FİAT PUNTO EVO TAVAN BOYA SORUNU
Arkadaşlar merhaba, 2011 model fiat punto evo model aracım var. Aracımı satılığa çıkardım. Bugün bir arkadaş bakmaya geldi. Daha önce galeride çalıştığını söyledi. Elinde bir boya ölçme cihazı ile gelmiş. Aracım 5 yıldır bende olmasına ve tavanda güneş yanığı harici hiçbir şey bulunmamasına rağmen tavanda mikron değeri 130 - 140 - 150 civarı çıkıyor en kötü vernik atılmış, ekspere götürsek buna boyalı derler felan dedi kafamı karıştırdı açıkcası. Sizce bu mikron değerleri normal değil mi ? kapılarda mikron 90 - 100 bandında değişti, kaputta da aynı.
Cevap: FİAT PUNTO EVO TAVAN BOYA SORUNU
Merhaba,
Robot o bölgeye boya atarken daha kalın atmış olabilir fabrikasyon değerleri var o değere kadar fabrikalar boyayabilir diye biliyorum.
Sonuçta gelen kişi bir galerici fiyat kırmak içinde söylemiş olabilir iyi bir expertiz bunu açıklayacaktır diye düşünüyorum. Bir kaporta expertizine kendiniz sokabilirsiniz hem bilgilenmek amacıyla hemde satarken elinizde rapor olursa daha rahat olacaktır.
Başka boya ölçüm cihazıyla deneyin, çin malı kalibrasyonu yapılmamış dandik 3$'lık çok fazla boya ölçüm cihazı var, yanlış ölçüm yapıyorlar. Malın fiyatını kırmak için bilinçli olarak yapıyorlar.
Bir ara benim araca da Bursadan bakmaya gelmişlerdi aracın motoru yağ yakıyor demişti ama araçta yağ yakma yoktu. Galericilere genelde pek güven olmuyor. Ama tabi mikron değerine bir şey demek imkansız değişken bir şey fabrika verilerine ulaşmak lazım.