1.4 fire ile bursa-ankara
Perşembe günü acil bir şekilde ankara bilkent osym de olmam gerekti saat 12 de çıktım yola allahım yollar nasıldır acaba diye düşünmeye başlamıştım çünkü geçen yıl inegöl-bozüyük arasındaki mezitler bölgesinde çok canım sıkılmıştı yol dar kamyonlar çekmiyor vs..
Neyse çıktım yola inegölü geçtim yol hala bölünmüş yol yeni tüneller açılmış asfalt son kalite bir yerde çalışmalar devam ediyordu o da problem olmadı.
Eskişehir-sivrihisar-polatlı derken bir baktım ankaradayım saate baktım 15.30 bu kadar kısa sürede(molasız) ankarada olmak çok şaşırttı beni.o yolları yapanlardan allah razı olsun. bu arada eskişehir-ankara arasındaki muazzam düzlüklerde de 1.4 77hp aracımı deneme imkanım oldu yol boştu radar tek bir yer de vardı onuda atlattıktan sonra düz yolda tam gaz 180km/s çok rahat gördüm biraz eğimde ise ibre 190km/s geçiyordu.hiç bir arttırma yapmadım bu hız değerlerini yazarken.
hani bazı arkadaşlar yazıyor ya foruma 150 yi geçmiyor bu motorlar diye hiç alakası yok babamın eski torosu bile 170 görüyordu tam gazda.. herşey kullanım ile ilgili araç size ve kullanımınıza alışıyor siz sağırsanız motorda sağır oluyor;siz atikseniz motorda atik oluyor.
genellikle şehir içi kullandığım için bende de sağırlaşma vardı uzun yoldan geldikten sonra motordaki performans artışı çok belirgin oldu gaza anında tepkiler daha iyi kavrama vs..
arasıra uzun yol şart bence araç sağlığı için..
toplam 875 km yol yaptım ve performanslı gitmeme rağmen yol biligisayarı 6lt gösteriyordu işin sevindirici bir yanıda bu.. Hiç bir problem yaşamadan yolculuğumu tamamladım yol ve araç düzgün olunca mesafe ne kadar uzun olursa olsun insanı haşat etmiyor. Grande 1.4 77hp fire motor ve aracımla bir kez daha gurur duydum..iyi ki seni seçmişim..
Arkadaşlara tavsiyem eskişehirin bursa çıkışında opet istasyonunda ayten usta ev yemek ve tatlıları restoranı var mutlaka uğrayıp fırında sütlacın tadına bakmalısınız ve arkadan çayınızı da yudumlamalısınız..