Kapı içi ses yalıtımı ve orta kol dayama sarsıntı çözümü
Merhabalar arkadaşlar, bugün pazar hazır hafif hava güneşli aldım benim ekipmanları indim arabanın yanına ilk iş orta kol dayamayı komple söktüm. Kol dayamanın altındaki dandik plastiği dikkatlice çıkartıyoruz ki ben çıkarırken ayakları kırıldı. Onun altında üç adet vida var onları 10 luk lokma ile çıkartabilirsiniz. O vidalar çıktıktan sonra olduğu gibi kol dayama geliyor. Yalnız dikkatimi çeken oranın paslanmış olmasıydı. Neyse kolu komple sökmek yaklaşık 15 dakika mı aldı sonra tek tek parçalamaya başladım lakin hiç bir yerinde bi aksaklık yoktu bende elime geçen her vidasını sıktım sonuç yukarı aşağı inerken biraz sertleşti lakin zımba gibi oldu hiç sarsıntı yok şu an birde kapı fitilinden taktım ki hiç sallanma yapmasın diye.. Gelelim kapılaraa ,yalıtım yapan vardır illaki sorusu olan olursa yardımcı olmaya çalışırım. 2.5 cm lik ses yalıtım süngeri koydum silikon kullanmadım sadece bazı yerlere çift taraflı bant yapıştırdım. Kapıların kapanma sesi acaip güzel oldu. Çok tok bir kapanma sesi ve ses sistemine etkisi büyük oldu. Önleri 16 arkalar 13 cm ler ile değiştirmiştim şimdi çok tatlı veriyor sesi hiç sarsıntı yok. Benim taktığım sünger biraz kalın ve sert malzeme olduğu için kapıları yerine oturtmak biraz fazla vaktimi aldı ama değdi..Buyrun resimler..
Resimlerde ayakları kırılan parçalar var.. Yapmak isteyenler bu parçalara dikkat etsin..
Cevap: Kapı içi ses yalıtımı ve orta kol dayama sarsıntı çözümü
konuyu Hortlatıyorum ama yardıma ihtiyacım var. Ben de bu kapılardan gelen seslerden dolayı arabadan iyice soğudum. Yalıtım yapmak istiyorum. Faydalı oluyor mu? Bir de kaplamayı çıkarırken kapı açma kolu altındaki vida yuvasındaki vidayı kaç numara takım ile açıyoruz ? Resimler hala duruyorsa özelden gönderebilir misiniz? Teşekkürler.
Yok mu o takımın numarasını bilen acaba?
allen mi olacak tork tornavida mı
Ben büyük geniş ağız düz tornavida ile açıyorum.
Tork alyan gerekiyor numarasını hatırlamıyorum.