bi hort yapayım, ozaman için vazgeçmiştim ancak düz mantıkla düşününce bu işi yeniden kafaya koydum, ben genelde bişey yapmadan önce dayıma sorarım oda ne gerek var mantıksız tarzı cevaplar verir :D 1-2 ay sonra aynı işi kendi yapar :D
neyse geçen hafta bu işi yeniden kafama koymuştum, yine dayıma sordum kendisi kaliteli sesi sever mp3 filan dinlemez mesela kalitesiz diye :)
ilk mesajdaki linkteki ürünü gösterdim böyle bişey alsam taksam dedim oda napıcan onu daha düzgün bişey al dedi netten baktık 100-120 civarına 3 yollu güzel aletler vardı internette ama dinle öyle al dedi
bugun gittim mediamarkta dedim 16 cm hoparlör alıcam, JBL Pioneer JVC ve kenwood vardı JBL hariç 60-80tl civarındaydı seste gayet güzeldi ama 3 yollu vardı kafamda oda JBL olandı
uzun lafın kısası 3 yollu JBL GTO-6538 aldım
JBL - GTO6538
başta bunları öne takıp öndekileri arkaya geçirmeyi planlıyodum ancak yine dayım tüm kaliteli ses sistemlerinde ses arkadan gelir dedi, önleri elleme arkaya tak seside biraz arkaya tak dedi, aksini savunanlar olsada mediamarktaki görevlide arkada daha iyi olur dedi bende arkaya taktırdım.
orjinal yerine direk oturmadı, vida delikleri hemen hemen karşılıyodu ancak hoparlör sığmadı, suntadan bi halka yapıp biraz dışarı çıkmış oldu, bu seferde kapı pandizotu hoparlöre çarpıyodu onuda tıraşladı montaj tamamlanmış oldu.
zaten çok iyi bi beklentim yoktu ancak fark oldu tabii, esas neden kaşıntı tabiki :D
şimdilik yeterli oldu ilerde sub ve bu hoparlörleri anfi ile besleyebilirim ozaman kayda değer bi değişim olur sanırım.
son olarak hoparlöre 120 montaja 30 bahşiş olarakta 5 lira verdim.
yine kafa şişirdim kusura bakmayın :)