linea ile ilk defa Türkçe sunulan blue&me yakın zamanda grandepuntoda da olucak... soylemedı demeyin.
Printable View
linea ile ilk defa Türkçe sunulan blue&me yakın zamanda grandepuntoda da olucak... soylemedı demeyin.
Valla Vadi senden korkulur. Yaparsın sen.
Merakla bekliyoruz....
ben yapmıyorum... ama kendı gp me uyarlamak ıcın elımden gelenı ardıma koymam :D
vadi sen yap bizleride unutmaşsın dimi
valla bakalım bı tofas getırsınde ...
vadi sen biryerden duyum almadan konuşmazsın
Bugune kadar ne soyledıkte olmadı :D
yeni aldigim gp de blue&me ozelligi bulunmakta. Turkiye de 2 aracta mevcutmus. Aslinida tercihimde buyuk rol oynadi diyebiliriz. Cokta memnunum fakat Turkce degil. İlk aldigimda italyanca ydi, o daha da bir urpertti ama sonra baktigimizda internet sayfasinda dil paketleri konulmus. Tabi ingilizce yi tercihh ettim.
Bu aslinda numaralari ezberde cok rahat tutabiliyorsaniz sorunda degil, sadece eger benim gibi numara ezberleme ozurluyseniz (kafanizi bosu bosuna numaralarla doldurmiyanlardan da diye biliriz). Ufak pürüz şu eğer listeden değilde kafanizdan hatirladiginiz bir numarayi ingilizce soylemeye baslarken voice command in algilayacagi bir sekilde bagariyosunuz aslinda, iste tam bu esnada telefon numarasini sasirabiliyorsunuz fakat "Delete" ses komutu ile silebiliyorsunuz :)
Linea da Turkce destegi var ise acaba forum da fabrika ile baglantili olanlar o dil dosyasini gonderebilirler mi? Tesekkurler simdiden
Bu extrem Punto nun fotoğraflarını görmek isteriz hocam.
En kısa zamanda Blue&Me den kesitleri görürüz umarım.
Türkiye de 2 araç da olduğunu söylemişsin ve bu özel Punto sana denk gelmiş.
Şanssız bedevi hikayesinin ters versiyonu olmuş desene...
Arkadaşlar birşey soracam sonradan Bluetootht kiti taksak bu gelen mesejları okuma olayı olur mu? yada sesli komutlar , memory içindeki mp3 leri aratma sesli komutla...
BT kiti ile sadece sesli arama-cevaplama oluyor.
insallah vadi abı getırırde bızde takarız gplerımıze
aslinda gorucek bisey de yok. direksiyonun uzerindeki arama ve windows flag geliyor aktif bir halde birde torpido da iki tane usb girisi var. birinin uzerinde koruyucu bir kapak var nedenini anlamadigim. digeri ise isikli (usb isaretleri isikli).
yarin cekip buraya eklemeyi dusunuyorum. biraz yogun calistigim icin biraz aksama olabilir ;)
ben cok memnunum arkadaslar umarim uygun bir fiyattan extra olarak sunulur sizde kullanirsiniz. ogrenmek istediginiz birsey olursa cevaplamaya hazirim.
Kapaklı olan USB yuvası sisteme yazılım yükleme amaçlı. Flash bellekler ışıklı olan yuvaya takılıyor.
mantikli. peki turkce dil dosyasini bulabilirmiyiz acaba? linea nin kiler turkce.
birde genel bir sorun var. bende 40gb lik 2.5" lik laptop harddisk var kutulu usb. fakat onun icindeki mp3 leri gormuyor. No Media Found diye uyari veriyor. bu konuda bir bilgin varmi civcivx
linea da kı dıl destegı sanırım gp lere de yuklenır.
blue&me li gp macerası nasıl oldu bı anlatırmısın ...
Ben bu özelliğe bayıldım.
GP' ya uyarlanabilecekse şayet we çok abuk bi fiyat çıkmazsa hiç düşünmeden yaptırabilirim...
