Bu sabah itibariyle Motorine 16 kuruş zam gelmıştır..
Vatana mıllete hayırlı olsun
Walla ben bır kıtap dolusu küfür ettim
Printable View
Bu sabah itibariyle Motorine 16 kuruş zam gelmıştır..
Vatana mıllete hayırlı olsun
Walla ben bır kıtap dolusu küfür ettim
yazık..bunun sonu ne olacak böyle..dünyada da böyle mi.
Bunun sonu aslında bızım elımızde 12 hazıranda degıstırebılırız...Türkiyeyi bu zıhnıyetten kurtarabılırız..Cocuklarımız daha ıyı sartlar altında yaşasın dıye
kardeşim çok güzel diyosun akp'ye oy vermeyelim tamam da hangisine oy verelim var mı bizi kurtaracak bi parti ? acınacak durumda ülkenin hali ya böyle zam stratejisi mi olur sinirden ağlıcam çaresiziz...geçen hafta kemal kılıçdaroğlu da izmirde benzini 1.5 tl yapcam diyodu eeee inandık mı? inancaz mı ? elbette hayır
2007 Seçimlerinin bir kopyası olacak bu seçimler ve hatta iktidar partisinin oy oranlarında artış bile bekleniyor.
9 Senelik mevcut parti iktidarına paralel program ve siyaset geliştiremeyen muhalefet partilerinin bu seçimde oy oranlarını koruması onlar için başarı addedileceği için, beklenti içerisinde olan bizlerin hayal kırıklığı yaşamayacağını tahmin ediyorum.
Biz millet irade bütünün bir parçasıyız bu parçanın birde diğer yarısı var. Bizim problemimiz aslında neye dayanarak oy verdiğimizi bilmememiz. Mantığın dışında hissiyate göre haraket ediyoruz. Meclisteki üç parti taraftarlarına neden bu parti diye sorduğunuzda iki veya üç tane klişe, tabulaşmış ve hatta yoğun yargılı cevaplar alırsınız.
Ben gerçek bir vatanseverin, ülke bütünlüğü, millet menfaatini herşeyden önce gören bir liderin varlığını görüyorum ama %10 barajını geçemez jargonunu ve dayatmasına boyun eğen, ayrıca şu partiye oy verme bu partiye hizmet edersin gibi inanca kapılmış milyonlar nedeni ile yine aynı siyasete, aynı teröre, aynı bölünme polemiklerine, zam haberlerine, aynı işsizlik oranlarına, aynı dış borca, milli kalkınmasız ekonomide suni büyüme haberlerine bir beş yıl daha kopyala yapıştır yapacağımıza inanıyorum.
Ülkemiz için hayırlısı ne ise o olsun, allah yardımcımız olsun
Petrol üreten ülke değiliz arkadaşım,ithal ediyoruz.
Hangi hükümet gelirse gelsin fark etmez bu böyle gider.
Benzine her hafta zam geldiği günleri unutmadık,enflasyonun 3 haneli olduğu ve zamla yatıp zamla kalktığımız günleri unutmadık,hastane ve ilaç kuyruklarını unutmadık.bu listeyi uzatmaya kalksak sayfa yetmez.
Seçim vaadlerini bu ülke insanı artık yutmuyor.
ya valla ayıp günah ya bu milletten daha ne istiyolar biraz param vardı onu peşinat verip krediyle araba aldım kredisiyle uğraşıyorum şimdi de motorine gelen zam yüzünden aracın keyfini bile çıkaramıcaz hevesimizi kursağımıza diziyolar böylece :(
Günaydın.
unutmadık unutamayızda zira halen hergün görüyoruz bu görüntüleri. Geçmişteymiş gibi konuşuyorısunuz. Yakın zamanda bir devlet hastanesinin aciline gittinizmi? Bir gidin hasta insanların feryatlarını, sıra beklemelerini görün :( Biz özel hastaneye gidebiliyoruz ya gidemeyenler ne olacak orada sırada bayıldıkça içerimi alınacak. Çok şey düzeldi zannediyorlar ama aynı olay kısır bir döngü içerisinde maalesef. Zamlarda değişmedi onlarda dvm ediyor. Nasıl bir ülkede yaşıyoruz inanamıyorum bazen.
