Km yanıp sönmesi, blue&me çalışmaması
Herkese merhabalar,
Bir kaç gün önce aracımın sunroof tamirini yaptırdım. Aynı zamanda arka rezistans çalışmıyordu, sigorta değişti düzeldi. Bugün de aracı kullanmaya başlamadan hemen önce km göstergesi yanıp sönmeye başladı ve blue&me çalışmamaya başladı.
Bu sorunlarının nedeni yaptırdığım işlemlerden olabilir mi ? Ustayı arayıp konuştum sigorta değişmesiyle olmaz dedi.
Başınıza böyle bir şey geldi mi ?
Yardımlarınızı bekliyorum.
Cevap: Km yanıp sönmesi, blue&me çalışmaması
Aynı sorun benim aracımda da vardı. Ustasını buldum yaptırmaya gittiğimde, yüksek GB flash bellek yüzünden blu&me kartının yandığını söyledi. Değiştirmek istediğimde (Ekim 2021) 5500 TL parça fiyatı söyledi bunun yerine Blu&Me' yi iptal etti ve 200 tl gibi cüzi bir fiyatla teyp arkasından Bluetooth aparatı taktırdım. Blu&Me çalışmıyor ama km düzeldi. