genel forumdan beni takip edenler bilirler istanbul-izmir yapacağım kendi kafamdan bi yakıt tahmini yaptım ancak tecrübeli olanlara sormak istiyorum 2006 dynamic 1.4 77 hp gp ile istanbul-izmir feribot kullanmadan ne yakarım sizce?
Printable View
genel forumdan beni takip edenler bilirler istanbul-izmir yapacağım kendi kafamdan bi yakıt tahmini yaptım ancak tecrübeli olanlara sormak istiyorum 2006 dynamic 1.4 77 hp gp ile istanbul-izmir feribot kullanmadan ne yakarım sizce?
araçta kaç kişi ve bagaj çok olacakmı ve nereden gideceksn?
3 kişi bagaj olmayacak fatih (istanbul)-körfez-balıkesir-susurluk-manisa-akhisar-izmir-bayraklı
Serkan, kullanıma bağlı olarak değişir tabi ama bence 6lt/100km ile gidilebilir rahatlıkla,
Toplam km yi bilmediğim için hesabı sana bıraktım:) ...
uzun yollarda devirli kullanımlarda yakat olarak baya bir düşmekte. Şimdiya kadar hiç uzun yol yaptınız mı ?
250 km de kısa br mesafe sayılmaz :) uzun mesafe sınıfın da aslın da. Peki o mesafeyi kat ederken ne kadarlık ortalama tüketiminiz vardı ?
270-280 tl lik yakıt ile rahat rahat gidip gelebilirsin
90-120 km aralığı içinde kullanırsan
gaz pedalına çok yüklenmeden ve 120yi geçmeden kullanırsan 6lt civarı yakarsın. toplamdada 36lt eder
Coşkun abi ben mi yanlış hesaplıyorum :S ortalama değeri 6.2 görmüş arkadaş.
600 km yol gidecek 100km/6.2 değer veriyorsa toplam da 36 litre benzin yapmaz mı oda benzin 4 liradan desem 145 lira değil mi :S eyvah eyvah benim kafa durdu :D
toplam 135tl civarı olması lazım
hııııı :) dedim abi benim kafa durdu pardon :)
arkadaşlar 307 hdi ile gitmişler ve 250 ytl yakmışlar nasıl bi dizeldir anlamadım :)
Dizelin canını yiyeyim ben ya.
Geçtiğimiz yaz karadan gitmiştim gaziosmanpaşadan çıktım karşıyakaya kadar 120 lira yakmıştım ama arada yollar çok tenha olduğunda sıkılıp 140-160 km hız yaptığım da oldu :D Bu arada bagajda bir bavulum vardı ve tektim ayrıca klimayıda hiç kullanmadım...Tabi o zaman ki benzin fiyatıyla şimdiki arasında 50 Krş olduğunu düşündüğümüzde coşkun abinin yaptığı hesaba gelir diye düşünüyorum...260-270 TL gidiş dönüş...
ben saıp gidiyorum o zaman sonra sizinle paylaşıyorum bütün detayları gelirkende bilhassa topçuları kullanacağım ikisi arasındaki farkı anlarız