brabus Nickli Üyeden Alıntı
Ender'e tamamen katılıyorum. Ben de aynı şekilde 100bin kmden fazla Alfa 156 kullandım, alt takımlarında sorun var demelerine rağmen 1 kere sıkıntım tek parça değişimi ile hallettik ses sorununu ve de arabayı üzecek şekilde kullanıyorduk.
Benim Grande de 2006, 54 bin'de sol arkadan ses geliyor baktırtmadım daha önceden ön takozlar değişmiş biraz bir şeyler yapılmış. Sonuçta bu kadar km de ses gelmesi normal değil ama çözümleri genelde basit ve ucuz kullanılan malzeme kalitesinden kaynaklı tamamen. Eski aracımda 80bin kmye yakın fren balatası değiştirmiştim. Punto da 53 binde değiştirdim aldığım anda bitikti çünkü benden önceki sahibi de değiştirmiş. Sonuçta alt takım fren sistemi vs ucuz olduğundan çok da uzun ömürlü değil.
Ama herkese göre daha çok şikayetçi olmandan dolayı ya çok kötü şanssızsın ya da kullanımla ilgili bir problem var. Mesela ben babamın yanına oturamıyorum direksiyonu vs çok iyi olmasına rağmen, kapıları çok sert kapatır, çukurları ıskalamaz, vites geçişlerinde dikkat etmez, motoru çok üzer, klimayı çok kullanır, sunroof'un güneşliğini çok yüklenerek çeker, koltuğa otururken tüm vücudunu sürter. Sonuçta bana göre 3- kat fazla sorun yaşıyor. Toplasanız 1 kere kapı ayarı yaptırdım, babamda da kapı kilidinde bilmem ne de değişti, alt takımlar sürekli elden geçiyor, Vites sorunu yaşadı ve baskı balata erken değişti, Sunroof'un güneşliği bozuldu tıkırtı yapıyordu komple tavan döşemesi söküldü, koltuk döşemesinin üst tarafı değişti :) bunlar örnekler...
ek olarak A3 alsan da Punto, A3 arasında servise gitme olasılığının aynı olduğunu düşünüyorum zamanında çok kararsız kaldım Alfa ve a3 arasında bir kaç arkadaşımda A3 vardı hepsi benden az kullanmalarına rağmen daha çok servise gittiler. Bir de iyi araba olduğu için parçaları da pahalı. Sorunsuz araba istiyorsan Honda veya Toyota al. Yağını suyunu değiştir tık demeden çalışır