Yapılan Km: 200
Ortalama: 8,3 lt/100km
Şehir içi-dışı : %35 şehir dışı %65 şehir içi
Sizde durum nedir, bu şekilde paylaşabilir misiniz?
Printable View
Yapılan Km: 200
Ortalama: 8,3 lt/100km
Şehir içi-dışı : %35 şehir dışı %65 şehir içi
Sizde durum nedir, bu şekilde paylaşabilir misiniz?
Bir yerde bir problem var bence. Yol bilgisayarının doğru ölçtüğüne emin misiniz ?
ben de 1 ay önce aldım arabayı 8.3 civarı gösteriyordu, ilk 50 30 20 liralık yakıtları koyduktan sonra, 120 liralık doldurdum depoyu 650 km yol gittim ve şehir içi. bu rakam yeni araba için bence uygun. zamanla düzeleceğine inanıyorum.
Daha 200 km de. Bakıma cok var: )
8,3 biraz fazla benimde araç şuanda 700 km de ve ortalama 5.8 gibi yakıyor. Bende ileride düşeceğine inanıyorum
bende bakım yaptırdım çok fena düştü yakıt tüketimi :D acayip güzel oldu
2 hafta önce yapılan yol 750 km. Ankaradan İzmir Narlıdereye ve İzmirde şehir içi 130 km daha gezdim, Ankarada Anadolu bulvarında gimatın ordaki opetten doldurdum 148 liralık benzin aldım yaptığım yol bu. Yakıt tüketimi yalan olmasın hatırladığım kadari ile 5.8di ama yüzde yüz hatırlamıyorum yol bilgisayarındaki veriyi
Ankara %100 şehir içi ise 595km yol yaptım...şehir içi ise 7.6 yakıyorum Ankara içi...
ben 50 ytl lik benzinle 210 km yapıyorum
benim araç 350 km.deyken 122 liralık eu dizel aldım 650 km şehir içi gitti. sizce iyi midir bu rakam?
selamlar arkadaşlar yakıt tüketimi ile ilgili sıkıntılarım var benim aracım biraaz fazla yakıyo sanırm 50 tl lik benzinle ş.içi 110 115 km yol yapabiliyorum ibre sıfıra iniyo aracımı sıfır aldım daha 2,5 ay oldu km si 733 de daha 1.4 grande punto dualogic vites km de 40 45 kuruşa geliyo galiba ben anlamdım bu işten bişiy ekonomik olsun diye aldık ama bana göre fos çıktı. var mı böyle sıkıntıları olan arkadaşlar paylaşalım ya ne yapmak lazım?niye böyle bende mi yoksa başkaların da da varmı acaba bu tip sıkıntı.herkese saygılar.
Bende cumartesi günü aldım aracımı. İlk olarak 14 lt den başladı.::))
Şehir dışı kullandım 300 km şu anda 6,9 lt de.
Arabaya suç bulma bence. 50 tl benzin kaç lt ediyor? 12-13 lt eder. 110 km gittim dersen 100 km'de 11-12 lt yakıyor olur. Hem otomatik, hem yeni araç hemde biraz sıkıştırarak kullanıyorsan benzinli araba için çok abartı gelmedi. Biz toyotayla çok sıkıştırırsak 15-16 lt leri görüyoruz :D
Aracım 1700km de şehir içi ortalama 5lt ve görünen o ki dahada düşecek..
düşer o merak etmeyin sizin şuan yapmanız gereken tek şey 1000kmye kadar yüksek devirlerde aracı yormayın.Az yakıt için en önemli şey vites geçişleri ve hızınızdır vites geçişlerinizi mümkün olduğunda 20bin devirde gerçekleştirin ve hızınızıda 90-100Kmyi geçmesin birde öyle bakın yol bilgisayarına tabi hemen bakmayın belirli bir yol kat ettikten sonra yolda kontrol edin farkı görüceksiniz.
Sen o kilometreyi bi kerede yapmamıssın anlasılan..8 ila 15 kere arasında yapmıssın anlasılan..motor ısınmış sonra yine sogumus..O yüzden bi sıkıntı yok..
Ben aracımı satmazdan önce yani tahminen şubat ayında en son test etmiştim, 126 km de şehir dışı 15,42 TL yakmıştı, ama yüzde 95 i hız sabitleyici ile , bence arkadaşın şehir içi ve dışı olduğuna göre ve ortalama hesap yaptım normal gibi
Ahhh ahh gelde arama benzinli puntoyu, arkadaşlar çoğu kimse inanmıyor 2.vites 90 yapıyordu, ama dizel olanı ise 3 te 110/120 arası o da nazlanarak :((( özledim egzotik kırmızı puntomu :((((
yavuz arkadaşım gerek aracın benzinli gerekse otomatik olması birde şehir içi kullanım olduğundan ve de benzinin litresi pahalı olduğundan dolayı yüksek değerler olması normal, ben benzinli kullanırken şehir dışı 100 km yi 25 TL yakarken, dizelde 100 km de neredeyse 12-14 arası yakıyordu , :) KESİNLİKLE DİZEL ALIN DERİM
Arkadaşlar araçlarınız yeni bu yüzden fazla yakabilir , motorun parçaları birbirine uyum sağaldıkça yakıt tüketimi düşer. Bu sebeple araçalrın km artması lazım saygılar.
arabam 3 aylık .şehir içi 7,5 lt/100 km tüketiyor.
Yapılan Km: 5300
Ortalama: 5,3 lt/100km
Şehir içi-dışı : %0 şehir dışı %100 şehir içi
Selam arkadaşlar,
Aracımı haftanın 7 günü non-stop kullanıyorum. Güzergah olarak ankara etlik-hacettepe arası gidip geliyorum. Her sabah konya yolu çilesi çekmeme rağmen gayet memnunum aracın yakıt tüketiminden.
En son benzin aldığımda 140 liralık benzin aldıgımda ısık 800 km de yandı ve ortalama trip b verisi 4.8 idi.
benim aracım 5600 km de hergün işe gidip geliyorum (3km gidiş 3km geliş :) motor bazen havanın durumuna göre işe varana kadar ısınmıyor bile. Genelde de ş.içi kullanıyorum ortalamam 6.8lt gösteriyor. Bana sanki yüksek geldi biraz buda kısa mesafede kullanmamdan olsa gerek.
benim aracım 3500 kmd tamamen şehir içi kullanıyorum yol bilgisayarında yakıt tüketimi aot 5.7 bot 5.7 olarak gösteriyor. aracı alırken beklentim 5.5 in altında yakmasıydı ama öyle olmayacak gibi belki de yanılıyor olabilirim:)
Bendeuzun mesafede kullanıyorum Günlük geliş gidiş 50 km buluo. Kısa mesafede araba ısınana kadar baya mazor harcıyor zaten.
Toplam km: 680.. aracım daha 3 haftalık...
Genelde şehir içi kullanıyorum... punto evo duologic...
Ort tüketim: 7,4lt ... bu rakam normal midir ??