arkadaşlara kısaca bi hesap;
7.5litre benzin*4.25=0.318 krş yakar yani düz hesap 0.32 krş
aynı araç lpgde 8.5 litre yakar; 8.5*2.25=0.191 krş yakar
Biri 100 kmde 32 tl yakarken biri 19 tl yakar
1000kmde 320 tl benzin yakar diğeri 190 tl lpg yakar
1000kmde 130 tl kar edersiniz;
10 bin kmde 1300tl kar eder buda demektirki takılan LPG kitinin parasını amorti eder kar elde etmeye başlar:D
Hele hele benim gibi yılda 20-25bin km yol yapan bir vatandaş için LPG kitinin amortisi 4.5-5 ay demektir
lpg candır.. eski sistemlerde ayar tutmama sorunu gaz - benzin geçişlerinde sıkıntı falan oluyordu ama teknoloji değişti yeni sistem lpg de tek fark benzin değilde gaz alıyorsunuz okadar
lpg sizin işinizi görür bence...ama normalde günde 20 km yolda az değil bence dizel tercih edilebilirdi...
lpg'li araçlar avm'lere kaçak giriş yapmak sorun değilde, Allah korusun belki milyarda bir olacak bi ihtimalle araçta bi sorundan ötürü patlama felan olsa avm yönetimi adamın sülalesinin kökünü kurutur :)
Siz AVM'de patlamasından önce, sırtınızda patlamasından korkun bence. LPG taktıracaksam benzinli araba almam. Çok yol yapacaksam dizele geçerim, risk misk almam.
Her ne kadar bugüne kadar böyle birşey olmamış deniyor olsada; LPG bu, adı üzerinde likit petrol gazı. Açığa çıkan enerjiyi düşünemiyorum bile patladığında 40 litre bi deponun :toot0000:
Uçağa Hiç Binmeyin O Zaman :) Arabada Kurtulma Şansınız Var Uçakta Hiç Yok. Düz Mantık Düşünmeyelim Lütfen... LPG İle Çalışan Ve Kaldıki Tonlarca Deposu Bulunan Fabrikalar Var O Zaman Onlar Patlasa Bitti Millet :)))
GP COŞKUN yöntemiyle kullan arabayı. benimki de fire motor.
hiç bir şey yapamaz bence..o araç o avm otoparkına surucusunun cebınde girmiyor.kapıdaki güvenlik işini doğru düzgün yapsın lpg li aracı içeri almasın.sürücü ben bilmiyordum ikaz levhalarını gormedim der işin içinden çıkar..bukadar basit.güvenlik,oyle ellerınde aynayla aracın etrafını donerek bagaj kapağını açıp bakmadan kapatarak geç demesiyle alınmıyor ne yazıkki herkez işini doğru düzgün yapsa simit depolu araçlar bile avm otoparkına giremez.bu arada lpg kullanan arkadaşlar lutfen bu konuda bıraz duyarlı olun.
bencede lpg taktır en iyisi hemde en ucuzu o
Bana göre benzim + lpg ilişkisinde bakım ve işletim masraflarıdizel motora göre daha maliyetli, buji, buji kablosu, bobin vs gibi parçaların rutin değişimleri olduğu için beni korkutuyor.
benzinli aracın hortumu yarılıp tutuştuğunda durum lpg den çok mu farklı acaba ki bu şekilde yorum yapıyosunuz??? neticede lpg nin de benzin deposununda patlaması için içindeki yakıtın bitip dışardan vakum yapması gerek...
Sağlam bir lpg kiti kolay kolay patlamaz.
hani lpg uyarısını görmedim, işlerini düzgün yapsalarmış güvenlik görevlileri diyorsun ya, radara yakalandığında ya da kırmızıda geçtiğinde görmedik demek yetiyormu diyor. olaya senin açından bakarsak açık camdan içeri giren hırsızın banane açık bırakmasaymış deyip suçu ev sahibine atmasıyla eşdeğer. o zaman kurallara ne gerek var
LPG ucuz ve temiz bir yakıt.
benzinli bir aracım olsa 1 sn bile düşünmeden,
ehil birisine LPG taktırırdım.