ben akp ye oy vermememe rağmen bu seçimlerde oyunu arttıracağını düşünüyorum bizde hakettiğimiz biçimde yönetilmeye mecbur olarak zam kazıklarını yemeğe devam edeceğiz sorun o parti bu parti meselesinden ziyade düzene bi başkaldırı lazım satmayın kardeşim benzini mazotu petrolü dışarı içerde millet inim inim inlerken
haber sitelerindeki yorumcular ben otobüsle gidiyorum sizde gidin falan yazıyorlar işte insanlar bu kadar kas kafalı olur bunun sanayisi var agır vasıtası var bilmem neyi var bu tarz düşünceleri olan olaylara at gözlüğü ile bakan insanların verdikleri oylarla yönetildigim için üzülüyorumm....
aynı sorunları farklı paketlere koyup kucağınıza veriyorlar (sağlık sektörü için konuşuyorum)
ne yapacağız diyen arkadaşlar için şunu belirtmek isterim başka bir parti var mı diye soruyorlar sanki başka parti gelse değişecek mi diye soruyorlar arkadaşlar başka partinin kazanmasına gerek yok eğer oy oranında azalış bile olsa bu dikkat çeker düzeltmeye çalışırlar en azından bunu düşünün
seçim kampanyalarında motorin ve benzin fiyatlarında indirim yapmak bir vaad olarak geliyorsa bu bile sevindirici neticede sosyal toplum örgütlenmesi sıfıra yakın genelde herhangi bir eylemi devlete kazan kaldırma olarak nitelendiren bir milletiz
Arkadaşım bız vergının bıle kdv sını oduyoruz..
Biz demıyoruzkı zam yapma ama % 70 lere varan vergıyı bıoraz olsun azalt dıyoruz ..Elbettekı zamda olur ındırımde ama suan 1.5 tl olsaydı mazot 3-4 kurus zam olurdu ee 3.5 tl olunca zamda buyuk oluyo ve işin enteresan tarafı hıc ındırım olmuyor nedense..
Hükümet bütçesini sadece akaryakıta bağlarsa vatandaş napsın..Emekliye vermıssın % 4 zam nasıl gecınsın nasıl ev gecındırsın genclerımız...
Çocuk yetıstırıyoruz gelecek için ama nerde nasıl neyle yaşayacaklar...
Birincisi malum partinin altarnatifi yoksa oy kullanırken bütün partileri işaretlerim oyumu yakarım benim gibi 10 milyon insan bunu yapsa acıcık bi kriz doğar sonra herkes neyin noluğunu anlar bunların altarnatifi yoksa kimseyi seçmezsin olur biter zaten.
İkincisi petrol üretmeyip ithal eden tek ülke Türkiye'mi dünyada????? Almanya,İngiltere,İtalya,Yunanistan....... bi ton ülke var onlarda verginin vergisi yok akaryakıtta.
Hükümet 2008 krizi sırasında teğet geçti dedi sonra akaryakıtta alınan kdv+ötv vardı dedi ki 1 yıl süre ile burdaki ötv den ayrı bir kdv alınacak yani iki kdv (verginin vergisi) bu bir yıl sürecekti noldu 2 yılı aştı çıt yok çıt. Koyunun bile bu şartlarda akıllanacağı seviyede umarım Milletimiz yolun sonunu iyi tayin eder.