Vadi konuyla ilgili gelişmeleri bekliyoruz abi ;)
fiat aksesuar = abuk fiyat :):)
yalnız bu olay eğer olacaksa zamanında başlatılan nfs kiti gibi bir kampanya yapılsa çok tutar gibi geliyor forum içinde. nfs kitindeki gib hayal kırıklığı yaşanmaz en azından :)
gp ye uyarlamak masraflı ...
teyp kablolama dreksyon kumanda unıte body program ....
sız hesaplayın...
direksiyondan kumanda sistemi hem radyo, vs. bu şeyler için nasıl oluyor bilmiyorum ama kolay olabilir beyinde varsa blue&me
Bu tür sistemler genelde cihaz seçiyor. Mesela ben Blaupunkt'un BT-USB adaptörü ile Lacie Porsche 80 GB USB-HDD'yi sorunsuz çalıştırırken, Pioneer 7950 ile çalıştıramadım. İtalyan GP forumunda Blue&Me ile sorun çıkartmayan cihazların bir listesi vardı. Sanırım Blue&Me sistemi HDD'lere yeterli gücü sağlayamıyor. En iyisi 4 veya 8 GB bir flash bellek alıp, öyle kullanmak. Ben Pioneer'i 8 GB Twinmos flash bellek ile sorunsuz kullanıyorum mesela.
oncelikle yogunluktan dolayi hala sisteme fotograf ekliyemedim. gece cep telefonu ile cekim yapmaya calistim fakat sonuclar cok kotu oldugu icin fotograf bekliyen arkadaslardan oncelikle ozur. en kisa zamanda fotograf ekliycem.
civcivx bende ayni kanidayim bencede sorun yeterli gucun gitmemesinden kaynaklaniyor. benim hdd kutusunda ne kadar 2.5" lik laptop hdd si kullanilsada ayriyetten bir power adaptor baglamak icin giris mevcut, yani kablo karmaasasi en sevmedigim seyde olsa belki cakmak gozunden calisan power adaptor ile deniyebilirim. belkide servis ile gorusup torpido gozundeki usb ye bagli kabloyu torpido arkasindan dolastirarak hdd ye ve sigortadan bir devreylede hdd ye baglattirabilirsek hersey sorunsuz ve estetik olarak bitebilir. hem harddisk torpidonun arkasinda olur; 40gb lik sarkilarda en az 3 ay cikartmadan ve sıkılmadan dinlenir. sonucta eger bir kizak olursa sokulup takilmasida cok kolay olur. beni tek dusunduren anladigim kadariyla usb de surekli voltaj var, takilan cihaz cikartilmadigi muddetce voltaj cekiyor. buda aku icin sorun yaratabilir. ama suda var elimdeki cihazi kullanamama pahasina corsair in 16gb lik flash diskleri mevcut; onlardan alip bu isi sonlandirabilirim. basit olur ama cok ucuz degil malesef; 400 ytl olarak gordum yanlis hatirlamiyorsam.
blue&me macerasi inan eglenceli, yani en kotu yani phonebook icinde dolasmak. bu insanin bazen dikkatinin dagilmasina sebep verebiliyor. aslinda sole bir index leme var. telefon rehberindeki isimlere gore bunlari siraliyor. AA - BC ye kadar. belirli bir kotasi var anladigim kadariyla eger aramak istedigin isim bunlarin arasindaysa bu menunun icine girip buradan devam ediyorsun. benim telefonum icin sitede yer alan desteklenen cihazlarda full support gostersede msg larimi okumuyor. yaninda yildiz var aslinda supportta ama nedenini cozemedim. aslinda cokta ugrasamadim. birde sole bir konu var aslinda bu bence bir eksiklik; normal teyp sesi kisik bile olsa telefon caldiginda biranda inanilmaz bir sesle kolonlardan zil sesi geliyor. ve bunu kissanda yine bir diger gorusmede bu tondan devam ediyor. bence bunun bir menusu olmali ve oradan kapatilip acilmali bu ses. rahatsiz edici olabiliyor. sesli komut islemi cok iyi calisiyor. gercekten tebrik etmek lazim. sesli komutu sadece aramalarda degil media center da bile calistirabiliyorsun.
yani sormak istediginiz bisey varsa gercekten cekinmeden sorabilirsiniz. elimden geldigince anlatmaya calisirim.
gorusmek uzere.
ben zamanında fabrikada bir araba görmüştün. koda bakmıştı arkadaş ve şöyle demişti : bunda ekstra bir opsiyon var muhtemelen blue&me. ve ben o arabayı almamıştım :) aklıma tüküreyim
tesekkurler sistemi linea da ıncelemıstım .. herseyı seslı yanıtsıstemıyle yapmak guzel hemde anlasılabılrı bı sekılde.
