arkadaslar 97 model accent kullanıcısıyım aracımı satıp gp almayı düşünüyorum.acaba hangi punto modelinde esp var bana yardımcı olabılırmısınız
Printable View
arkadaslar 97 model accent kullanıcısıyım aracımı satıp gp almayı düşünüyorum.acaba hangi punto modelinde esp var bana yardımcı olabılırmısınız
emotionda var(benimki emotion oradan biliyorum)
ESP+ASR+HBA+MSR+HILLHOLDER bunların hepsi benim aracımda bulunuyor fakat esp,asr ve hıllholder haricinde diğerleri tam olarak ne işe yarıyor tam bilmiyorum acaba yardım edermisiniz?
benim bütce 2008 e kadar elveriyo arkadaşlar bu modele kadar olanların hangisinde var esp
Güvenlik paketiyle geliyor arkadaşım...Sadece duologiclerde standartmış. Yani şu arabada var diyemeyiz..Ama baktığım aracın esp li olup olmadığını nasıl anlarım diyorsan iki yol var birincisi ön konsolda 4 lü düğmesinin sağında asr off düğmesi varsa yada kaputu aç kafanın akünün arkasına doğru uzat orada bosh marka bir cihaz var ahanda o esp. O araçta asr abs esp hilholder var demektir... :)
Benimki esp li :D
arkadaslar asr ne ise yariyordu birde sorucam asryi kapatinca espde kapaniyormu arkadasimda jetta var onda haricen esp tusu var
iginize cok tesekkurler
ESP: Elektronik Stabilite Programı (ESP), sensörler sayesinde otomobilin seyir halinde çizgisini korumasına yardımcı olur. Böylece, araç savrulmadan stabil bir şekilde seyrini sürdürür.
BAS ya da EBA: ''Brake Assist System'' ve ''Emergency Brake Assist''in kısaltmaları olan BAS ve EBA, sürücünün fren pedalına sert basması halinde devreye girerek, fren gücünü tam olarak devreye sokar.
ABS: ''Antiblock Brake System''in kısaltması olan ABS, sürücülere, tekerlekler kilitlenmeden fren yapma olanağı sağlar. Ani frenler veya ıslak zeminlerde devreye giren ABS, kullanılan aracın manevra ve kontrol yeteneğini artırarak, sürücüye yardımcı olur.
MSR: ''Motor Schleppmomenten Regelung''un kısaltması olan MSR, özellikle kaygan zeminlerde, sürücünün ayağını gaz pedalından çekmesiyle oluşacak kaymayı, motor torkunu kullanarak önlemeye çalışır.
ASR: ''Anti Schlupf Regelung''un kısaltması olan ASR, araçların patinaja düşmeleri önler. Türkçe'ye antipatinaj sistemi olarak çevrilebilecek ''ASR'', patinaja geçildiğinde çekiş olan tekerleklere giden gücü kontrol eder ve tutunmayı sağlar.
EBD: ''Electronic Brake Distributor''ün kısaltması olan ''EBD'', fren yapılması halinde gücün ön ve arkadaki akslara dengeli şekilde dağılmasını sağlar. Böylece, güvenli fren yapılmasına yardımcı olur.
Tiptronic: Araçlardaki şanzımanın manuel ya da otomatik olarak kullanılmasına olanak sağlar.
Cruise Control: Otomatik hız kontrol sistemi olarak tanımlanan ''Cruise Control'' sürücü tarafından devreye sokulduğunda, aracın hızını sabitler. Sistem devreden çıkarılmak istendiğinde, gaza, frene ya da sistemi çalıştıran düğmeye yeniden basılması gerekir. Günümüzdeki bazı yeni nesil modellerde kullanılan, ''Akıllı Cruise Control'' ise sensörler aracılığıyla öndeki araçla olan mesafenin daraldığını tespit eder etmez, aracı yavaşlatır ve daha sonra hızı tekrar ayın seviyeye otomotik olarak getirir.
Asr kapatilsa bile esp devrede kaliyo..sadece beyinden kapatilabilir..
ABS hakkında bilinen en büyük yanlış, fren mesafesini azalttığıdır. Bu bilgiye göre hareket edersek sonucu felaket olabilir arkadaşlar. ABS nin başlıca görevi direksiyondaki kilitlenmeyi önlemek ve tekerleklere yön verebilmemizi sağlamaktır.
Aynen katılıyorum...
2007 dynamıc lerde var...bence 2006 ile 2008 arasındaki puntoları tercih etmelisin..bende vardı daha yeni sattım...zaten logolarıda onların mavi oluyoo..
arkadas dogru dıyor benım arabam da 2007 hep sı var abs hılholdır esp falan fılan :D
benim araç2008 active hepsi var
benimde 2007 model dynamic ve dualogic hepsi mevcut...
öğrenmesi çok basit ön konsolda dörtlü düğmesinin yanında asr off düğmesi varsa araçta güvenlik paketi dolayısıyla hillholder esp asr ebd msr cart curt var oluyor.. yoksa yoktur..
sahibindeki ilanların %80iğnde esp ve asr var deniliyor hatta arıyorsun o zaman da var diyorlar ama aracın başına gidince küfürlü bir ifade yüzüne yerleşiyor o sebeple esp asr falan sormayın direk o tuş var mı yok mu bunu sorun....
temmuzdan beri 3 kez ölümden döndüm esp sağolsun ki biri daha dün oluyor.. muhteşem birşey :)
2007 dynamic 90 bg. Bende de var. Standartı yok..
Bazen standart olarak starjet ve multijet 90 beygirliklere konuldu
(sanırım 2007-2008-2009)
Bazen de dualogicelere (2009-2010-2011)
Bazen güvenlik kiti ile alındı bazen alınamadı, arkadaşların dediği gibi en iyisi orto konsoldaki asr tuşu ,başka türlü zor
bu arada alacağınız model t-jet ise standart donanımda esp asr msr hilhollder standarttır
asr off butonu olmadan asr sistemi olmaz.
patinaj meselesini en iyi anlamanın yolu, 2500 e kadar devirlendirip ani kalkış yapmaktır. eğer araç siz gaza bassanız bile motor devrini düşürüyorsa asr vardır.
bu arada fiat bu yani sizin aracınıza yanlışlıkla asr koymuş olabilir. benim active aracıma full kit elektirik tesisatı çekmişler sağ olsnlar :D
Arkadaşlar 2011 Model Grande Punto var EVO degıl ruhsatta yazanı soyluyorum 28 bin liraya alındı araç fakat ESP varmı yokmu bır bılgım yok araçta EBD ve ABS mevcut fakat dugmelerın oldugu bolumde ESP ıcın acma kapama tusu yok :/
Abs ve ebd kapatilamaz zaten :)
Arkadaşlar esp açılıp kapanmıyor sürekli devrede o yüzden hiç bir puntoda esp tuşu yok kısacası asr tuşuna bakın 4 lü flaşör düğmesinin sağında asr tuşu warmı, warsa esp war yoksa esp niz yok