araçtaki ''STOP ETME'' sorunu hala çözülemedi (LÜTFEN YARDIM..)
evet arkadaşlar. aracımdaki hata, havaların sogumasıyla tekrar başladı. aractaki stop etme sorunu görünüyorki soguk havalarda ortaya çıkıyor. konunun tarihine baktıgınızda göreceksiniz ki bu sorun nedeniyle geçtigimiz kış bitimi aracı lpg ustama gösterdiğimde ''lpg de sorun yok'' demişti. ve sonrasında servis te; ''görünürde bi sorun yok'' demişti.
tabi malum havaların ısınmasıyla birlikte bu sorun ortadan kaybolmuştu. ve bende kendi kendime ''sanırım geçici bir sorundu '' diyerek üzerinde durmamıştım. ama görülüyor ki sorun sadece kış aylarında kendini gösteriyor. aracım 1-2 gündür örnegin seyir halinde 5, vitesle giderken ve devir saati 4000-5000 i gösterirken birden vitesi boşa aldıgımda devir ibresi agır agır 1000 devire inmesi gerekirken birdenbire 1000 devirin altına 500 devire kadar düsüyor. havaların tamamen sogumasıyla tahminim bu; devir ibresinin tamamen düserek aracı stop ettirmesi.
peki arkadaşlar bu sorun ne olabilir? çıldırıcam..
konuda bilgilerini paylaşan dostlarım ; gaz kelebi, yakıt filtresi, enjektör yada beyin vs. gibi bir cok tahminde bulunarak bana yardımcı olmaya calıstılar (tesekkürler)
peki araça çözüm için hiçbir işlem yaptırmamama ragmen araç neden sıcak havalarda sorunsuz çalısırken neden soguk havalarda bu stop etme sorunu ortaya cıkıyor?
şimdiden tesekkürler