Ben fabrikada bizzat bu işle ilgilenen şefe sordum ama bunun mümkün olmayacağını belirtti.Çok fazla şeylerin değişmesi gerektiğini söyledi.Bununda çok zor olduğundan bahsetti.
bence değecek bir donanım değil blue&me.fuarda inceledim fiat sorumlusu kafayı sıyırdı her telefonla uyum sağlamıyor.bir türlü arama yaptıramadı eleman.düştüğü durumu siz düşünün.bt kiti hem daha uygun hem daha pratik bence.
arkadaşlar bi haber varmı bu blue&me lerden. servislere ne zaman gelcek acaba.
Ayrı takılacağını sanmıyorum ama yeni araç alırken ek donanım olarak alabiliyorsunuz.
ne kadar saçma, sıfır alırken aksesuar seçimi yapabiliyoruz.sonradan yapamıyoruz. halbuki arabalar aksesuarsız olarak geliyor ve türkiyede sonradan müşterinin istağine göre takılıyor.
benim bildiğim siparişe göre italyada toplanıyor. Türkliyede fabrikada herhangi bir donanım eklemiyorlar. Sadece jant kapaklarını takıyorlar okadar.....
İthal arabalara Tofaş'da hiç bir ekleme çıkarılma yapılmıyor. Sipariş tam olarak ne ise o şekilde fabrikada üretilerek araç öyle geliyor.
Bu nedenlede oldukça spesifik değişiklikler olabiliyor arabalar üzerinde.
Yani üretimin en başından aracın özelliklerine göre toplanmaya başlandığı için blue&me olan/olmayan araçlar arasında belkide teyp ve bütün elektrik tesisatı bile farklı takılmış olabilir.
Fakat bunu bilerek yazmıyorum, belkide blue&me için çok farklılık gelmiyor olabilir. Ben Linea ve Fiorino'da blue&me 'li araçların üretimini gördüm. Benim gördüğüm blue&me modülü masa telefonu boyutlarında bir kutu ve usb girişinden ibaret. Ama montaj detaylıarını hiç incelemedim.
arkadaşlar blue me sisteminin dışında flash bellek kullanarak müzik dinlemenin bir yolu var mıdır? örneğin active modellerine flash bellek girişi takılabiliyor mu?
haklı olabilirsin dostum.ben bildiğimden değil, mantığıma göre söylemiştim.fakat arabamı alırken istediğin herşeyi takabilirim demişlerdi.e bu bağlamda da düşündüğümde binlerce müşterinin isteğine göre fabrika hangibir arabayı üretsinki.
olmasada oldursunlar artık, onlarca marka içinden seçiyoruz.alıyoruz.altı astarı blue&me.nedir yani.servis satsa ne olur yani.yok alt yapı, yok üst yapı.insanın altına üstüne başlayası geliyor.
SAYGILAR.
büyütüldüğü kadar bişey değil aslında olmayan puntolara da takılabilir
Elektirik tesisatı,tuş takımı,blue&me modulü,gösterge ve ünite o kadar :)
başka birşeye gerek yok kim demiş takılamaz diye
gösterge :)
İşin zor kısmıda bu gerçekten zaten. Binlerce satış noktasından siparişler toplanıyor. Hepsi bir bir fabrikaya iletiliyor. Sistem bunları derleyip her parça için tek tek ihtiyacı çıkarıyor. Bir müşteri blue&me istemiş, diğeri otomatik klima istemiş, diğeri ESP istemiş, bir sonraki baz model istemiş. Onu bırak sıdandart dışı mesela klimasız GP isteyen bir şirket 100 tane sipariş verdiyse o bile düzenleniyor.
Sonra ihtiyaç olan parçalar için tek tek yan sanayilere ihtiyaç geçiliyor, şu gün 20 tane blue&me modülü istiyoruz, ertesi gün ESP modülü istiyoruz vb. ve bu ihtiyaçlar fabrikaya günü gününe sevk ediliyor, yoksa bu kadar opsiyonun stoğunu kim saklayacak.
Senin aracın daha gövdesinin ilk parçası kaynaklanırken üstünde sipariş numarası yazarak banda giriyor. Aynı numara ile boyaya giriyor, sen ne renk istediysen boyanıyor. Sonra montaja gidiyor, bandın üstünde her işçi arabanın üstündeki içerik kağıdına bakarak ona göre parça takıyor, örneğin blue&me varsa şu tesisatı takacam, ona göre göre bu göstergeyi takacam, araba dynamic ise bu koltuğu takacam, ona göre bu takozu takacam vs. vs. tek tek her işçi ona göre spesifik parça takabiliyor. Amaç arabay gereksiz bir civata bile takmadan maliyeti ve üretim süresini minimumda tutmak..
