Ustalarımıza ve Şanzıman Yağı Değiştirenlere
1.4 Fire 5 İleri araçlarda Hem manuel, hem de dualogic şanzıman mevcut.
İkisinin de şanzımanı aynı. Ancak Kitapçığa bakınca.
Manuel TUTELA CAR TECHNYX 75-85
Dualog TUTELA CS SPEED
İkisi de çok pahalı.~yaklaşık 50TL
1.5lt koymamız gerektiği ve paketler 1lt olduğu için 2 adet almak gerekiyor..
Ayrıca 75-85 seçeneği çok kolay bulunmuyor anladığım kadarıyla.
GELELİM SORUMUZ...
Bunların yerine rahat bulabileceğimiz ve sorunsuzca kullanabileceğimiz yağ nedir?
Ustalar ne kullanıyor? Manuel ve Dualogic' için aynı yağı mı kullanıyorlar?
75-80 mi
75-90 mı daha uygun olur ülkemiz için? (Marmara ve Karadeniz bölgesi.)
şimdiden teşekkürler...
Cevap: Ustalarımıza ve Şanzıman Yağı Değiştirenlere
Merhabalar arkadaşlar konuyu hortlatmak gibi olmasın ama Şanzıman Yağı hususunda acil yardımlarınıza ihtiyacım var.
ARacımın Baskı balatalırını değiştirirken tamirci Şanzıman yağını da değiştirmiş ve sonradan öğrendim ki 80w90 yağ bırakmış markasını bilmiyorum. O günden beri vites geçişlerim de özellikle vites düşüşünde 2 ve 1 e atarken çok zorlanıyorum bazen kemik gibi oluyo geçmiyor kavşağın ortasında durmak zorunda kalıyorum. Şimdi servise gittim şanzıman yağı değişimi için Shell Spirax S6 GXME 75W-80 yağ bırakıyorlarmış 140TL Aracın Boşüründe Tutela gösteriyor diğer arkadaşlar tutela yada mobil1 önerenler olmuş. sizce ne yapmalıyım arabamı servisin kollarına bırakıp Spirax S6 GXME 75W-80 şanzıman yağı koydurmalımıyım yoksa tutela yada mobil alıp başka biyerde değiştirmelimiyim acil yardım sıkıntım büyük. Saygılarımla. Bu arada arabam 2009 Punto 1.4 8V Manuel Benzin/Lpg.
Alıntı:
dermen Nickli Üyeden Alıntı
Merhabalar arkadaşlar konuyu hortlatmak gibi olmasın ama Şanzıman Yağı hususunda acil yardımlarınıza ihtiyacım var.
ARacımın Baskı balatalırını değiştirirken tamirci Şanzıman yağını da değiştirmiş ve sonradan öğrendim ki 80w90 yağ bırakmış markasını bilmiyorum. O günden beri vites geçişlerim de özellikle vites düşüşünde 2 ve 1 e atarken çok zorlanıyorum bazen kemik gibi oluyo geçmiyor kavşağın ortasında durmak zorunda kalıyorum. Şimdi servise gittim şanzıman yağı değişimi için Shell Spirax S6 GXME 75W-80 yağ bırakıyorlarmış 140TL Aracın Boşüründe Tutela gösteriyor diğer arkadaşlar tutela yada mobil1 önerenler olmuş. sizce ne yapmalıyım arabamı servisin kollarına bırakıp Spirax S6 GXME 75W-80 şanzıman yağı koydurmalımıyım yoksa tutela yada mobil alıp başka biyerde değiştirmelimiyim acil yardım sıkıntım büyük. Saygılarımla. Bu arada arabam 2009 Punto 1.4 8V Manuel Benzin/Lpg.
Mobil 75w-80 yag ile değiştirin. Ustanın koyduğu yağ çok kalın. Neye göre karar vermiş merak etmemek elde değil. 1.8 litre yağ alıyor ona göre ölçtürün. Ağız alışkanlığı ile usta der olduk..
GT-N7100 cihazımdan gönderildi
Alıntı:
fencolic Nickli Üyeden Alıntı
Mobil 75w-80 yag ile değiştirin. Ustanın koyduğu yağ çok kalın. Neye göre karar vermiş merak etmemek elde değil. 1.8 litre yağ alıyor ona göre ölçtürün. Ağız alışkanlığı ile usta der olduk..
Peki neden 75w-80 kilavuzda 75w-85 diyor.
Alıntı:
halilimo Nickli Üyeden Alıntı
Peki neden 75w-80 kilavuzda 75w-85 diyor.
Çünkü piyasada 75w85 yağ yok denecek kadar az. Serviste tutela diye bi marka var sadece onda da servis 2 kat kilitliyor. Aralarında önemli bir fark yok. Soğuk havadaki akışkanlıkları aynı. Neden castrol mobil elf gibi yag ureticileri 75w85 yağ üretmiyor?
Bidahaki bakıma ben de şanzıman yağını değiştirmeyi planlıyorum. Mobilube 1 SHC 75W-90 alıp onu koymayı düşünüyordum ama uymaz mı? Aracım 2008 77hp fire manuel.