arkadaşlar direksiyonu çevirdikçe önden takır tukur sesler gelmeye başladı. az miktarda geliyordu ama bu akşam çok fazlalaştı. direksiyondan da titreşim olarak bir yerlere dokunuyormuş gibi hissediliyor.:agri:
Printable View
arkadaşlar direksiyonu çevirdikçe önden takır tukur sesler gelmeye başladı. az miktarda geliyordu ama bu akşam çok fazlalaştı. direksiyondan da titreşim olarak bir yerlere dokunuyormuş gibi hissediliyor.:agri:
murat arıza tesbiti için senden bir şey istiycem
birisidireksiyonu çevirsin sende tekerleğin iç tarafında bulunan helozon yayı tut
eğer titreşim ve sesi yayda hissediyorsan amortisör takozundan geliyor demektir
bunu heriki taraf için dene bir tarafıda bozabilir iki tarafıda bozabilir
bu şekilde rahatça anlarsın
amortisör takozlarımız bilyalı olduğu için takozun içindeki bilya bozulup bu sesi yapabiliyor bu durumda takozun değişmesi gerekiyor
son zamanlarda sıkça karşılaşmaya başladık bu arızayla galiba bir kronik problemimiz daha doğuyor yavaş yavaş
ses sol taraftan direksiyonun tam hizasından geliyor. sabah servise götüreceğim. 2009 da city arızası nedeni ile direksiyon değişmiş. umarım basit bir arızadır. dediğini sabah deneyeceğim coşkun.
Slm aynı sorun bende de var. Bakıma gittiğimde kontrol ettiler amortisör takozlarından olduğu tespit edildi. Mali bakımdan müsait olmadığım için sonra değiştirelim dedim. Direksiyonu sağa sola çevirirken sanki bi yerler yağsız kalmışta homurduyo gibi ses geliyor ve direksiyonu çok yavaş çevirince dişlileri hissediyor gibi oluyo. Umarım fazla masraf çıkarmaz
Garantin bitmediyse ve yanlış hatırlamıyorsam garantiden değiliyor diye hatırlıyorum. Tabi fiat gereksiz yere kullanıcı hatasından demezse:)
araçlarımız fabrika garantisi 2 seneyse daha 4. aya kadar var. 1 senede ben uzattım garantiyi. sanırım , inşallah, umarım garantiden hallederler.
Arkadaşlar ben punto'mu yeni aldım ama bu forumda okuduğum bazı şeyler beni çok ürküttü.City arızası,kule arızası vs vs.Bu konudaki görüşleriniz nedir.
Çok hayati bişey değil (tabiki şimdilik)ama bizim gibi aracına titiz olanlar için sinir bozucu bi ses. Garantin varsa hiç bekleme derim:)
gerçekten araçtan gelen farklı her türlü ses sinirlerimi bozuyor. yarın sabah işe gitmeden servise bırakacağım. gelişmeleri sizlere bildiririm. gitmişken arka kapı kollarını da göstereceğim. umarım yarın herşeyi hallederler..
Arkadaşım korkma hemen:) sonuçta otomobiller kul yapısı arızaları hataları olabiliyo. Her aracın kendine göre bi problemi çıkıyor. Benim aracımın hiç kusuru yok diyeni görmedim vardır elbette ama onlarda bizi aşan araçlar. Önemli olan için rahat etmesi. ufak tefek arızalar canını sıkmasın.Sen puntonun keyfine bak. herşeye rağmen puntolarımız güzel:)
saat 08:30 itibari ile aracımı servise bırakmış bulunmaktayım. Amors. takozlarından geldiğini söylediler %90.. garantiden onarımını yapacaklarmış. Bilgilerinize.
