Ford Fiesta & Grande Punto Karşılaştırması
Arkadaşlar biliyosunuz yeni fiesta piyasaya fırtına gibi girdi eski ticari araba tipinden kurtulup agrasif çekici bi araba haline geldi b sınıf bi araç olarak oldukça beğeniliyor.Benimde hep aklımda olan bi araçtı fordların yol tutuşlarının özelliklede fiestanın yol tutuşu sürekli bizim gplerle karşılaştırılıyo ve fiestanın daha ii olduğu söyleniyoru gelelim yarım saat kullanımdan sonra tarafsız olarak izlenimlerime...
Araç iç hacim olarak cmlerle de olsa bizim puntolardan dar özellikle arka koltukta otururken kafam sığmadı eğilmek zorunda kaldım puntoda rahat 10 cm boşluk kalıyor içini ferahlığı punto kadar ii değil bence bagajlar neredeyse aynı çok benziyo ön konsol gerçekten güzel ama kaliteli malzeme diil sert plastik o yüzden zırıltılar vardı malesef duydum.Motor 68 beygir bizim multijetler daha ii kaçıyo neyse buraya kadar gözümdeki değeri düşmedi ama gel gelelim hayal kırıklığı yaşadığım noktalara.Motor sesi araçta hiç yalıtım yok bence motor sesi acaip giriyo içeri şok oldum adam soğum motor ondan dedi ısındı yine aynı.2. hayal kırıklığım ve en önemlisi yol sesi ya arkadaşlar punto yol sesi alıyo die canımı sıkıyodum bu nedir ben böle bi ses görmedim araba resmen bi kapı açıkmış gibi uğultulu horultulu gidiyo gürültüden motor sesi falan duyamadım satıcı adam bile kabul etti biraz gürültüsü fazla die inanın benim palio bu kadar gürültülü diildi lastikten şüphelendim indim baktım continental yumuşak bi lastik havalalrı da iiydi gerçekten şaşırdım,yol tutuş gerçekten ii ama puntonun rahatlığı yok bence dışı çok hoş arabanın ama için kasvetli sakın ön yargılı olduğumu düşünmeyin arabayı beğendim ama değmezmiş gözümde çok fazla büyütmüşüm 35 bin lira eder hakediyo diyordum ama ...
Neyse o gün en az 10 sıfır arabaya bindim sonuç ne derseniz punto parasına göre harbi iyi arabaymış ya donanımları olsun yol tutuş ve rahatlığı olsun yakıtı servisi olsun puntoma bir kez daha aşık oldum bunu tüm samimiyetimle söyleyim.