Başka bir konuda çarpıcı boyutta kazık sorular gelmeye başlayınca böyle bir geyik konusu daha açılsın dedim :icon_eek:
Emmy ödülü kazanmış ilk çizgi film hangisidir ?
Printable View
Başka bir konuda çarpıcı boyutta kazık sorular gelmeye başlayınca böyle bir geyik konusu daha açılsın dedim :icon_eek:
Emmy ödülü kazanmış ilk çizgi film hangisidir ?
sherekmi acaba :D:D
Bir f/16 savas ucaginin maksimum kalkiz agirligi kac kg dir eheheeh
11 ton
:d
dııııııt yanlış cevap. 19204 kg.
İp ucu verelim; Bu çizgi film çocukluk yıllarında "yusuf yusuf" ettiren cinsten hatta 3.5 öğretisinin temellerini oluşturan cinsten bişeydi...
Cevap veriyorum: Ayı Yogi!
8M 8M 8M 8M 8M olduu..!! speedy gonzalez éhéh :icon_eek:
Linos, soru sormayı unutmuşun :)
soru: profesyonel muay thai (thai box ) kac raund uzerinden oynanır ?
Önce cevapları bulalım! Yeni soruya geçersek ortalık karışır ;)
sukubi duuu :)
Cevap: "Clemantin" Fransız-Japon işi idi sanırım.
biri kazık soru mu dedi :D:D:D:D:D
https://img163.imageshack.us/img163/8762/adszvz6.jpg
ABCD kare
EAB = EBA = 15 derece ise
ECB açısını bulunuz...
allahım geometri burdada buldu beni offf
Öss ye çevirdiniz burayı yaff...
emre senin içtiğinde bişey mi vardı akşam akşam çarptı seni galiba :D
cevap veriyorummmm 45
Bence 15. matrox, hocam sen nasıl çözdün ?
ohhooooo şimdide çözüm mü yazalım
cavabı dagored versin
bu arada bec açısı 90 değil dikkat :D
Tekrar baktım ama bec 90 çıktı.Şu cevabı alsak artık :) Bu arada ecb 45 olsaydı ac açıortay olurdu.AC açıortay ise düz bir doğru olması gerekir.Bilmiyorum belki bişeyi gözden kaçırmışımdır :D
cidden bende merak ettim yaptım ama emin olmadan koydum söylesenize kardeşim cevabı bittik burada kaçmış bu açı başımıza bela oldu
Otururken birden bire gözden kaçırdığım nokta aklıma geldi ve bec'nin 90 olmadığını gördüm. :D yeni sonuç birazdan
Edit: Sanırsam bu soru tübitak sorusu çember falan çizmek gerekiyo, gece gece beni aştı gündüz sakin kafayla bakarım ama hakkaten bu konuya tam yakışacak bir soru :D
https://img134.imageshack.us/img134/8650/adszpu6.jpg
AEB'nin eşi olan CFB üçgenini ve EF doğrusunu biz çiziyoruz bu çizimlerle EF FB ve FC eşit oluyorlar ve burdan da sonuç 30 olarak bulunuyor... :ok:
sıcağı sıcağına yeni bi geometri sorusu... :icon_eek:
https://img85.imageshack.us/img85/883/adszdm6.jpg
ABCD bir kare
DF = FC = DG
ise;
ECF açısını bulunuz :s15:
arkadaşlar gece gece hiç işiniz gücünüz yokmu yaw he he he
ya genel kultur sorusu fln olsun barii ya ? bunlar olipiyar sorularımıdır nedir ?:bur2:
45 derece :)
Genel kültür diye düşünerek açmıştım konuyu ama .............
Ne bilek gardaşım kaç derece yavv,yokmu başka soruuuuuuuu?
abi bu da genel kültür ama
birazcık mantık o kadar devam devam soru değiştirmek yok :D
bu arada 45 değil :D
ya evet bende 45 olmadığını şimdi bakarken gördüm iyide çok zor bu soru be kardeşim
emre abi geometriye ilgi nerden?
tebrik ederim Ozan :)
valla kardeş sınav zamanından beri hep ilgimi çekmiştir geometri, hala da çok severim ve çözmeye çalışırım... bitirdiğim bölümle ve de yaptığım işle hiç alakası yoktur ama alışkanlık yapmış bende matematik; özellikle de geometri :D
aslında daha kazık soru çok ama genel kültür üzerinde sorular daha çok istek alıyor :D
o zaman bi genel kültür sorusu ;
80 ihtilalinde, dönemin hava kuvvetleri konutanı kimdi?
Geometri falan geçmiş benden artık :).Öss den sonra daha yüzüne bakmadım.80 ihtilalinde hava kuvvetleri komutanı Org. Tahsin Şahinkaya imiş.(google ın yalancıyım ona göre)
aaa ABCD kare imiş ya...
Az daha kafayı yiyordum valla soruyla..
doğru cevap :)
arkadaş cevabı yazmış
ilginç bir soruda benden
dünyanın ortasında lav olmadığını varsayarsak olduğumuz yerden kazmaya başladığımızda tam dünyanın merkezinden geçerek dünyanın öbür tarafına çıksak önce kafamız mı çıkar önce ayaklarımız mı çıkar
arkadaşlar çok ciddi bir soru biraz mantığınızı kullanın