arkadaşlar selam. cam filmi konusu artık yasal oldu diye bişeyler duydum. bilgisi olan var mı? doğruluk derecesi nedir?
Printable View
arkadaşlar selam. cam filmi konusu artık yasal oldu diye bişeyler duydum. bilgisi olan var mı? doğruluk derecesi nedir?
Valla vizede hafifkusurlu diye geciriyorlar.Ama trafik memurlarımız hiç oralı değil.Geçenlerde yine yedik karşıyaka sahilde.offf dedim hiç polemiğe girmedim.
Tuncay % 70 ışık geçirgenliğine dair belgesi olan cam filmine ceza yazılamıyo hatırladığım kadarıyla..
"Trafik Kanunu'na göre emniyet güçlerinin aracın içini net görmesini engelleyen her türlü cam renklendirme uygulaması kesinlikle yasak. Güneş ışığını ya da kırılan camın dağılmasını önleyenler ve görüşü yüzde 30'dan fazla engelleyen dışında tüm filmler polis kontrolüne takılıyor. Kanun sadece, makam otolarının arka yan camlarına koyu film takılmasına izin veriyor. Geri kalan tüm ön cam ve yan camlar için ise yüzde 30 kuralı geçerli. İlgili maddeye göre, bu yıl renkli cam filmleri kullanan sürücülere kesilecek para cezası 115 YTL. Ayrıca 8 ceza puanı yazılıyor."
TRAFİK CEZA REHBERİ md:30/1-a diyor ki; Servis freni ve ışık donanımları dışında diğer eksiklikleri bulunan araçlarla,görüşü engelleyecek veya araç içindekileri tehlikeye sokacak süs,aksesuar,eşya ve çıkıntıları olan veya çevredekileri rahatsız edecek şekilde duman ve gürültü çıkaran araçları kullanmak
yani trafik kanununa aykırı cezası ise 108 ytl tekrarı halinde araç trafikten men.
CAM FİLMİ YENİ MUAYENE (TÜV) İSTASYONLARINDA 28.08.08 TARİHLİ YENİ YASA İLE AĞIR KUSURDAN HAFİF KUSURA GEÇİRİLMİŞTİR YANİ ARACINIZDAKİ CAM FİLMİ SÖKME ZORUNLULUĞU KALKMIŞTIR TAVSİYEM KOYU OLMAYAN VE KALİTELİ FİLM ÇEKTİRMENİZDİR...