İngilterenın politikasına hayranım..Ne kadar çok tüketirsen o kadar ucuzluyor tuketım azalırsa pahalılasıyor.Ülke bu sekılde zam ve ındırım politikası ızlıyor
bıktım artık bu memlekette yaşamaktan!
maaşlara zam yok ama ocak ayından bu yana %10 civarı motorin zamlandı. yeter artık .................................................
herhalde yıl sonunda 4 lirayı geçer bizde galiba lpg ye geçicez bu gidişle
Lpg ye geçiş çözüm degıl arkadasım merak etme yakında kol gıbı zam koyarlar onada
evet ben o kolun ne kadar uzun olacağını düşünmekteyim uzun zamandır lpg den ses yok
söylenicek laf kalmadı artık
Bazı arkadaşlar çok güzel yazmışsınız ama icraat olmayınca hiç birşey olmuyor AKP'den başka bir parti gelmez bu seçimde heveslenmeyelim gerçi onlara rakipte yok.Onların izlediği yol ses çıkarmıyorlar nasıl olsa diyip vurdukça vuruyorlar.Başka bir devlet daha bu kadar halkını sömürmüyordur...Yok efendim "yaradılanı yaratandan ötürü severim " diyip dini alet ediyor kendisine nasıl sevdiğin belli arkamıza geçip seviyon
arkadaslar su anna kadar hepsi denendi hepsi ayni birtek sey kaldi baska alternatif yok benim oyum anadolu kartalina
Artık sözün bittiği yerdeyiz arkadaşlar, hiç boş yere yazıp çizip kendinizi yormayın.
Bu iktidarda olsa başka bir iktidar da olsa sonuç hiçbir zaman değişmeyecek, ezilen, boyun eğen, kaderine razı olan hep biz olacağız. Türk insanı ne yazıkki bu saatten sonra geri dönülemez bir yoldadır. Mısır, Libya gibi ayaklanma da çıkaramayacağımıza göre ya paşa paşa bu paraları ödeyip aracınıza bineceksiniz ya da kontağı kapatıp arabaların üstüne de brandaları çekip toplu taşıma kullanacaksınız
yanlış biliyorsunuz. petrol üretmekle pek alakası yok. bu vergilerin sebebi bütçe açıkları. ülkede vergi toplanamıyor, o nedenle ürün ve hizmetlerden peşinen vergi alınıyor.
sizin dediğiniz gibi olsaydı petrolün dışardan pahalı gelmesi gerekirdi, ama öyle değil heğimiz biliyoruz.
lütfen beni yanlış anlamayın ve fikirlerimden ötürü kusura bakmayın ama bu kabullenme ve birşeyin değişmeyeceği düşüncesi pozitif yönde maalesef hiçbir şeyi değiştirmeyip dahada bu gidişata kolaylık sağlayacaktır. Zaten hiçbirşey değişmeyecek diye diye inancımızı kaybettiğimiz ve sonraki nesillerede bu düşünceyi benimsettiğimiz için bu iş böyle gidiyor.
Mantığınız doğru az zam yapmışlar...3 haneli zamla yaşadığımız zamanlarda maaşlara da üç haneli zam geliyordu paralel olarak...bunun adı enflasyonla büyüme stratejisi politikasıydı...şimdiki ne ...? üşenmiyorsanız bi araştırın benzinin mazotun maliyetini...ve konan vergileri...şimdiki hırsızlara kaçakçılara af ...topyekün halka :whip0000:
Merhaba arkadaşlar,
bence siyasetten uzak tartışmalı siyasi olarak da yakınlarda olacak seçimde tercihinizi yaparak tepkinizi gösterebilirsiniz.asıl olan bişi var ki ardı arkası kesilmeyen petrol ürünleri zammı....sürekli ve artarak devam etmemesi için birlikte olarak sesimizi duyurmalıyız....bakın avrupa ülkelerine hattab hindistana bile adamlar neler yapıp tepkilerini dile getiriyor ve sonuç alıyorlar.yinelemek gerekirse şu bir gerçek arabalarımız bizi taşımıyor biz onları taşıyoruz....daha ucuz ve yaşanabilir günler dileğimle hoşçakalın iyi forumlar.
lanet olsun ya ne demek 16 kuruş millet 16 kuruşa 1 litre benzin alırken bize 16 kuruş 16 kuruş zam yapılıyor.
