aracınız hayırlı olsun, güzel günlerde kullanırsınız inşallah. aslında sorunuz oldukça derin bir konu ama ben özet geçeyim. tr de bulunabilecek en iyi fiyat/performans ürünlerini yazmaya çalışıyorum, naçizane :)
iç kısım
torpido ve plastik koruyucu olarak uv korumalı 303 protectantı öneririm
Koruyucu - Aerospace
bu da kullanıcı yorumları
303 Aerospace Protectant - Skoda Forum - Skoda Forumu - Skoda Turkey
koltuklar için kumaş koruyucu
High Tech Kumaş Koruyucu | West Marine Türkiye
dış kısım için eğer aracı yıkamacıda yıkatacaksanız kesinlikle fırçasız yıkama yaptırın. bu konuda atas bayilerini tavsiye ederim. bu diğerlerinin kötü olduğu anlamına gelmez tabiki. ben atasın ürünlerini kullandığım ve memnun olduğum için tavsiye ediyorum. atas ürünleriyle ilgili bilgi
Atas Ürünleri Hakkında Bilgi Paylaşımı... - Skoda Forum - Skoda Forumu - Skoda Turkey
eğer kendiniz yıkayacaksanız uygun fiyatlı yıkama listesi
bahçe hortumu+sprey başlığı
1,5-2 lt lik basınçlı ilaçlama sprey şişesi
mikrofiber veya kuzu yünü yıkama eldiveni (sünger kullanmayın!!)
kurulamak için mikrofiber bezler
oto şampuanı
2 adet kova
boya koruma için ise
kil ile boya temizliği(aracın sıfır olması sizi yanıltmasın, sıfır araçlarda bile boyaya yapışan tozlar olur)
cila ile koruma altına alma. cila olarak çeşitli ürünler var bütçenize uygun bir tane edinebilirsiniz ama almışken güzel olsun derseniz collinite, finish kare, meguiars gibi markaların katı cilalarını öneririm. bu arada araç koyu renkli ise ciladan önce glaze uygulayarak boyaya ıslak ve derin bir görünüm kazandırabilirsiniz.
iç temizlik için meguiars all purpose cleaner kullanıyorum, 500 ml konsantre üründen 5 lt temizlik sıvısı elde edilebiliyor. detay fırçaları ile iç temizliği sorunsuz halledebilirsiniz. en son dün akşam praktikerden 4 tl ye aldığım fırça setinin resmini ekleyeyim. soldaki 2 fırça özellikle araç içinde çok kullanışlı. sormak istediğiniz birşey olursa memnuniyetle yardımcı olurum.
https://i754.photobucket.com/albums/...z/DSC00007.jpg
bu arada eser hocam bende bi new car smell var araç bildiğin sıfır gibi kokuyor acayip bir şey :D
https://i754.photobucket.com/albums/...lmz/sipari.jpg