Motor neden yağ eksiltir?
Içten yanmalı motorlarda yağın temel görevi motordaki toplam sürtünmeyi azaltmak ve sürtünen parçaları aşınmaya karşı korumaktır. Pistonlar, segmanlar ve motor bloğu arasında sürekli olarak bulunan bir miktar yağ motordaki her bir patlamada az bir miktarda yanar ve yanmış yağlar egzoz gazları ile birlikte motordan uzaklaştırılır. Bundan dolayı içten yanmalı motorların hepsi bir miktar yağ eksiltmektedir.
Değişik çalışma koşulları için her bir patlamada yanma odasına ulaşacak yağın miktarı motor üretimi sırasında tasarlanır. Dolayısıyla bir motorun ideal yağ eksiltme miktarı ancak motor üreticisi firma tarafından açıklanabilir.
Bununla birlikte birçok benzinli ve dizel motor için yağ eksiltme miktarının üst limiti 1 lt/1.000 km olarak kabul edilmektedir.
Cevap: Motor neden yağ eksiltir?
Yabancı forum sitelerinden araştırdım.Bu 1000 km 1 litre eksiltmesinin normal olduğunu yazan araç üreticilerinin amacı bu yükü kendilerinden atmak olduğunu söylüyorlar.Yani sorumluluğu üstünden atmak içinmiş doğru.
Aracım yaklaşık 10.000 kmde 3 litre yağ eksiltti.Arabayı uzun yolda 180 200 km hızla çok uzun süre kullanmıştım.Ustam bakacak soruna.Yabancı forum sitelerinden araştırdım.Bu 1000 km 1 litre eksiltmesinin normal olduğunu yazan araç üreticilerinin amacının bu yükü kendilerinden atmak olduğunu söylüyorlar.Yani sorumluluğu üstünden atmak içinmiş, doğru.
10binde 3litre çok fazla. Aşırı derecede anormallik var.
Tamam yağ eksilir ama cayır cayır yağ yakması lazım veya ciddi bir kaçak.
Alıntı:
Ozer77 Nickli Üyeden Alıntı
10binde 3litre çok fazla. Aşırı derecede anormallik var.
Tamam yağ eksilir ama cayır cayır yağ yakması lazım veya ciddi bir kaçak.
Bakacaklar bu hafta.Çok anormol durum.Uzun yolda uzun süre yüksek devirde kullandım ama zaten her arabanın uzun yollarda kullanım amacı bu.İnşallah sorun büyük değildir ve hallolur.
benım aracım lpg li kulbutor contadan yag kaçağı var o şekilde bile 3 lt yag eksiltmiyor. yag olarakta 5 40 kullanıyorum ayrıca . millete 10 40 dayayan ustalara da selam olsun.
Alıntı:
gpmesud Nickli Üyeden Alıntı
benım aracım lpg li kulbutor contadan yag kaçağı var o şekilde bile 3 lt yag eksiltmiyor. yag olarakta 5 40 kullanıyorum ayrıca . millete 10 40 dayayan ustalara da selam olsun.
Külbütör contası kronik zaten ama ben onu yaptırdım daha bişi yok [emoji3478]
Bende 5.40w kullanıyorum. Sarı paket [emoji847]
0 w20 kullanıyorum.5 w40 memnun kalmadım.10 w40 düşünemiyorum.Motor yaz kış aynı derecede çalışır.Aracım panda 1.2 69 bg.panda lpg 32500 km.de.Geçen hafta 100 km.yüklü birazda tempolu kullandım,100 ml.eksiltti.Belkide 50 ml.ydi.Eksiltme sebebi üzerindeki yağın 1 yıllık olmasıda olabilir.Yağım petronas 0w20 7000 serisi.
10 bin de 1 olsa hadi onu kabul edelim de hocam motorda kac litre yag varda bin km de bir litre normal deniliyor 4 bin km de motor yagı kalmaz aarabada:))
Alıntı:
pdr42 Nickli Üyeden Alıntı
10 bin de 1 olsa hadi onu kabul edelim de hocam motorda kac litre yag varda bin km de bir litre normal deniliyor 4 bin km de motor yagı kalmaz aarabada:))
Aracın kitapçığında yazmışlar, amaçları bu sorumluluğu aracı alan kişiye atmak.Maximum değer diye yazmışlar.Bakılıyor araca şuan bakalım sorun ne.Birçok sebep olabilir.Ama önemli olan, soruna yol açan an sebebi ustanı bulup tamir etmesi.Bakalım hayırlısı.Fiatada şikayet ettim, bana en yakın servis adresini göndermişler.Ben şuan ustama götürdüm.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan gönderildi
Alıntı:
Külbütör contası kronik zaten ama ben onu yaptırdım daha bişi yok [emoji3478]
Bende 5.40w kullanıyorum. Sarı paket [emoji847]
nasıl yaptırdınız ben en son orjınal conta aldım bı dahakı bakımda onu denıcem siz nasıl çözdünüz sorunu ?
Alıntı:
gpmesud Nickli Üyeden Alıntı
nasıl yaptırdınız ben en son orjınal conta aldım bı dahakı bakımda onu denıcem siz nasıl çözdünüz sorunu ?
Valla adam gibi ustaya denk gelmelisin. İlk yaptırdım yine kaçırdı çünkü. E bende taktım mı takıyorum [emoji23]
Conta + gri ısıya dayanıklı silikon çekti ustamız. Bidaha kaçırmadı [emoji3478]
Alıntı:
Valla adam gibi ustaya denk gelmelisin. İlk yaptırdım yine kaçırdı çünkü. E bende taktım mı takıyorum [emoji23]
Conta + gri ısıya dayanıklı silikon çekti ustamız. Bidaha kaçırmadı [emoji3478]
Dogru.Ben şikayet ettim durumu fiata, bana servis adres telefonunu mesaj attılar.Vallaha bundan sonra bir araç almadan önce iyi araştıracağım, kronik rahatsızlığı olmayan birşey bakacağım.Bu zamana kadar kullandığım araçlar hep sorunlu çıktı.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan gönderildi
En iyisinide alsan kronik sorumu olmayan yok mu sanıyosan yanılıyosun.