Geçmiş olsun garantiden değişmesi sevindirici ): ama bu ara şu takozlardan çok sıkıntı çıktı :) buda kronikleşme yolunda ilerliyor...
benim araçtada geçen yağmurlardan sonra hissetmeye başlamıştım. Geçen hafta servise götürdüm sağını solunu sıktılar sorun geçti sanırım. Hissetmez oldum. Ümit abi senin dediğini uygulayamadan servise götürdüm. İnşallah murat abi sen denersinde bizide aydınlatırsın.
murat selam hangi servise bıraktın? aynı problem bende de var yarın baktırmayı düşünüyodum, garantiden. ve işlem ne kadar sürüyor?
merkezden randevu almıştım yarın 8.30a ama öğlen 13.00e kadar çalışıolar diye biliyorum. yetiştirirler artık bi şekilde.
akşam alınca sonucu da yazarmısın? eski dadını vermeyecekse boşuna kurcalamasınlar:)
benim 1 haftadır falan çıktı bu ses. ayrıca garanti de olduğu için sorun yok. yani umarım...
akşam üzeri servisten aldım arabamı. ses filan kalmadı ve garantiden halloldu. Bilgilerinize...
geçmiş olsun murat kazasız belasız kullan gönül rahatlığıyla...
Geçmiş olsun, senin adına sevindim, kazasız belasız inşallah.
Geçmiş olsun Murat, sorunun hallolmasına sevindim.Servis ne yaptığını söyledi mi?
Ayni ses benim aracimda 1 haftadir başladi. Arizanin ne olduğunu daha önceki konulardan takip ettiğim kadariyla tahmin ediyordum. özellikle coşkun bey'in tahminleri doğru çikiyor. Ancak benim kafama takilan servis hiçbir sorun olmaz sadece ses yapar dediler bu konuda kararsizim.
Amortisör takozları zaten bu arabanın kronik sorunlarından birisi. Garanti varsa serviste ücretsiz değiştiriyorlar. Sadece Punto ile alakalı bir durumda değil. Linea, Fiorino v.s
Slm arkadaşlar ,aynı sorun gecen ay ben dede oldu servise gittim amortisör takozu ile bilyelerin değilmesi gerektiğini söylediler garantim olmadığı için sol takoz 80 sağ takoz 80 bilye sol 50 sağ bilye 50 artı 60 TL de işçilik yazmışlar kağıda verdiler bana şaştım kaldım :) bende kendi ustama gittim parçaları aksaray'dan orj, Fiat yedek parçaları satan firmadan aldım bire bir orj, opar marka ve ne kadar tutu biliyor musunuz 150 TL inanın hepsi 150 TL ustada 30 TL aldı :) bende sorunumu böyle çözmüş oldum.
Arkadaşlar bu ses şöyle bişi mi :)
Direksiyonu sağa sola çevirirken şöför mahalinden tekerlek hizzasından direksiyon döndükçe lık lık lık diye bir ses gelmesi mi :) iki gün önce çok az olan ses bu gün oldukça hissedilir seviyede olmaya başladı bende servo motordan korkuyorum ama inşallah değildir :S
aynen öyle Erkancım. çok büyük bir problem değil. yorumları okursan Coşkunun teshiş tekniği vardı. denersen kafanda soru işareti kalmaz.
erkan doğrudur bende de bu şekildeydi. Bilen Otoda usta Coşkun Bey'in dediği gibi baktı ve teşhisi koydu. ellerinde parça olmadığı için 2 hafta kadar bekledim. parça geldiği zaman randevu verdiler sabah bıraktım öğleye kadar işi bitirdiler. aracın garantisi devam ettiği için hiç bir ücret ödemedim. eğer garantin varsa hiç beklemeden servise git bence.
:D ya bu garantiyi nerden öğreniyoruz benim aldığım adamın dnyadan haberi yok ya :D aracım 2007 model kaç yıl bunların garantisi ?? :)
erkan benmkide 2007 benim garanti bu ay içinde bitti dedi aldığım sahibi :) seninkide ya bitti ya bitmek üzeredir sanırım. ama bitip bitmediğini nasıl öğrenebiliriz yardımcı olabilecek varsa seviniriz biz bitti diyoruz ama belkide devam ediyor :)
servise uğradığınızda orda kayıtlardan çıkar ne zaman bittiği ya da biteceği, belli bir ücret kaşılığında garantiyi uzatabiliyorlar bunu da 12 takside bölüyorlar.