ben 1 mi yoksa 4 mü daha hassas anlayamadım 2sıde aynıymıs gıbı geldı bu konu hakkında bılıgısı olan varsa yardım lutfen
Printable View
ben 1 mi yoksa 4 mü daha hassas anlayamadım 2sıde aynıymıs gıbı geldı bu konu hakkında bılıgısı olan varsa yardım lutfen
+1 takipteyim
? ne demek ıstedın
:) sanırım bızım gıbı kımse bılmıyor.
Galiba...
emin olmamakla bereber 1 daha hassastır demek istiyorum..:D:D
ben 1 den devam
ben geçen kurcalarken farkettim kademe kademe seviye artıyor silecek hızı 1 de iken daha iyiydi benim 2 ye aldım daha hızlı çalışmaya başladı
Bildiğim kadarıyla 1 den 4 e doğru gittikçe fasıla aralığı kısalıyor yani hızlanıyor ...Aracınızda yağmur sensörü varsa zaten yağmurun şiddetine göre otomatik değişiyor :)
herşey kullanıcı kitabında yazıyor :)
https://img402.imageshack.us/img402/...9960149.th.jpg
yagmur sensörü hangi modellerde oluyor benm aracım 1.3 multijet dynamic fakat menü de rain sensor kısmı yok acıkcası aracı aldıktan sonra böyle ufak ama faydalı bi özelliğin olmadığını (yada ben öyle zannediyorum) görünce üzüldüm
Dynamic modellerine Assist Kit opsiyonu alırsan..
hız sabitleyici, gece kararan iç ayna ve yağmur sensörü geliyor
Arkadaşlar bu konu tam bir muamma. kitapçıkta 4 kademeli olarak hassasiyet ayarlanır demiş. lakin ben hiç bir fark göremedim 1 il 4 arasında. ayrıca sensörü "on" konumunda tutmama rağmen ilk çalıştırdığımda aracı; sensör camdaki ıslaklığı algılamıyor. sensörü kapatıp açıyorum ve o şekilde çalışmaya başlıyor. anlamadım ki neden ?? ha sonrasında bir sorun yaşamıyorum, yağmur sularının şiddeti arttıkça kendi kendine çalışma sıklığını arttırıp azaltıyor o ayrı :)
Arkadaşım bence camda ıslaklık varken senin kontağı çevirmen o ıslaklığı algılayamayabilir, tahminimce düşen yağmur damlalarına göre muamele yapıyor fonksiyon
Megane aracımdada kolu bir kere açıp kapatınca devreye giriyordu, sanırım bu araçlardada bu şekilde. Benimde camda ıslaklık varken kolu bir ileri geri yapınca çalışıyor.
yazın ortasında olur mu olur, foşş dedi bir yerlerden su sıçradı. sensör devreye girmeyecek demektir bu. girmesin de sorun değil zaten. ama ona güvenmeyi bırakacam artık. böle bir durumda anında elim silecek koluna gidecek...ya da arabayı çalıştırdığımda sensörü önce off sonra on konumuna getirerek yol boyunca hali hazırda bekletecem.
Arkadaslar yağmur sensörünü nasıl ayarlıyoruz, ben beceremedim.
1 ile 4 arasındaki fark hız farkı. 1 de daha yavaş 2 de daha hızlı calisiyor
Nesini beceremediniz tam olarak yazsanız ?
yağmuru algılayan sensör tam olarak nerde arkadaşlar.bugün bayağı bir sıkıntı çektim önümü görmeyecek kadar cam yağmur ile kapanıyor ama silecek çalışmıyordu...
benim bildiğim 1 cama damla düşüp sensör algıladığında silgeçler çalışıyor, 4 ise bikaç damla düştükten sonra :):) bn 4 de kullanıyorum, daha sonrası şiddete göre kendi ayarlıyor tbi ilk start için sağ kolu yukarı itip bırkıyorum ki devreye girsin..
aracı çalıştırdıktan sonra silecek konumu sensörde olsa bile ya açıp kapatıyorum ya da kolu birkez yukarıya çekip bırakıyorum ki devreye girsin diye.onun dışında devredeyken yağmuru tan olarak lagılamayıp cam su ile kapanınca devreye girmesi benim kafama takılan nokta...
ayarınız kaçta 1-4?
2-3 olması lazım ama 4 alıp deneyecem sizin yaptığınız gibi, olmadı servise götürecem hafta sonu, birde en başta sorduğum gibi bu algılayıcı sensör nerdedir acaba
aynanın cama baglandıgı yerde olması lazım sensorun
Gerçekten çom iyi bir konu! bende çözemedim ayar işini. 1 ilede aynı çalışıyor 4 ilede
Camda sensorun oldugu bolum distan silinse yeter hocam eger toz camur vs varsa. Ayrica ben de cozememistim 1-4 arasinda hissedilir bi fark gozlemleyemedim ben de.
aynayı nasıl sökebiliriz bilgisi olan varmıdır?