herkese selam
benim punto 1 depo ile yaklaşık 700km yol yapıyor şehiriçi.arkadaşlar sizinkiler nasıl? bu km normal mi?
Printable View
herkese selam
benim punto 1 depo ile yaklaşık 700km yol yapıyor şehiriçi.arkadaşlar sizinkiler nasıl? bu km normal mi?
gayet güzel
bundan iyisi şamda kayısı şehiriçi olarak çok ideal bence
Hava şartlarını ele alırsak normal birde şehir içi trafik problem olcağını sanmıyorum..Kısacası kmniz normal keşke bizde görsek o kmleri :(
gayet normal.bende aynı motorlu doblo ıle o kadar gıdıyorum.
Gayet normal,aldığınız yakıtta bir miktar değiştirebilir.
Biraz daha sakin bir kullanimla 100km daha artirabilirsiniz.
Kısa mesafelerde kullanırsanız o kmyi zor yaparsınız. Ancak şehiriçi uzun mesafelerde-örneğin Ankarada Balgattan Ümitköye gitmek yada Yenimahalleden Sincana gitmek gibi- ve devirli kullanımda 800 bile olur galiba.
fena bi rakam değil bencede hele ki şu kış aylarında
Bence de gayet güzel bir rakam.
benzinliyyle bir depo ne kadar gider ankara trafiği düşünülürse şehir içi
ben genellikle batıkent bakanlıklar arası kullanıyorum 700 km rahat rahat...araç yeni kasa fiesta tdci...ince yanak lastik...hatta bunun yarısı trafik....
şenol getir şu 1o plaklıyı da bandırma da bi deneyelim kaç km yapacak
:)
sen bilirsin az çok burayı:)
Merhaba bir depo ile 700 km yaklaşık 68 tl ile bu km yapılıyor arkadaşlar nedeni ise LPG
Tavsiye ederim herkeze...
Eylemlerim devam edecek...
Biraz daha sakin kullansanız 100 km farkeder. Benim en son verim; 650km şehir dışı 100 km de şehir içi. toplamda bir depo ile 750 km:)
aslında gayet iyi. ortalama 48-50 ile karma kullanım 700 km yapıyorum ama bakımı geldi. bakım sonrası biraz daha artar diye umuyorum.
Dizel arabaya göre gayet normal. Kendi arabamın tüm kayıtları vardır bende. Buna göre bir depo ile; şehirler arası yolda 962 km gidebilmişim ve 3,76 lt/100km yakmış. Şehir içi kullanımda en uzun 874 km gidebilmişim ve 4,71 lt/100km yakmışım. Dahası Şam da kaysı.
Dizelini bilmem ama benim arabamda
ankara istanbul arası basmadığımda 100-110km geçmeden:) yarım depo yaktı gelirken biraz bastım 1 depo yaktı :) Yani basmayınca 800km leri bulmak çok zor değil.( şehir dışı )
Ama şehir içini hesaplamıyorum moralim bozuluyor çünkü. Akışına bıraktım gitti. Az yakcağı zamanlarda bakıyorum ne kadar gitcek diye :P
-----
Bu arada şu anda lpg nin 1.90 olduğu zamanda 68 tl ye 700km yapılabiliyorsa vay halimize ben mobilet alır ona bineriim. Kolonya koyarım depoyada bedavadan gezerim o bile o kadar az yakmaz beah :).
Km de 10 kurus sanmıyorumkı hıcbır lpg lı arac yakmaz...
Belki ilk göz agrılarımızdan Fiat bis yakabılır
Benim arabam ilk depoyu bitirmek üzere bugün çektiğim resimde yaptığım km ve deponun durumu görülebilir. Benim bir avantajım işe eğer arabayla gidersem öğleye doğru Yenimahalleden Sincana doğru gittiğim için. Akşam dönüştede tam tersi istikamette trafik olduğu için İstanbul yolu rahat oluyor. Evimle işyerim gidiş geliş 56 km.