Tabi önceden sipariş edilmiş her parçada ilgili işçinin önüne hazır geliyor.
Ben uzun uzun yazdım konuyu biraz saptırdım. Ama anlatmak istediğim mesele şu ki: sonradan takılması kolay olsun diye bütün tesisatı hazır koyarsan, göstergeyi koyarda sadece ilgili ışıkları yakmadan orda bekletirsen, ne biliyim teybi her opsiyonu kapsayacak şekilde yaparda sadece kablosunu takmazsan ne olur? serviste adam blue&me modülününün soketini taksın, vidasını bağlasın hazır ne güzel dimi? ama bütün bu gereksiz taktığın şeyler için active model alacak adamdanda belki 500TL boşa para isteyeceksin.
Bu devirde maliyetleri düşürmek ve kişisel opsiyonları arttırmak için fabrikalar çok çalışıyor. Bu bizim için iyi birşey aslında, eskiden bu kadar opsiyonu kim seçebiliyordu? ne varsa alıyordun... ama bazı zorluklarada katlanmak gerekiyor malesef...
Tabi bütün bu zorlukları aşmak için kafa patlatıp olmayacağı uyduran ustalarda yok değil, sizin bulmanız geerken böyle becerikli bir usta işte :) veya 3. parti çözümler ile araca uygun özellikte bir teyp ve bluetooth kiti sonradan takacaksınız :)
Mehmet kardesim cok güzel yazmışın sistemi çok iyi belirtmişin. Yalnız bende bir şeyi belirtmek isterim. Yan sanayi de calısan biri olarak. Bazı üretimlerde eğer o opsiyon yoksa onu eksik yapıyorlar. Yani blue me istemiyorsan elektirik tesisatını farklı cekmeleri gibi. Bunuda yapıyorlar. Nerde biliyorum üretimini yaptıgımız kablo tutucu parçayı 2 faklı klips le gönderiyoruz. PArçalar tamemen aynı içinde kabloların geçtiği klipsler farklı. Parçaları araç eksenine getirdiğimizde aynı eksendeler Yani benzer parçalrı 2 faklı yerde kullanma gibi bir şeyde yok. tammen aynı yerde kullanılıyorlar. Neden 2 faklı kablo klips var. Onunda öğrendim Opsiyonu faklı arabalarda onu kullanıyorlar + kablolar için. Bu nedenle Blue me için eğer opsiyonda yoksa var olan tesisatı hazır olmadıgından çekimi zor olarabilir. Bunu araştırmak gerekir. ahh ahh Tofaş ın içinde yaşanan ne sıkıntılar oluyor. Birde araçlar arası faklar bile var. mesela seriye giriyor. belkide 2000 ci arabasını üretmiş. ama bir problem yakalanıyor. PArçalar değişiyor hoop 2001 ciden sonra arac farklılaşmış oluyor. Ondan sonra sevisci elemean ya burda hava alan popmpa vardı diye soruyor. (komikti ya servis cagırdık adam bize sordu yerini)
Birde aklıma geldi yazayım. Mesela bazı oprsiyonlar paket olmak zorunda kalıyor. Mesela ben esp isterim asr istemem diyemiyorsuz. Çünkü alt yapı aynı sistemi faklı yönlerde kullanıyor. Koyunca hepsi koymak zorunda yada ayırırsa soradan sisteme ilavesi çok zor olur. Gibi.
Haklısın Uğur, zaten araçta esp oldumu diğer güvenlik ekipmanları için ekstra donanıma bile gerek yok...
Mehmet ve Uğur arkadaşlar haklısınız.olayı biraz araştırdım.fabrikalar bant sisteminde zannettiğimiz gibi değilmiş. mehmet arkadaşımın anlattığı gibi.fakat blue&me,mp3 çalar,bagajda 12v,usb girişi gibi opsiyonları da bizim için düşünüp bi çözüm bulmaları lazım.yani araba alacaklar için alternatif var, almışlar için alternatif yok.iş satana kadar yani.bugün beni fiat merkezden bi anket için aradılar.müşteri memnuniyetiyle ilgili.onlarada aynısını söyledim."ilgili yerlere iletiriz" demekten başka bişey diyemedi.en azından mehmet arkadaşımın yazdıklarının yarısını söyleyebilseydi o kadar fırça çekmezdim.daha fiat sitesinin aksesuar sayfası bile aktif değil. benim kızdığım satış sonrası zayıflıkları.alt yapı,üst yapı deyip geçiştirmeleri.