.............
.............
Geçmiş olsun.... İşte hakkını aramak die bunun derim... Bu yolda kolaylıklar dilerim.. Allah kimsenin hakkını kimseye yedirmesin inş...
Kötü bir durum ama heralde ben arabayı direk atardım kapılarına.Sonuçta boyalı araba piyasada çok.Ben ikinci el bile boyalı araba hiç almadım bugüne kadar.Ama hakkınızı sonuna kadar kovalayın çok büyük bir ayıp bence.
Bu arada özel mesaj a gerek yok konu gerektiği ilgiyi görür sitede.Zamanla görüceksiniz zaten :)
Tekrar Hoşgeldiniz
geçmiş olsun umarım mahkeme istediğin gibi sonuçlanır...
Hakkını çok iyi aramış ve neticeye ulaşmışsın! Tebrik ederim; bilinçli tüketici böyle olur ;)
Geçmiş olsun.Şöyle bir düşününce gerçekten çok kötü bir durum bayi için.İnsanımızın hiç kimseye güveni kalmadı maalesef.Yine de haklılığının kanıtlanması bir parçada olsa sevindirici; Hoşgeldin aramıza...
geçmiş olsun.
bak şu üstünotonun yaptığına..
hakkını çok güzel aramışsın :)
kardes geçmiş olsun seninle ayrıyyeten goruselim
Geçmiş olsun.Bidaha dava aç gerekirse :)
seLamLar siteye önceLikLe hoşgeLdiniz;
biLinçLi bir tüketicinin nasıL oLması gerektigine örnek bir davranış sergiLemişsiniz. buradan yakLaşık 90 kusur ankara üyesinin bir çoğu'nun arabası üstün otodan, umarım onLar da dikkat etmişLerdir araçLarının sağına soLuna.
kronik şikayetLer her zaman var ve aynı parçaLar, tıkırtı burcu vs. aşagı yukarı hepimizin yeniden eLden geçti, bahane oLarakta, itaLyadaki yoLLarın, türkiye'ye göre düz oLması gibi saçma sayıLabiLecek bir sebep gösteriLdi.
ancak başınızdan her ne geçerse geçsin Grande Punto'Larımızı seviyoruz.
KeyifLi forumLar 8O
geçmiş olsun kardeşim, hakkını güzel aramışsın gerçekten. böyle bir olayıda ben duydum burda. arabayı kamyondan indirirken hafifçe sürtmüşler ve boyamışlar,,,-fiat değil- adamın satarken haberi olmuş. işte türkiye maalesef. demek ki 0 araba alırken bile baktıracaz desenize:akuma: :akuma:
Geçmiş olsun. Ama Fiat bu ne yapar ne eder kendini haklı çıkartır.
öncelile selam,hoşgeldin Tempesty..benzer olay benim başıma da geldi..99 da aldığım sıfır ford focus tam 5 yıl sonra satmak istediğimde ford bayiinde,hiç kullanım süresince boya atılmamasına rağmen sağ kapı sağ ön kaporta ve sağ ön çmurlukta boya kalınlığı tesbit edildi.Dava için çok geç bir zaman..sen şanslısın..insan en çok enayi yerine konulmayı hazmedemiyor..ancak bundan sonra bilirkişi gözetiminde inceleyerek araba alcağım..sana geçmiş olsun..umarım sonuç istediğin gibi olur.
arkadaşım geçmiş olsun hakkını aramanda çok güzel aynı olay az daha bizim başımıza geliyordu
istanbul gayrettepede bir tofaş bayii var adını bilmiyorum küçükm arkadaşım daha iyi biliyor yine vals mavisi ve 95 bp starjetti o araba küçükm arkadaşıma alacaktık sonra fiyat çok uygun geldi bizde kıllandık biraz dikkat ettiğimizde arabanın sol tarafında boya olduğunu farkettik hatta boya kalınlığıda fazlaydı son anda vazgeçtik
küçükm arkadaşım olayı daha ayrıntılı biliyor
alırken bayiye güvenmeyip ciddi anlamda incelemek gerekiyor
sanki ikinci el araba alıyoruz ne hallere düştük ya :(
yeniden geçmiş olsun arkadaşım
valla arkadaşım hakkını araman çok iyi bunuda en iyi yollarla üstüne gitmişsin
araçların çoğu nakliye esnasında sürtme vurma gibi durumlarda satışa çıkmadan önce tamir edilip boya yapıldığını biliyordum am abu tip ürünler daha makul fiyatlarla müşteriye bildirerek satıldığını bilyordum geçmiş olsun
geçmiş olsun arkadaşım
hakkını araman ço kgüzel bişey gerçekten
bizim puntonun 3 kez değişti tıkırtı burcu.
bu tip bi olay bizim yakınımızın başına gelmişti
jip almıştı bi süre sonra ufak bi sorun için servise gitti
ustalar ön kaportanın tamamen boyandığını farketmişler. meğer jip tırdan inerken bi kazaya uğramış . o da hakkını aradı epey uğraştı hatta mehkemelik durumlar olmuştu sonra sonuca bağlandı. böyle şeyler oluyo işte .
bu arada aramıza hoşgeldin arkadaşım..
evet bende daha önce bu tür şeyler olduğunu duymuştum ama kendi başıma gelebileceği hiç aklıma gelmezdi gerçektende..demekki artık sıfır araç alırken bile kontrol ettiricez arkadaşlar ne günlere kaldık yani..belki aracı ilk aldığımda farketseydim yenisiyle tekrar değişmesini talep ederdim ama bunun için çok geç kaldık sonuçta şu an sadece 3000 lira tazminat alabilicez sanırım. :(
dostum hakkını aradığın için seni tebrik ederim.. hepimize örnek olması gereken bir durum.. keza ben kapı kolu ayarı için 2 kere servise gittim.. bu kadar beceriksiz ve kapasitesiz servisler var malesef..
Öncelikle geçmiş olsun ahpap, ayrıca aramıza hoş geldin...
Bu Spor Paket hakkında bi şeyler söylemek istiyorum: Serwisten daha önce aldığım bilgiye göre, arabayı alırken seçtiğin paketler dışındakiler sonradan uygulanamıyor! Fakat Pedal we Ayak Dayama ile Eşik Çıtaları aksesuar olduğu için bunlar yapılabiliyor, ben yaptırdım...
çok teşekkür ederim lewent banada aynen böyle dediler...yani arabayı alırken seçtiğin paketler dışındakiler sonradan uygulanamıyor !! ben böyle saçma bişey görmedim..eywallah herkese sağolun arkadaşlar ilginize çok teşekkür ediyorum.
vallahi ilginç bi durum. öncelikle bir hukukçu olarak şunu söyleyeyim tüketici haklarını kullanarak sonuç almış olman çok yerinde bi davranış. sonuçta 3000 ytl tazminata hükmetmiş ilk derece mahkemesi. ve bu miktara dava açılırken ki talebin doğrultusunda dava tarihinden itibaren da kanuni faiz işletilecek. sonuçtan memnun olmadığını ve temyiz aşamasında 5000 ytl tazminata hükmedilmesi gerektiği savıyla kararı temyiz edeceğini söylemişsin ancak kanımca takdir edilen 3000 ytl gayet yerinde. zaten mahkeme bu miktarı bilirkişi raporu doğrultusunda takdir ettiği için temyiz mercii olan Yargıtay'da da bu tespitin değiştirilme ihtimali yok denecek kadar az. yerinde olsam hiç uğraşmaz kararı doğrudan takibe koyardım.
tekrar geçmiş olsun...
öncelikle hoşgeldin. geçmiş olsun servislere güvensizliğim bi kaç kat daha arttı. heleki arabasını üstünden almış biri olarak. çok yerinde hareket edip hakkını almışsın tebrik ederim.
vallahi ilginç bi durum. öncelikle bir hukukçu olarak şunu söyleyeyim tüketici haklarını kullanarak sonuç almış olman çok yerinde bi davranış. sonuçta 3000 ytl tazminata hükmetmiş ilk derece mahkemesi. ve bu miktara dava açılırken ki talebin doğrultusunda dava tarihinden itibaren da kanuni faiz işletilecek. sonuçtan memnun olmadığını ve temyiz aşamasında 5000 ytl tazminata hükmedilmesi gerektiği savıyla kararı temyiz edeceğini söylemişsin ancak kanımca takdir edilen 3000 ytl gayet yerinde. zaten mahkeme bu miktarı bilirkişi raporu doğrultusunda takdir ettiği için temyiz mercii olan Yargıtay'da da bu tespitin değiştirilme ihtimali yok denecek kadar az. yerinde olsam hiç uğraşmaz kararı doğrudan takibe koyardım.
tekrar geçmiş olsun...
gajiin arkadaşım ilgine çok teşekkür ederim..ben aslında temyize falan gitmeyi değilde duruşma günü avukatım vasıtasıyla sadece bu tutara sözlü ve yazılı olarak itiraz etmeyi düşündüm..yani eğer hakim bu itirazı kabul etmeyip 3000 liraya hükmederse ona da razı olucam ben yalnızca şansımı deniyim demiştim :)
önceleri ben mahkeme ilk başladığında 5000 lira talep etmiştim fakat bilirkişiler araçtaki değer kaybını 3000 lira olarak takdir edince rapor bu şekilde geldi bende o yüzden buna boyun eğmek istemedim..paraya da gerçekten pek ihtiyacım olmadığı için bunlarla sonuna kadar uğraşıyım yıpratıyım istiyorum ben cezalarını çeksinler şeklinde yani.
hoşgeldin dostum. geçmiş olsun ayrıca. bende hakkımı tam anlamıyla arasam arabanın için tüm haliyle ayıplı. tavan döşemesi bozuktu deiştirildi. direksiyonu 10bin bakımda deiştirecekler. inat ediolar o zamana kadar düzelir diye. direksiyonun alt tarafında olan kontak anahtarı sokulan yerdeki plastik çizik. benim şöför koltugunun dikişinde bozukluk var.... :)
kardeş seninkiler ufak şeyler gibi gözüküyor ama ayrıntılara dikkat eden tonla para veripde araba alan herkes için önemlidir..biraz uğraşırsın zaman ve para harcarsın ama hakkını aramanı öneririm elbette kolay gelsin. :)
Öncelikle aramıza hoşgeldin.
Bilinçli bir tüketici olmandan dolayıda kutluyorum.
Ama maalesef zaman zaman bir çok firmadan aynı şekilde şikayetler artmaya başladı.En son duyduğum bir Alfa 159 un 2 parçasında boya olmasına rağmen satılması.Fakat şöyle birşeyde varki dedikleri gibi belirli bir mikron aralığı normal karşılanıyor.Bu Alfada yapılan araştırmaya göre Fabrikadan zaten bu şekilde geldiği idi.
Fakat aracın sahibi aracını iade ederek yenisini almış.Diğeride 2.000 km de satılmay bekliyor.
Yani zaman zaman oluyor bu tarz şeyler.Ama aracını iade ederek yenisini alman daha iyi bir çözüm gibi geliyor bana.
teşekkür ederim bülent kardeşim çok uğraştım çok araştırdım araçta insan sağlığını ve hayatı tehlikeye sokucak herhangi bir durum olmadığı sürece arabanın sıfırıyla değişmesine hüküm veremiyorlarmış..ancak aracı bayii den ilk teslim aldığımız anda farketmiş olsaydım eğer o zaman dediğin gibi yenisiyle değişim yapabilirdik belkide.ben boya olayını farkettiğimde çok geç kalmıştım araç nerdeyse 1000 kmye dayanmıştı maalesef :ok:
geçmiş olsun, yine erken farketmişsin ve hakkını arıyorsun,ya daha sonra helede aracı satarken ortaya çıksaydı,o zamanki insan psikolojisini düşünmek bile istemiyorum,geçen süreçle birlikte hakkını da arayamazdın.bu nedenle şansızken,şanslı olduğun bile düşünülebilir.
hoşgeldin. bence aracın değiştirlmesi için dava açmalıydın....
vuruk yoksa neden boyanmış????
geçmiş olsun
teşekkür ederim ozzy kardeşim çok uğraştım çok araştırdım araçta insan sağlığını ve hayatı tehlikeye sokucak herhangi bir durum olmadığı sürece arabanın sıfırıyla değişmesine hüküm veremiyorlarmış..ancak aracı bayii den ilk teslim aldığımız anda farketmiş olsaydım eğer o zaman dediğin gibi yenisiyle değişim yapabilirdik belkide.ben boya olayını farkettiğimde çok geç kalmıştım araç nerdeyse 1000 kmye dayanmıştı maalesef :( sanırım çizmişler yada sürtmüşler bir yere o yüzden bir kat boya atmışlar bilemiyorum ki bende hayırlısı..
gerçekten senı kutlarım kardeş
sağolun arkadaşlar artık sıfır araba alırken bile birisine göstermek lazım :)
Geçmiş olsun. hakkını güzel aramışsın. (Benim arabada Üstün otodan )
aman abi napalım araba alıyoruz bu bisiklet değilki :)
Wallahi seninkide kötü şans,kıllandım şimdi bende bi götereyim bari:confused: bazen bu firmalar fena saçmalıyorlar..
Bu boya kalınlığını ölçen alet pahalı birşey mi?Nerelerde bulunur?:icon_smile_screwy:
hocam bu alet genelde her yerde olmaz ama fiat servislerinin hepsinde olabileceğini tahmin ediyorum..yine belki bazı 2. el araba alırken kontrol ettirmek için gidilen oto test bilgisayarlı test dükkanlarında falan vardır..
ben de nasıl bi şans varsa her sattığım arabaya bakmaya gelen elinde bu aletle gelir. bi bende yok sanıyodum bende...
hocam alete falan gerek yok zaten aracını kontrol ettirmek istiyorsan eğer iyi bir kaporta boya ustasına göstersen kendileri çıplak gözle hemen anlıyorlar..:ok: