Sabah sabah gelen radyatör uyarısı?
günaydın arkadaşlar .radyatör uyarısı bana sadece kış aylarında geliyor. sabah sabah arabayı çalıştırırken radyatör uyarısı veriyor motoru kapatmamı yazıyor.hararet göstergesi kırmızıya kadar değiyor ve sonra gene düşüyor. antifirizi yeni koydum gene yapıyor acaba bu uyarıyı neden yapıyor bilen var mı arkadaşlar???
ustalarımıza katılıyorum sorun aküden
Alıntı:
taret Nickli Üyeden Alıntı
ben ağrıda görev yapıyorum sabahları sıcaklık -6 civarı ve arabayı ilk çalıştırdığımda aynı sorun bendede oluyor. hararet göstergesi sona vuruyor kırmızı ışık yanıyor ve 2-3 sn sonra sönüyor ve her şey normale dönüyor. bence bu sorun soğuktan kaynaklanıyor.
daha önce yukarıdaki yorumu yazmıştım. ancak şu anda aracın geldiği son noktayı anlatayım.Hava sıcaklığı -14 civarı sabah aracı çalıştırdım aynı ikazı verdi.Yaklaşık 1 km yol gittim aracı park ettim yani motor daha ısınmamıştı.10 dk kadar sonra geldiğimde 6-7 kez marşa basmama rağmen araç çalışmadı.arada bi marşa basınca yorumlardaki gibi gacırtıya benzer bir ses çıkarttı. 15 dk kadar sonra marşa basınca tüm göstergeler aşağı yukarı haraket ediyor ama uyarı lambaları yanmıyor. son bi gayret çalıştı ama nereye kadar gider bilmiyorum.
sabah direk aklıma forumda konu hakkında yorum yapan ustalarımızın dedikleri geldi ve fazla endişe etmedim. şimdi acilen akü almam lazım.