memox Nickli Üyeden Alıntı
Merhaba Uğur,
Daha önce seninle konuşmuştuk, benim arabadada rüzgar sesi geliyor. Sanki içeriye hava alıyormuş gibi bir ses geliyor ve hem sağ hemde sol kapıdan geliyor. Fakat elle kontrol edince rüzgar gelmediğini farkediyorum. Benim anladığım kadarıyla aynaların rüzgarı yarma sesi içeriye geliyor. Bu konuda pek yapacak birşey olduğunu sanmyorum ama kapı ayarı veya fitil ile ilgili birşeyler yaparak daha iyi duruma getirilebilir belki.
O gün bu gündür bindiğim diğer punto lardada dinliyorum ve hepsinden geldiğini duydum. Belki seviyeleri farklıdır işte kapı ayarlarından ama sonuçta geliyor.
Ayrıca Fiat'tan duyduğum birşey var. Bizim Punto'larda camlar ses izolasyonlu değilmiş. Daha üst sınıf araçlarda camlar izolasyonlu oluyormuş. Tam olarak nasıl bilmiyorum ama cam kalınlığı artıyor ve bir tür kaplama oluyor sanırım üstünde. Mesela Bravo'da izolasyon varmış ön ve ön yan camlarda.
Linea'nında tasarım aşamasında izolasyon yapmayı düşünmüşler ama araç başına 90€ maliyet çıkmış, sınıfına göre satış fiyatı karşılamadığı için uygulanmamış.
Bunlar şirket içinde 2. elden duyduğum şeyler doğruluğundan %100 emin değilim ama mantıklı gibi.