Dizel araba çalıştırıldığı zaman yol yapılmalı bence. Yoksa 7-8 km de gitseniz 50 kmde gitseniz aynı yakıyor gibi benimki. Sanırım motor soğuk olunca kısa mesafede çok yakıyor dizel.
https://i1002.hizliresim.com/2010/2/27/5178.jpg
Motorun soğuk olmasından değil İbrahim'cim.
Bilg. son 100 km nin değerlerini alıyor. Şehir içinde çok dur-kalk olduğundan beklemedeki sarfiyat da göz önüne alınınca değerler fırlıyor.
ev iş 56 km mi benım 5 gıdıs 5 geliş:)
bence puntolar çok yakıo fabia da kullanıyorum ben onun deposu da 45 litre dizel le doluyor fakat 900-1000 km arası gidiyo . iki değeri karşılaştırınca çok yakıyor bence.
dizele geçin dizele :) yakıt çok arkadaşlar 3-4 senede fiyat farkını amorti edersiniz :):)
:-):-)
Cihangir alemsin kardeşim...:)Haklısın valla Bandırma'da 1350 kg lık dizelle 60 lt depoyla senin gibi 350 km yapsam zil takıp oynarım herhalde...(biraz abarttım tabii de):)Onun için Bandırma gibi daracık sokakları ve her yerinde akla hayale gelmeyecek bayırları olan bir yerde bu değerleri tutturduğun için önünde saygıyla eğiliyorum kardeşim:worthy00:Bu arada benim Bravom Bandırma'da Cihangir...Paşakentte ana cadde üstünde Kültür Sitesi var bahçesinde duruyor:)Ben annemin fiestasını kullanıyorum o da benim Bravoyu.Nisan gibi gelip alıp gitmek istiyorum.Malum havalar ısınmaya başlayacak skyyy lazım ehuehu:)Bakalım yol bilgisayarında ortalama tüketim kaç olmuş olacak:-)Geldiğimde mutlaka görüşelim kardeşim...
Kankacııım hiiiç boşuna sızlanma...bizim bakabilecek gücümüz olsa 200 tane beygiri biz de alırdık...Bunun yemi vaar suyu vaar veteriner hekimi var:)Ama bak 105 tanesiyle idare ediyoruz ehuehu...
benimde degişiyo 650-750 arası.....
Maximum 1 depo ile 650 km ş.içi yapıyorum. 700 ü hiç görmedim. Multijet bence hiç de ekonomik değil.
bende geçen hafta gaziantep-ankara yaptım. toplamda 105 TL'lik yakıtla 796 km yol geldim ve hala ışık yanmamıştı :)
kardeş seninki kokluyor anlaşılan.niyetim seni eleştirmek degil ama şöyle bir hesap yapalım çogunuz bana hak vereceksiniz.
1lt lpg şu için 2,05 tl
ortalama lpgli bir aracın şehir içi 1 lt ile 10 km yaptıgını varsayalım ki çok zor bi ihtimal.
2,05/10km=0,205kr yapar.
senin hesaba göre aracın
68,00tl/700km=0,097kr dir.
biraz abartmışssın gibi.
ayrıca uzun yolda bunun 150kr den daha aşagı düşme şansı yok gibi.
ama tabi takdir diger arkadaşların.:cool0000:
motorsiklet 130 kuruş yakıyor koca araba nasıl 97 kuruş yaksın
arkadaşlar punto can doğru söylüyor,haesabı doğru yapın. ben izmirden fulldepoyla çıkıyorum izmirden,uşak, afyon ,konya ,aksaray,sonra şereflikoçhisar(ankara)a geliyorum orada bir iki gün dolaşıyorum mazot tamamen bittiğinde 850 km civarı yol yapmış oluyorum. son zamla nekadar yaktığını siz hesaplayın......
Multijet ßi Depo İle Ortalama 600 700 Arası Gidiyor. Benzinli İse 1.4 77 Varsayalım. buda 400 500 Diyelim. Peki LPG li 1.4 77 Ne kadar Gider. LPG taktıkdan Sonra Yarı Yarıya Fark Ediyor Biliyorum ortalama Benzin ile 450 Giderken Lpg Takıldıkdan sonra 900 km mi Gider ? LPG kullanan ve Hesaplayan Varmı ?