arkadaşlar sitede bir çogu arkadaşlarımız sureklı soruyor gp alacagım benzınlı alım yoksa dızel mı alalım dıye ne dersınız arkadaşlara avantajlarını ve dezavantajlarını tartısalımm ...
Printable View
arkadaşlar sitede bir çogu arkadaşlarımız sureklı soruyor gp alacagım benzınlı alım yoksa dızel mı alalım dıye ne dersınız arkadaşlara avantajlarını ve dezavantajlarını tartısalımm ...
dizen arabanın avantajları;
-torkunun yuksek olması ve torkunu dusuk devirde elde etmesi sebebiyle dusuk devirlerde benzinliden daha atak olması ve bu sebebten sehir ici kullanım rahatlıgı.
-benzinli araclara gore ortalama %30 daha az yakması.
-dizel litre fiyatının benzinden daha az olması.
-chip tuning uygulamasına benziliye gore daha yatkın olması.
dezavantajları ise;
-benzinli kadar yuksek devir cevirememesi ve bu yuzden son hız ve yuksek hızlardakı hızlanma kabiliyetinin azalması.
-motor sesi.
-servise benzinli araca nazaran daha cok girmesi ve benzinli arabaya gore yaklasık %50 artan servis ucreti.
-motorun benzinli motora gore daha vuruntulu calısması.
-motor omrunun benzinliye gore daha erken bitmesi
-soguk havada benzinliye gore daha zor calısması.
-ozellikle zorlanınca eksozdan cıkan siyah duman.
simdilik aklıma gelenler bunlar umarım yardımcı olmusumdur...
Bu devirde ne dizel arabaya ne de benzinli arabaya binilir.En güzeli LPG :D
kesnlikle benzinli benzinli ve şiddetle benzinli araba derim! dizel aracın verilerini benzinliyle kıyaslayıp yok torku yuksek vs aman cok yakıtı dusuk diye aldanmayın sakın
sonuc olarak kullanım zevki bakımından benzinlinin yanından gecmez
yakıt ekonomisi bakımından 3.9 L falan yazdıgına bakmayın 5 i buluyor benzinli araclarda 5.3 civarında zaten e L fiyatlarıda esitlendi yani birbirine yakın tuketimleri var aracların. Yeni arac alınacaksa verilecek yaklasık 5 bin Ytl lik farka asla degmez. Benzinli aracımı servise getiriyorum 150 ytl ye cikiyorum puntomu getiriyorum 350 ye cıkıyorum, arıza vs yaptıgında siz dusunun gerisini.
Dusuk devirde daha canlıdır vs demis arkadaslar verilere bakarak ben buna katılmıyorum. 5. vitesde 50 km hızla giderken aracım 2 bin devrin altında gaza bastıgımda benzinlide aracim şahlanırken dizel aracım 2000 devirin altındaysa sabit hızda gitmeyi bırakın hafif bir egim varsa veya ruzgar karsıdan geliyorsa yavaslamaya bile baslıyor.
Aman guzel kardeslerim, 2. el temiz bir benzinli arac alın saglam motorlu bir japon olabilir bunada gidin kaliteli bir lpg sistemi takın en akıllı işi yapmış olacaksınız.
Benzin olmuş 3.37,Euro Dizel 3.10,LPG 1.70 civarında.Benzinle yarı yarıya nerdeyse LPG.Ama yakında LPG ye de zam gelir ve o da yalan olur.Ama Ahmetin de dediği gibi yakında bisiklete binmeye başlayacağız herhalde.Durum şu anda bunu göstermekte...
GP olsun bi kere ; arada farklı bir araç kullandıkça Gp nun nekadar rahat kullanıma sahip,sürücüsünü yormayan bir araç olduğunu tekrar anlıyorum.Benzinli -dizel konusuna gelince ,yıllık km.si benim gibi 12-15000 km. sınırında olanlar için tavsiyem benzinli araç tercih etmeleri.Ben Koç indiriminden faydalandığım için dizel aldım ,yoksa direkt 77 hp.lik benzinliyi garaja çekerdim.
Bu arada çevremizde Gp sayısı çığ gibi artmaya devam ediyor..
bence dizel olması daha iyi . torkundan dolyı dizeli tercih edeirm ama bakım masrafı benzinliye nazaran daha fazla o ayrı
bence sıfır alacaksan kesınlıkle benzınlı çünkü aradaki fiyat farkını kapatmak çok zor..dizelin avantajı artık yok bide servis masrafını düşündükçe bezinli diyorum.....
tek cevap:dizel yıl hesabına girince benzin galip çıkıyor ama şimdi hadi istanbula gidim desem benzinle gitsem altından kalkamam ama dizelle çok rahat giderim...gün hesabndan girersek dizel derim.ee biz günü yaşıyan insanlarız:)))yılı çıkaracağımız bellim i olur:))
bu yüzden dizel..
LPG de olabilir tabiki ama orjinali kalsın diyosan dizelll..
Dizel fiyatının benzine oldukça yaklaşması sonucu bence tüketim, potansiyel alıcıların kararını etkileyecek en önemli neden olmaktan çıktı ve sürüş zevkine hitap edecek motorun seçilmesi gerçeği dizel-benzin karşılaştırmasında birinci neden oldu.Tabi bu benim düşüncem...
forever dizell derim ben
3-5 milyar fazla veripte aralık ayında işe gitmek için 30 dk. erken kalkmayı kabul edicek biri değilim ben :)
die for benzin in sessizligi+lpg ekonımisi:)
benim de kafamdaki yegane soru bu :) benzinli mi dizel mi?
*öncelikle vergi avantajı dizelden yana yıllık 210 ytl daha az.