(((((enflasyonla büyüme stratejisi politikasımı?????))))
ekonomi mezunuyum ama bu büyüme stratejisini öğretmeyi unutmuşlar anlaşılan.
Maaşlara 3 haneli zamdan bahsediyorsun,hangi yüzyılda olmuştu bu arkadaşım,20 yıldır siyasetin içindeyim.
Akaryakıtın vergi yükü ortada, bu hükümet zamanındamı gerçekleşti bu.
arkadaşlar benzinin rafineriden çıkış fiyatı 1,085 dir. Satış fiyatı ise 4 liradır. Evet buyrun bakalım, askeri ücret 760 lirayken 1 litrede 3 lira vergi neyin nesidir ? 10 sene önce anadolum vardı. 230 km toplam akrabaları ziyarete giderdik. 40-50 lira şuan tam hatırlıyamıyorum benzinle gidip gelirdik. Ayrıca anadol, ford motoru şuanki araçlara göre çok çok fazla yakmaktaydı... Hala bu zihniyetle gidip Türk vatandaşları bunlara oyunu versinler. Bakalım nereye kadar gidecek.
bizler başımıza bir iş gelir diye hakkımızı aramaktan korkan özellikle son zamanlarda sindirilmiş bir milletiz,tepkimizi ortaya koymaktan aciziz,polis devletinde yaşıyoruz... fakat gel gelelim dünya öylemi?....çatır çatır hakkını savunan kendini yoldurmayan ve tepki gösteren halklar var...işte örnekler:
manila
https://img696.imageshack.us/img696/8369/27159064.jpg
bankgkok
https://img576.imageshack.us/img576/1272/bankgkok.jpg
güney kore
https://img215.imageshack.us/img215/4148/gneykore.jpg
hindistan
https://img101.imageshack.us/img101/7094/hindistan.jpg
ispanya
https://img29.imageshack.us/img29/9049/ispanya.jpg
https://img163.imageshack.us/img163/7731/kamyoncu.jpg
avustralya
https://img27.imageshack.us/img27/390/avustralya.jpg
Oto gaza zam yapmadılar henuz,1 hafta yapmazlar millet gidip lpg taktırısın arabasına kdv ler devlete geçsin ondan sonra yaparlar.turk tarihinin en kurnaz hukumetiyle karsı karsıyayız.insanları paranoyak yaptılar.
Doğrusu geçen yüzyıldı 1990 otomotiv sektörü toplu iş sözleşmesini bi araştırın...şahsen o zamanlar tofaş çalışanıydım...sıkı durun %360 zam almıştık...ondan sonrada sanırım birki defa 3 rakamlı zam almıştık ücretlere...kademeli olarak 2 haneye ve son 2010 otomotiv sektörü zammımız toplu sözleşmede iş gruplarına ve fabrika ortalamalarına göre (nerden çıktıysa) %2,5 ile % 6 zam yapıldı ...işin içindeyiz...benim ücretime %2,5 geldi ...%6 ise neredeyse asgari ücretle çalışan nisbetten yeni arkadaşlarımıza geldi...siz memleketteki gerçek enflasyonun %2,5-%6 olduğunu düşünüyorsanız...diyecek birşey yok...yani bizlerin sizlerin bindiği araçları alınteriyle canla başla üreten işçiler yaklaşık 850-1000 tl alıyor haberiniz varmı ...?çoğunluk üstelik...sayın ekonomist siyasetçi...geçinin bakalım büyük şehirde nasıl oluyor...eğer arkanızda sağlam ana baba desteği yoksa...
Babacan: Zammı devlet yapmıyor
DEVLET Bakanı Ali Babacan, akaryakıttaki son gelişmelerin şaşırtıcı olmaması gerektiğini söyledi. Babacan, dünyada petrol fiyatlarının arttığını, kurun arttığını, buna bağlı olarak da fiyatların yükselmesinin sürpriz olmadığını, vergileri litre başına sabit tuttuklarını ve artışın şu anda dünya petrol fiyatlarından gelen bir artıştan kaynaklandığını ifade etti. Babacan, “Bu hükümetin yaptığı bir zam değil” dedi.
