Silifke-Düzce Yakıt Tüketimi
Arkadaşlar dün saat 10:30 da Silifkeden yola çıktım tam dolu depo ile yakıtı Alpetten 3.29 TL den aldım pompa ilk tık ettiğinde dolumu bitirdik.
Güzergahım ise Silifke-Mut-Karaman-Konya-Ankara (otobanından)-Düzce.
Kaynaşlı gişelerde sarı ışık yandı.Toplam mesafe 760Km-Ortalama hızım 90 km/h-süre:8 saat 29 dk.Ortalama Tüketim 4,9 lt/100 km.Kalan Menzil ise 160 Km.
Sürüş tarzımı soracak olursanız bölünmüş yollarda sınır olan 110 km/h geçmedim otobanda özellikle iniş aşağı olan bölümlerde 130 km/h ile ilerledim ama anlık tüketimim 2 lt gösteriyordu zaten,yolculuğun tamamı klima açıktı ama dijital ekranda 3 çentik yani en düşük seviyedeydi ayrıca tek kişiydim ve arkada sadece kişisel giyim eşyalarımın olduğu valiz ve laptopum vardı.yolculuk önceside 4 lastik 32 barda sabitlendi.
Bunları ayrıntılı yazmamdaki sebep forumda 4 kişi klima açık 3.5-4 lt ile uzun yol yaptığını-Bir depo ile 1250 km gittiğini söyleyen arkadaşlardan bunun sırrını öğrenmek içindi.
menzil 4.9 ortalama ile 160 km gösteriyor ise ortalama şu an depoda 7-8 lt arası mazot var yada ben bu performansla devam etseydim 920 km yol yapacaktım.başka hesapla 35 lt mazotla 760 km yol yapmışım.Eğer bu araç 1200 lü km ler gidiyorsa ben niçin 920 de kalıyorum?
90 hp olmasına rağmen 5 vites olması etken olabilirmi?
remaple 109 hp civarı olan aracımdaki bu artış yakıt tüketimine etki ediyor olabilirmi?(Alp Bey eğerki standartlarda sürersem normalden az yakacağını söylemişti.)
Kat iptali ve son susturucu yerine düz boru modifiyesi sizce etkenmidir aşırı tüketime.
Yada bu soruları es geçelim benim bu tüketim verim normal olanda 1200km gidenlermi abartıyor sizce.
Herkese teşekkürler şimdiden yazacakları için.