Grande Punto'nun iç donanım parçaları 3 senelikmiş duyurulur
Herkese iyi günler!
Fiat araba almadan önce bu şikayetimi okuyun ve karar verin.
Fiat’tan satın alınma 2007 model grande punto arabam var. Alırken 2 ve benimde 1 yıl uzatmam ile toplamda 3 yıl garanti yaptırdım. Bu garanti süresince arabanın çeşitli parçaları garanti kapsamında değişti. En son sürücü yanı yolcu cam açma kapama düğmesinin plastiği kalktı ve bu olay garanti içerisinde gerçekleşti, servise gittim, fiat çağrı merkezini aradım fayda etmedi, ürünün bozulduğunu kabul ediyorlar ama garanti kapsamı dışında imiş, yaklaşık 60 TL para istiyorlar. Yani plastik bir aksam insan müdahalesi ile olacak bir şey değil parçanın kalitesizliğinden bozuluyor ama fiat bu gayet normal olabilir diyor.
Aradan 3 ay geçti garantim bitti ve araba dökülmeye başladı arabamın ön havalandırma difüzörü durup dururken ( bu parça arabanın en önünde cama sıfır şekilde durur ve insan eli bile kolay kolay bu parçanın olduğu yerde kolay kolay dolaşamaz) sürücü tarafından havaya kalkmaya başladı ve acayip bir cızırtı. Arabada konuşulanlar bile bu sesten duyulmuyor.
Ayrıca bu parça daha önce arıza yaptı diye fiat servisinde değişmişti. Ve yine arıza yaptı servise gittim sol taraftan parçanın tırnakları kırılmış ve değişim için 120 TL isteniyor. Yine çağrı merkezini aradım parçanın 3 senede kendi kendine bozulması (tırnaklarının kırılması hiçbir müdahale olmadan) gayet normalmiş geçen 3 senede parçalara bunlar olabiliyormuş diye söylendi. Yani arabanın bütün parçaları 3 senelikmiş.
Daha önce garanti kapsamı varken de parça değişmemişti garanti yokken de değişmedi. Ama fiat kabul ediyor. Arabalarının 3 senelik olduğunu 3 sene sonra bütün parçaların kalkabileceğini kırılabileceğini hemde kendi kendine olabileceğini kabul ediyor. bunu çağrı merkezinden ilettiler.
Fiat alacaklar ya 3 sene sonra satsın ya da hiç almasın firma tavsiyesi öyle.
Saygılar.