Cevap: Motor yağı problemi
Benimde şuan puntonun yağ çubuğu yarıya yaklaşmış, yani yaklaşık 300 400 gram arası bir yağ eksiltmiş, 4 bin km oldu yağ değiştireli.Anlamadığım herhangi bir mavi duman, çekiş düşüklüğü vb yağ yakma belirtisi yok.Yağ yakıp yakmadığını kompresyon testine sokup mu anlayabiliriz.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan gönderildi
Benzer veya aynı sorunla 2 hafta önce karşılaştım. Bakımı yaptırdım 4000-5000 km civarı sonra yağ basıncı düşük uyarısı aldım yağa baktım yok gibi biraz bekledikten sonra tekrar baktım yağ çubuğunda yarısında duruyor. Duman vs yok Filtre ve yağı tekrar değiştirdim çıkan yağı ölçtüm 3lt küsur çıktı. Sanırım filtre kötü çıktı ama bilmiyorum tabii, şuan için problem yok eğer olursa turboya baktırmak gerekli sanırım. 1.3 Multijet Euro-5 S&S
Arkadaşlar. Bu yağ mevzusu forumda çok tartısıldı ama. Ben tartışma olmaması acısından kendi düşüncemi belirteyim.
kullanma klavuzunda ne yazıyorsa onu kullanın bizim araçlarda fire motorlar için söylüyorum benzinliler için yani. 10k km de 500ml yağ eksiltmesi normal. Anormal olan 1 lt veya daha fazla eksiltmesi. Bundada aracın kaputunu açın bakın yağ kaçağı var mı yada ustanız lifte kaldırsın baksın. yağ kaçakları varmı bunu takip ederek bulabilirsiniz. bazen üst kapak contasından külbütor conta dediğimiz yerden kaçırabılıyor. Bunu gözlede kontrol edebilirsiniz. diğer şekilde yağ kaçağı yok ama 1 lt veya daha fazla eksiltme mevcut + duman vs var ise ona istersen 20 40 koy kardeşim eninde sonunda o motor açılacak masrafın artmadan açtırki fazla cebin yanmasın sonra. adamın arabası 2 lt yag yakıyor çoğu arkadaşımız 10 40 koy yazmış. bi zaman sonra oda eksiltecek 20 40 mı koyucak :)) euro4 motorlu araçlar 5 / 40 kullanın m2 standartlarını karşılayan yağ kullanın kitapçığa intertte ulaşabilirsiniz daha detaylı bilgi mevcut. son olarakta sunu yazayım 5 40 yag olan araca 10 40 yağ ekleme güzel kardeşim o yağlar sana yağı değil :)) kimyasal yağ birsürü bileşen var içinde o yapıyı bozuyorsun.
Selamın Aleyküm cümleten.Aracımın yağ çubuğu yarıdan asagı inmiş biraz.4 bin kusur oldu.Piston segman fiyat 1500 civarı.Bunları degistirtsem ne kadar maliyet cıkar işçilik normalde.Birde bizim yag cubugu max ile min arası 1 litreyemi denk geliyor.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan gönderildi
sadece segman atılacak ise 600ila 1250 arası isçilik isterler. Sadece segman normalde kolaydır ama bizim arçalarda biraz uğraştırıcı diye duymuştum. ama uzun süre binme niyetiniz var ise yerinizde olsam komple motoru indiririm. Çünkü segman atsanız bile bi zaman sonra keçelerden patlatıcak. yine aşağıya inecek motor bi süre sonra. ama yok uzun sure binmeyeceğim diyorsanız segman atmak mantıklı tabikide.
Yan komşum 1.4 albea aracına piston sekman ve kol yataklarını değiştirdi. 1200malzeme
1500işçilik
200kapak taşlama
300yağlar filtreler için verdim dedi.
İnciği boncugu 4e yakın tuttu dedi.