*ses tabiki benzinliden yana ama dizelin de çok fazla bir sesi yok 1.3 doblo kullandım ve hala kullanıyorum sesi hiç de rahatsız etmiyor.
*servis konunsu bende bir muamma bunu yaşayan arkadaşlardan öğrenmek isterim ama kriterler aynı olacak yani birinde fren balatası değişmiştir birinde değişmemiştir fiyatı tabiki farklı olacak benim merak ettiğim yağı filtresi işçiliği ve tabiki ne kadar zamanda bir değiştiği vs.
*1.4 fire almayı düşünüyorum ama çekişinde bir sorun yaşar mıyım onu da bilmiyorum (1.6 brava 144 nm tork tan sonra) alırken test edeceğim inşallah :) dizelde ise böyle bir problem yok kalkışlar yavaş ama sonrasında canavar gibi gidiyor yokuşlar benim bravadan daha iyi.
*işte dizelin en büyük eksisi 1.4 fire ile 1.3 multijet 75 bg arasında 4000 ytl fiyat farkı çok fazla. bu farkı kapatmak için kilometre lazım ama o da bizde yok ( yıllık 15000 max)
* valla işimiz çok zor kararsızlık kadar kötü birşey yok sonuçta bir kere alınacak dünyanın parası ,Allah kolaylık versin :)
Dizel benzinli kıyaslamasını GP modelleri bazında yaparsak, dizelin motor ömrünün benzinliden kesinlikle daha uzun olacağını düşünüyorum. 250.000 km motor açılmadan kullanım için tasarlanmış bir motoru, Avrupa' daki 30.000 lik yağ periyodları yerine, aynı yağ ile her 10.000 km de yeniden yağlayarak 250.000 km den çok daha uzun süre kullanmak mümkündür. Benim gördüğüm 350.000 de multijet motorlu taksi vardı ve 1 kere turbo revizyonu ve 1 kere de değişimi yapıp öylece kullanan.
Servis gideri deseniz her 20.000 de mazot filtresi dışında servis gideri olarak hiçbir fark yok. Belki her 30.000 de falan bir carbon clean e girmek istersiniz o da 50 YTL (Kaldı ki Multijetlerin EGR ye rağmen kurum bağlamak gibi bir sorunu yok)
Multijetlerde triger kayışı da yok dolayısıyla en önemli servis maliyet kalemlerinden biri olan triger değişimi sıkıntısı da ortadan kalkmış durumda.
Multijet yine vergi olarak en düşük kategoride ve bu da senede 200 ytl falan bir vergi avantajı sağlıyor.
Benzinliyi hiç kullanmadım fakat yüklü olarak uzun yolda o kadar düşük torkla bayılacağını düşünüyorum zira GP hafif bir araç değil. Multijette araba tıkabasa yüklü de olsa performansta çok az bir değişim oluyor.
Yakında kendi evime taşınıyorum ve günde 50 km yol yapmaya başlayacağım. Bugün evden çıkarken hesapladım ve ortalama 4,3 litre yakıt ortalama ile gidip gelmişim. Benzinli bir arabam olsa hergün arabayla gidip gelmek canımı acıtırdı kesin.
Bir arkadaş siyah duman demiş te, benim arabamdan ne kadar sıkıştırırsam sıkıştırayim dumanın d si çıkmıyor açıkçası. Bu durumu box gibi şeylerle yorumluyorum.
Dizel sesinden acayip irite olan ve kendisi 2,5 lt turbo benzinli S60 volvoya binen arkadaşım bile arabanın dizel olduğunu içeriden anlamanın imkansız olduğunu ve dizel motor sesi hakkındaki fikirlerinin değiştiğini söyledi.
Kısacası performans isteniyorsa gidip 1.4 T-JET alınır da, kimse starjet i veya fire ı Multijetin karşısına koymasın.
performans kıyaslaması yapılacaksa 90 hp 200 Nm dizel motorla 70 hp 140 Nm civarında bir motor kıyaslanmamalı. Buna tekabul eden araclar 110-125 hp civarında benzinli araclardır ki 36-37 milyara bu aracların sıfırı alınabilir. Multijet araclarımızda gercekten ses sorunu yok (dusuk hızlarda ve relanti durumunu saymazsak) hakkını yemeyelim arac hafif hızlandıktan sonra motor sesi tamamen absorbe ediliyor. Ancak aynı kategoride benzinli araclarla performansı kıyaslanacaksa uzun yolda otomatik dahi olsa dizel arac insanı yoruyor performans yuzunden. 90 la girdigin rampada gaza basmazsan kendini 40 la giderken bulabiliyorsun rampayı inmeye basladıgında arac ucusa geciyor 100 u gecmemek icin pur dikkat kilitlenip pedalı ayarlaman gerekiyor. Benzinlide boyle mi? 99 la girdiginiz rampada arac 98 e dusuyor 97 ye dusmuyor vitese dokunmadıgınız halde.
Egri oturalım dogru konusalım kendimizi kandırmayalım arkadaslar. Mazot ve benzin arasında fark varken mantıklıydı ancak suanda sıfır arac alınacaksa aynı katagori (performans ve donanım bakımından esit! Bu cok onemli kagnı benzinlilerle degisken geo turbo dizelleri aynı kefeye koymayalım) benzinli bir araca daha fazla para verilecekse kesinlikle yanlış bir hareket yapılmış olunur dizel bir araca daha fazla para verilecekse kesinlikle çok daha yanlış bir hareket olur :). Yeni arac alacak arkadaşları yakmayalım. Hele hele kışın çok kısa mesafede kullanılacaksa inanın karınız olmadıgı gibi dizel almakla zarara bile geçmiş olacaksınız tuketiminizle.