genel punto çok sert bir araba fazla esneme ve konfor biraz kısıtlı bozuk yol ve kentek küntek yol seslerini çok alıyor bu durum tekerlerdenmi kaynaklanıyor yoksa omortisörlerdenme
Printable View
genel punto çok sert bir araba fazla esneme ve konfor biraz kısıtlı bozuk yol ve kentek küntek yol seslerini çok alıyor bu durum tekerlerdenmi kaynaklanıyor yoksa omortisörlerdenme
Çok aşırı sert bir araç değil aslında. Lastik basınçlarını kontrol edin bence. 32 uygundur. Eğer 35 basılı ise (kitapçıklarında öyle yazıyor) çok fazla zıplar araba.
süspansiyonlar sert ama bu yol tutuşu arttırıyor.ayrıca içeri sesde almıyor.
Süspansiyonlar sert, insan bir süre sonra alışıyor. Fakat puntodan inip başka bir araca binice (puntodan daha iyi bir araç olmasına gerek yok) insan ne kadar sert süspansiyonlu bir araca sahip olduğunu anlıyor :)
genel olarak işyerinde hertürlü araba sürme şansım oluyor genel olarak en sert süspanyon punto belki bi ihtimal biraz yumşatmak ve konforu arttırmak için neler yapılabilir.
bence de konfor olarak pek iyi değil...
Babamda 2008 fiesta var ona kıyasla evo full comfort :)
konfor için ne yapmak lazım ben merak ediorum bunu
bir ay önce 2006 model gp aldım, aracımda önden ses geliyor, henüz servise gidemedim. önce bunun ön düzenle alakası olduğunu düşündüm, ama sesin direksiyondan geldiğini farkettim, tıkırtı burçlarıyla ilgili olabilir mi? bu konuda servise gitmeden önce bilmem gereken bir şey var mı?
araç üstündeki tekerlekler 175x65x15" tekerlekleri 185x65x15 yada 195x65x15" ile değiştirsem arabanın konforu yani esnemesi birmiktar iyileşirmi acaba.
benim orijinalinde 175x65x15 idi , zamanla eskiyince 185x65x15 taktım. hic bir fark olmadı. yine sert yine konforsuz. tabi büyütme sebebim konfor değildi , hem estetik artsın hemde yol tutuş artsın diye idi , tek bir estetiğe yaradı.
Lastik ebatı değiştirmek sadece yol tutuş açısından avantaj sağlar.Eğer lastikleriniz çok km. yaptıysa ya da uzun süredir üzerinde takılıysa esnekliğini kaybetmiştir. Değiştirmenizde fayda var bu durumda... Bir de lastik havaları önemli 26-27 bar civarında daha esnek lastiklere sahip olabilir konforu bir miktar artırabilirsiniz...
Lastik havaları 26-27 bar civarında olursa konforlar birlikte yakıtta da bir miktar artış olacaktır.
evet 26-27 hava baya düşük olur çekişten baya düşer araç.
yumuşak lastik ile birlikte; önlere 32 arkalara 30 hava basın. 15 inç janta 65 yanak lastik kullanın puntonun en konforlu hali olur.
sakın yayları, amörsitörleri yumuşatmaya çalışmayın. aracın aerodinamiği, sürüş özellikleri, salınımları, yüksekliği orijinal süspansiyona göre ayarlanmıştır. orj süspansiyonu yumuşatırsanız aracın bütün sürüş dinamikleri bozulur.
michelin güvenli lastik özellikle yağışlı havadaki yol tutuşu
Beyler sakinnn :) Şikayetim lastiklerden deil sadece aşırı hızlarda girdiğim virajlarda istediğim yol tutuşunu orjinaler yaylarda yakalayamaMam =) Yoksa lastiklerim yumuşak ve konforlu sıcak havalarda biraz ötsede sorun benim isteklerimdee :D
spor yayda michelin tadından yenmez :)
Yaylar 2 aydır bagajda (eibach ) bi yol çalışması var ev yolunda bu şekilde sürtüyo altı Gerisini siz düşünü artık :)
eibachlarla aracı bırakırsınız yolda artık :)
yani daha yumuşak ve daha konforlu punto için ne yapmalıyız.
daha konforlu bir sürüş için önerilebiliecek bir amortisör markası varmı puntoya uyan ve puntonun formunu bozmayacak ?