GP_06 Nickli Üyeden Alıntı
Yaklaşık 2 ay önce satın aldığım 2011 GP, 3500 km'de Servo arızası meydana geldi.
5 yıldır yaşanan bir arıza, Ar-Ge çalışanları konudan haberdar ve hala en son modelde dahi yaşanıyor. Öte taraftan Fiat müşteri memnuniyeti konusunda başarılıdır ancak keşke daha özenli otomobiller üretse.
Şimdi neden böyle düşündüğümü size anlatayım; 2 hafta önce aracın içini süpürürken pedalların altına baktım, bildiğimiz taşyünü kullanmışlar ve üstünü izole dahi etmemişler. Araç 3500 km'de arkasından, direksiyonundan takırtı tukurtu geliyor. 35.000'de neler yaşayacağım belli şimdiden. Şanzuman tiptronik ama kol tutamakları opsiyonel, direksiyonda kumanda var ama gece görmeniz mümkün değil zira aydınlatması yok. Araç benzinli ama sesinden dizel olduğunu düşünebilirsiniz, çünkü ön kaputta izolasyon, sünger, hiçbir şey yok. Ar - Ge ile ilgisi yok çünkü 2007'lerde var.
Aracı sıfır aldık, aldığımızda diskleri paslıydı, tek tesellimiz Ağaçlı'nın taktığı park sensörü oldu, Allah razı olsun onlardan. Bir zamanlar Şahin vardı sağ aynası opsiyoneldi sonra piyasaya Toyota girince üretimini durdurdular. Ama Türk milleti yıllarca rüzgar direnci 1 olan, estetik fakiri, her sene sonuna, L, S, X, A, K eklenen uzaktan bakınca Avrupalı turistlerin ne marka olduğunu asla bilemediği araçlara milyarlarca para verdiler.
Kısacası aracınız Fiat ise her şey artı fiyattır.
30 Milyar para verdik sıfır alalım dedik, 2 ay oldu yaşananlara, mesajlara bir bakın. Daha önce Volkswagen kullandığım için onun forumuna üyeydim, ne buradaki gibi problemler duydum, ne de başıma geldi. 97 model Polo'nun tek sıkıntısı gaz kelebeği oldu dikkatinizi çekerim araba 13 yaşını devirdi. 13 sene sonra GP'de neler yaşarım ben bilmiyorum, ya da o zamana kadar GP'ye biner miyim onu da bilmiyorum. Bu aracı aldığımızda Polo ile aşağı yukarı aynı paraydı, şimdi keşke diyorum.
Ben aracımı her Pazar kendim yıkıyorum, şampuanından, wax'ına, torpido sütünden, lastik koruyucusuna kadar her şeyi üşenmeden arayarak, inceleyerek özenle seçtim ve uyguladım. Bu forumda onlarca üye var -daha fazla bütçe ayırarak daha çeşitli ve kaliteli ürün kullanıyor. Acaba Fiat, ürettiği otomobillere benim kadar özen gösteriyor mu? 20 bin liraya Çin ya da İran otomobili alsam susup oturacağım ama verdiğimiz para az değilki. Hepimiz ne kadar zor koşullarda para kazanıyoruz, ne kadar zor arttırıyoruz malumunuz neden daha iyi standartlarda üretilmiş araçlara binmeyelim! Yukarıda belirttiğim, 2 ampul, 2 kol tutamağı ve bir metre izolasyon malzemesi çok mu pahalıdır. Bunları bir üst donanıma koymak (özellikle taşyünü meselesi) vicdansızlık ya da en hafif tabirle acımasızlıktır. Bakın rakip modellere; Renault'a Hyundai'ye, Toyota'ya, Opel'e belki dışarıdan GP'ler kadar etkileyici değiller, fakat en azından adam gibi bir işçiliğe ve sorunsuz bir iç mekana sahipler.
İşte bunun için diyorum ki; Fiat bu kafayı değiştirmeli. Müşterisine 'dışı seni yakan içi alanı yakan' otomobiller üretmeyi bırakmalı ve standartlarda en azından İtalya'daki GP'leri üretmeli. Bu kafa yapısı ile ne sürücü memnuniyeti ne de müşteri ilişkileri mükemmeliyeti sağlanır.
Bu mesajı yazarken, 0216 444 22 55 numaralı telefondan aradılar, (bu mesajın aynısını Fiat'a göndermiştim) telefondaki operatör ismimi öğrendikten sonra aracın plakasını sordu, verdim ancak aracın kaydına ulaşamadığını söyledi. :) :) :) Aldığım bayii ve ruhsat sahibinin ismini söyledim yine bulamadı. Bunun üzerine benden şasi numarasını istedi oldukça rütin bir üslupla. Bende siz yanınızda şasi nosu ile mi geziyorsunuz dedim. O da vermezseniz yardımcı olamam dedi. Dikkat edin beni arayan ve plakasından sattıkları aracı bulamayan kendileri. Öyle yapamazsan böyle yapamam diyen yine kendisi. Şimdi bu insanlara aracımızı emanet edeceğiz, onlar sorunumuzu giderecekler biz de %100 emin olarak yolumuza devam edeceğiz.
İçim şişmişti yazınca rahatladım,
Kafanızı şişirdiysem özür dilerim.
Saygılarımla,