OzzY Nickli Üyeden Alıntı
mesajı yazarken her ikisinide internetten kontrol ettim a3 az farkla daha ağır görünüyor.
a3te benim gördüğüm 2 nokta var performans açısından, 1.si yavaşlayıp rampaya girince vitesi geç küçültüyor ve bayılıyor 2.si viraja girerken gaz kesip çıkışta tekrar basınca yine vites küçültene kadar bayılma yapıyor. her 2 durumdada vitesi küçülttükten sonra performansta hiç bir sorun yok...
zaten manuel jetta ile otomatik a3ün 0-100 ve son hız değerleri oldukça yakın.
performans olarak bahsedilen motorların daha çok daha iyi olduğunu kabul edebilirim ama 1.2 motor kesinlikle anca kaldıracak bir motor değil yeterli performansı verebilen bir motordur. atmosferik 1.6lardan farkı yok kesinlikle.
yakıt olayına katılmıyorum kesinlikle basmadıktan sonra farklar çok daha büyük olacaktır. dediğim gibi 6 lt civarındaydı 3000kmlik ortalama(sıfırdan) ki yakıta dikkat ederek kullanılmadı asla.
bende zaten kimseye 1.4 turbo 2.0 turbo 3.0 turbo yerine 1.2 tfsi alın demiyorum tabiki bu tip motorlar çok çok daha iyidir ancak kullanım amacına göre(vergi yakıt sakin kullanım vs) 1.2 tfsi bu motorlardan önce tercih sebebi olabilir...