Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar arabam 2012 punto 1.4 benzinli(5 vites) 120 bin km civarında sorunlarım(şanzıman yağı hiç değişmedi,baskı balatada hiç değişmedi)
1) 1 den 2 ye atarken sanki böyle kademeliymiş gibi yağ gibi geçmiyor güç uygulama gerekiyor ama herhangi bir ses yok
2) bazen ışıklarda durduğumda 1 e geçmiyor hemen çift debriyaj yapıyorum geçiyor geçerken gene herhangi dişli sesi yok
3) 3 ve 4 viteslerde bir sorun yok 4 ten 5 e atarken gene kademeliymiş gibi zor geçiyor
4)Geriye atarken özellikle mesela U dönüşü yapıcam vites 1 de kurtarmadı dönüşü duruyorum ayağım debriyajda 1 den geriye alırken bazen geçmiyor geçse bile ses çıkıyor garçlıyor ama geçmediği zaman çift debriyaj yaparsam geçiyor arada garçlama sorunuda var
2 ustaya gösterdim 2side baskı balata bitik değil dediler debriyaj hafif yukarıda kavrıyor ama çekiş düşmesi gibi bir sorun yok kaçırma gibi bir sorun görmedim
geri vitese dişliden diyorlar onun için şanzıman indirmeye gerek var mı? geri vitesin durumu iyi değil yani rahatsız edici derecede geri vites dişlisini kırıp şanzımana zarar verme ihtimali nedir?
Bu zor vites geçişleri şanzıman yağıyla bir ilgisi varmıdır? (1 2 ve 5 te var 3 ve 4 normal)
Zor vites geçişleri araba ısınınca artıyor soğukken çok belli etmiyor Ne yapabilirim?
Cevaplar için teşekkürler