Cam filmi yüzünden ruhsatım çıkmadı
Selam Arkadaşlar,
Bugün yaşadığım olayı sizinle paylaşayım. Camlarına film çektirecek ve filmli olan arkadaşların dikkatine !
1 Ay önce 2006 Punto aldım. Noterde satışı yaptık ruhsatım 1 ay oldu hala gelmedi. Biraz önce aradım trafik şube md.'lüğünü anlattım ruhsatım gelmedi diye. Memur ne dese beğenirsiniz ? Aracınızın camlarında film var, bu nedenle ruhsat çıkmamış. Filmleri sökün, terkrar muayene yaptırın (filme dair bir ibare olmayacak şekilde) ve gelin ruhsatınızı verelim.
Artık ruhsat yenileme işlemlerinde hafif kusur dahi olsa muayene raporunda araçta film olduğu belirtilmişse ruhsatınızı vermiyorlar. Aynı durum ruhsatta muayene yeri bittiğinde yeni ruhsat çıkacağı zamanda problem olacak yani emniyette herhangi bir nedenle ruhsat değiştirmeniz gerekirse ve son muayene raporunuzda camda film var ibaresi varsa(hafif kusur dahil) ruhsatı alamayacağız gibi gözüküyor.
Çok fazlaca canım sıkıldı, arabanın belki en çok hoşuna giden kısmı filmli camlarının kattığı görüntü güzelliğiydi. Bundan vazgeçmek zor olacak ancak başka bir şansım yok. O kadar para verip film taktır, tekrar muayeneye gir v.s bir sürü masrafıda cabası :S (Gerçi ben aldığımda filmliydi camlar)
Anlamadığım olay madem bu yasak ve ruhsat verilmeyecek derece yasak neden muayeneden geçiriyolarlar arçları ve bu kadar film işi yapan firmaya çalışma ruhsatı veriliyor. Yanlış anlamayın lütfen firmlar işini yapacak ekmek parası sonuçta ama madem yasak neden buna müsade ediliyorda mağdur olan hep biz oluyoruz anlamıyorum. Çözüm bulmak bu kadar zor olmasa gerek.
Konuyu biraz dağınık anlatmış olabilirim, sürçü lisan eylediysem affola :(
Son olarak filmleri nasıl sökeceğim konusunda yardımcı olursanız sevinirim. Arka camda da var ve ısıtıcılara zarar vermeden sökmem gerekecek.
Herkese keyifli sürüşler... bende pek keyif kalmadı ama neyse :(