Araç Pasta Cila Nasıl Yapılır?
Bu zamanda araca pasta cila yapmakta çok lüks gibi oldu fiyatlardan yanına bile yaklaşılmıyor. Tabi ki işletme sahipleri masrafları maliyetlerine diyecek birşey yok. malzelemleri kendim alıp denemeyi düşünüyorum. birkaç sitede pasta cila yapmayı gösteriyor ama tecrübelerinizi aktarabilirmisiniz
Cevap: Araç Pasta Cila Nasıl Yapılır?
Ben aracı yıkıyorum sonra iyice kurumaya bırakıyorum tamamen kuruyunca meguiars quik wax hızlı spreyle siliyorum çok güzel oluyor denemenizi öneririm. Siyah yerlere ise Würth'ün silikon spreyi var onu sıkıyorum siliyorum.
ne kadar olmuş diye baktım demin 75 TL ye alıp tüm yıl kullanıyordum şimdi olmuş 320TL civarı. Püh :)
youtube'da pek çok video var. el yatkınlığınızın olması lazım. polisaj makinesi olmadan pasta cila yapmaya niyet ettiğinizde epey yorucu oluyor. benim elle yapabileceğim bir iş değil kesinlikle. hayat pahalılığı hepimizin malumu. sadece kendi aracımıza pasta cila yapmak için polisaj makinesine bütçe ayırmak güç. ben geçenlerde ufak tefek çizikleri aldırmak için evde kullandığım şarjlı matkabın ucuna aparat/pasta cila süngeri aldım ve pasta attım. şarjlı matkapta devir, polisaj makinesi gibi esnek biçimde ayarlanamadığı için aldığım sonuçtan pek memnun kalmadım. ortaya çıkan sonuç, benim el yatkınlığımın fazla olmamasıyla da ilişkili olabilir bilmiyorum. çizikleri ve kapısını aracımın kapısına çarpan diğer aracın boya kalıntılarını aldım. ama sonuç, kesinlikle profesyonel değil.
ben bu ara gaz yağı ile arabayı parlatmayı düşünüyorum. eskiden yaparlardı, gaz yağının çözücü özelliği ile ilgili tereddütlerim var. bilhassa siyahta muazzam parlaklık verdiğini ve boyayı canlandırdığını biliyorum ama karar vermedim daha.