Burası Türkiye böyle şeyler olmaz. PKK lehine slogan atanlara polislermiz zarar veremezler. Alırlar ifadesini salarlar. Ama bi öğrenci topluluğu harçların kaldırılması için bi slogan atsın bi yürüyüş yapsın öldürmekten beter ederler. Meydanda dövdükleri zarar verdikleri yetmez karakolda tanılmaz hala getirirler. Canım Türkiyem ne halledere geldi..
Ulen bide hükümetle ne alakası var demiyorlarmı deliriyorum valla bunlarında hepsi aynı torna tezgahından çıkmış gibi aynı laflarla savunmaya geçiyorlar
Bence birde şu açıdan bakmak lazım ortadoğu resmen alev alev ne kadar tam anlamıyla olayları göremesekte nasıl bir ateş olduğu belli oluyor petrol ülkelerinin böylesine zor günlerinde elbetteki benzinin birim fiyatının aşşağı inmesi beklenemez dua edelimde o alev bize de sıçramasın herkes ister 30 40 liraya arabasını fullemek ama bunu hükümete değil zammı getiren etkenlere bakmak daha iyi olur diye düşünüyorum.
Sımdıde her hafta zam gelıyor
Enflasyon guya 3 hanelı degıl bende oynarsam rakamla satılmayanla hesaplarsam tek hanelı yaparım merak etmesın kımse yeterkı bunu yutacak vatandas olsun pazarda manavda alısverıste anlasılıyor enflasyon tekmı yoksa 4 hanelımı
İlac alıken emeklının maasından kesılen ilac katkısı + dr katkısını da unutmamak gerek bunlar sadece goz boyuyor dıgerlerınden farkı yok babayıgıtse otv yı dusursun recep beyın gelınınden alınmayan pırlantanın kdv sını alsınlar ben vergı verıyom ama onlar vermıyor
Millet siyah resmi plakaya takıyor diye hepsi sivil plaka oldu bu yetmez gibi 5000 yeni araç daha alındı.12 silindirli koruma kuyrukları başladı,ne yakar bu arabalar kaç paradır...
eee bunlar kimden çıkacak?
sadık vatandastan cıkacak.
Çalısan vatandastan cıkacak.
Vergısını odeyen vatandastan cıkacak.
namuslu vatandastan cıkacak.
dıger namusuzlarda durust vatandasın sırtından semırmeye devam edecek. neymıs hak hukukmus.durmak yok yola devam.zamlara devam.sındırmeye devam.oy vermeyene benden degılsen hıc bırseysın demeye devam.
Hukumet onlemını almasın dolar yukseltırken yukseltıp duserkende yukseltsın ya bunlar bahane oldu zammın bızımle alaksı yok demek ıcın bahane yunanıstanda,romanyada ,ab de dısa bagımlı su krız donemınde fıaytlar artmısmı hıc bukadar yoksa hıc artmayıp veya cok cuzı bır sekılde artırıp vatandaslarını sıkıntıya sokmakmı ıstemıyorlar orta dogu yanmazkende habıre zam vardı ee o zaman hukumet ne iş yapıyordu bu krız hukumetın ekmegıne bal surdu resmen
İflasın sebebi işçilere yapılan zam olduğunu hiç sanmıyorum...Kendinizi onların yerine bir koyun mesela Tofaş veya Reno fabrikasında 1 gün çalışın bantta bir göreyim ekmek nasıl kazanılıyor alınteri ne? hakkı ne ?...1000 liraya 1 dk durmazssınız...emin olun...ne yazıkki insanlar çaresiz...yaratılan iş ortada ..taşeronluk sistemi almış başını gitmiş...tartışmaya gerek yok herşey ortada...gelir dağılımı belli...asgari ücret, belli dolaylı vergiler belli direkt vergiler belli...kaçaklar belli...