Aracımda mtec dipsiz beyaz park ampulu var led taktıgımda arıza ışığı yakıordu arıza ışıgı yakmayan led var mıdır?
Printable View
Aracımda mtec dipsiz beyaz park ampulu var led taktıgımda arıza ışığı yakıordu arıza ışıgı yakmayan led var mıdır?
Arıza ışıgı degil, Uyarı ısıgı. =)
Uyarı ısıgı yakmayan led ampulu varmıdır tam bilmiyorum ama , 2. bi yöntem var uyarı ısıgının yanmaması için.
Orj ampulun kablosundan 1 tane daha ek kablo çekilip, onlara led ampuller baglanıp takılır. orj ampullerde motor kısmna bakar. Böyle oldugu zaman uyarı ışıgı yakmıyormuş..
alsancak sonaxın sahıbının aracını bızım okuldan arkadas almıstı onda gordum,gorsem sorucaktım led var dı ustunde ole bişi varsa hemen alıcam.
malesef yok. Engin abinin bu konuda çalışmaları vardı beklemedeyiz :)
evet benim tanıdığım bi abim var sinyallerinde 4 lü led war çokta güzel yanıyor ışık fln da görmedim marka modelini ögrenicem su parkları bağlatiyim daimi yanması için yapıcam bende.
amerkian sinyallerden bahsediyorsun sanırım.
görünüşü güzel ancak, akü'den fazla akım çekiyormuş o şekil baglandı zaman, akünün ömrü kısalıyormuş, bi başka yan etkisi daha vardı ama unuttum
+ yaptırıcaksan 4 üne yaptırma, stoplarda güzel olmuyor, ön farlarda kafi olucaktır, karar yine senin.. :wink:
anlaşılan parklara led takamıcaz:(
Benim farın içindeki parklarda var ama uyarı lambam yanmıyor
Netten almadım,bostancı sanayiden geçerken almıştım,
Uyarı lambasının yanmasını istemiyorsanız;
Sadece bir farda uygulamanız sorununuzu çözer,
-Dipsiz ampul ve duyundan alın (tahmini ikisi 2-3 tl gibi birşey tutar,)
-Farın arkasına yani motor bölümüne bir yere sabitleyin ve parka giden kablodan kaçak alın
Olsun bitsin
bende war mtec silver park ampülü dipsiz :)
Daha kolayıda var aslında;
-Gösterge panelini söküyorsun
-Uyarı ışığı altındaki ledi söküyorsun
Yanmak istesede yanamıyor ;)
Way be kubilay abi yine konuşturdun tekniğini:)
Kubi göstergeden söksen bile led direk takıldığında sadece 2 saniye sonra kendini söndürmüyormu , yada ben yanlışmı hatırlıyorum tek sorun göstergede arıza lambası değil sanırsam ..
Farların ikisine de led park lambası taktığınızda çalışmaz. Göz kırpmaya başlar ve kontak kapalı bile olsa bu göz kırpma devam eder. Stop lambalarında ise led ampüller yanmaz ve arıza ışığı yakar. Ben stop lambamda şu an kullanıyorum. Ledlerim sorunsuz yanıyor, sadece göstergede ikaz ışığı yanıyor. Onunda sebebini biliyorum, çünkü kullandığım direnç doğru değerde değil. Doğru değeride biliyorum ve geldiğimde bir test daha yapacağım. Doğru direncin tek sorunu fazla ısınması. Isınmayı engellemek için bir yöntem deniycem ve onuda stop lambasının içine yerleştirebilirsem bu işlem bitecek.
Daha önceki denemem ile ilgili olarak linkteki konuma bakabilirsiniz ;
https://forum.grandepuntotr.com/kend...gistirmek.html