Gp 90 Hp ön Fren Balatasi
Arkadaşlar daha önce fren balatası ile ilgili konu açılmıştı fakat 90HP likler için yan sanayi fren balatası konuşulmamıştı.
Bugün fren balatamın aşınması üzerine konu ile ilgili bir araştırma ve balatalarımı değiştirme faaliyetinde bulundum.
Orjinal fren balatalarımız 120 ytl seviyelerinde fiyatla satılıyor, parası bir yana ben balataların bir süre sonra sertleşerek kazınma sesi çıkarmasından rahatsızdım. Bu sebeple yan sanayi arayışına girdim.
Lucas-TRW marka fren balatası aldım-(İdea ve doblonun bir çeşidine uyuyormuş) Birebir aynı sadece üzerinde balata aşındı ikazını sağlayan kablo yok. Zaten o da benim için çok önemli birşey değil. Fiyatı 45ytl. Ben bunu taktım.
Bir de 30 ytl olanlar var, ama onlar sanırım uzakdoğu menşeili(ama kabloları var)
Ben 45 balatalara-5 balata spreyine- 10 ytl disk tornasına- 40 ytl de işçilik(kampana temizliği dahil) verdim. Anlayacağınız 100 ytl ye geldi.
Anlayacağınız 90 HP lerin yan sanayi balatası bulunabiliyor. Üstelik bana göre Lucas ın balataları orjinalden kalitelidir...
Umarım yardımcı olabildiğim arkadaşlarım vardır.