Direksiyonumun kumanda ışıkları yapıldı
Herkese merhabalar... Öncelikle Bursa dan Gökhan IŞIKLI'ya teşekkür ederek başlamak istiyorum.2009 senesinde kendi yaptığı ve fotoğraflarla açıkladığı uygulamayı takip ederek bizde bugün ustamızla beraber direksiyonumuzu ışıklandırdık.Renk olarak + ve - tuşlarında ve yukarı-aşağı ok tuşlarında beyaz, SRC ve MUTE tuşunda ise kırmızıyı tercih ettik.Hızımızı alamadık şoför pedal bölümüne ve yolcu tarafına da 6 şar ampulden oluşan beyaz şerit led ampul koyduk.Pedal aydınlatmanın elektiriğini tavan lambasından aldık.Dolayısı ile kapıları açtığımızda beyaz şerit ledler yanıyor kapıları kapattığımızda da aynı tavan lambası gibi gecikmeli olarak sönüyor. Aynı ledlerden kapı eşiği ve bagaj içinde de kullanmayı düşünüyorum.
Direksiyondaki işlem için airbag sökülmesi bildiğiniz gibi şart. Fikir vermek açısından oldukça basit sökülüyor.Korkulacak hiçbir şey yok.Led olarak 12 Voltluk aksesuarcılarda ve elektronikçiler de metre ile satılan şerit ledlerden kullanıyoruz.Usta o şeritten tek tek lehim ile çıkartıp hali hazırda led ampul yerleri mevcut olan kumandanın alt ünitesine lehimle kaynatıyor.Zaten ustamız gereken ne ise yapıyor direnç ekleme paralel bağlama vs. gibi. Çok basit bi uygulama yani.Direksiyonunda ışık olmayıp tereddütü olan arkadaşlara tavsiyemdir. FIAT bizi böle işlerle uğraştırıyor FIAT ın ayıbını bu şekilde kendimiz kapatıyoruz.Servisten geçen hafta ışıklı kumanda sordurdum sizin şase no nuza göre ışıklı çıkmıyor,ışıksız olandan isterseniz fiyatı 200 küsür lira dediler. Varın ışıklının fiyatını siz düşünün.Bütün bu işlemler için malzeme ve işçilik dahil 50 TL harcadım.Onu da belirtmek isterim.Fotoğrafları paylaşıyorum. Herkese keyifli forumlar. :thumbup1: