127 Lira Taksite bölünür mü?
Sivas'tan Trabzon'a giderken Erzincan yakınlarında bir taşa çarpıp karter korumasını ve motorun altında enine bir demiri kırdım arkadaşlar ve birde sağ arka lastiğim patladı, lastiği değiştirip arabanın altına baktırmak için erzincan fiat servisine (Hiskar otomotiv) girdim, lifte kalkan arabanın altında yukarıda belirttiğim hasardan başka sıkıntı yoktu, servis sahibi olduğunu öğrendiğim (Halit şiltu) bir kişi o sıra yeni karter koruması ile yanımda belirdi, fabrika çıkışında karter koruması olmayan ve pek çoğumuzun da kilometrelerce yol yapıpta taktırmadığı karter korumasını HAYATİ bir parça gibi lanse ederek
-Bunu taktırmazsan yolda çok sıkıntı yaşarsın dedi...
Ben alttatki enine duran demir ile korumanın ne kadara mal olacağını sordum ve 43 (demir)+84(koruma)=127 TL tutacağını söyledi, yanımda nakit olmadığından ve aynı hizmeti Sivas Serviste taksitle hallettiğimden taksit teklif ettim ve olan oldu...
Ben: 127 liralık masraf 120 olurmu ve taksitlendirme yapılır mı?
Halit Şiltu isimli kimse : Olmaz, 127 Liranın zaten kendisi taksit tutarı, ne taksiti, sanki 10 milyarlık mal alıyorsun da taksit istiyorsun
Ben: Olur mu olmaz mı
Halit Şiltu isimli kimse : Olmaz zaten 127 lira taksit yapılacak para değil
Yan tarafta servisin diğer görevlisinin odasında arabaya yapılan işlemler için ödeme yaptıktan sonra (ki bu işlemlerede bir kez daha değineceğim***) tekrar ve sinirle;
Ben: Sizi bu hizmet anlayışınızdan dolayı şikayet edeceğim
Halit Şiltu isimli kimse : 127 lira taksit olmaz
Ben: Gerektiğinde mağazadan 10 liralık kazak alıyorsunuz 10 taksit yapılıyor, siz trilyonlar kazanıyor olabilirsiniz ve 127 lira komik gelebilir ama benim maaşımın 10 da biri nerdeyse bu para...
Halit Şiltu isimli kimse : Ben o kadar kazanmıyorum
Ben: Sizi şikayet edeceğim
Halit Şiltu isimli kimse : Git nereye edersen et
Bu diyaloglardan sonra arabayı servis dışına çekip anında müşteri hizmetlerine telefon edip olayı ve yapılan terbiyesizliği anlattım, gerekeni yapacaklarını söylediler ama ne yaptırımları vardır bilmiyorum ama ben diyorum ki;
Allah kimseyi Fiat Erzincan Servisine (Hiskar otomotiv) düşürmesin, arabanız gidecek durumdaysa en yakın başka servise kadar gidin ama Erzincan'a girmeyin ve bu seviyesiz terbiyesiz insanla muhattap olmayın...
*** Serviste yapılan işlem: 43 liralık enine demir (iki ucunda vida boşluklu vasıfzı demir = 43 TL) iki vida ile yerine tutturuldu ve işçilik (12 lira) dahil 55 lira para ödedim.
Ben bu işçiliğide anlam veremiyorum, ben SİVAS FİAT SERVİSİNDE (OTO SABIR) arabaya kırk takla attırıyorum, onu sök bunu tak lifte kaldır indir, ne bir kuruş para ne bir tutam saygısızlık görüyorum ama iki vida sıkmak ve tekerin bijonlarını sıkılamak 12 lira...
NOT: Okuyan arkadaşlar taksit yapılmamasına bu kadar kızılmaz diyebilir, evet bendeki kartın o serviste o ay kampanyası olmayabilir ve vade olmayabilir elbette anlarım bunu, ancak benim derdim yukarıdaki diyalogdur...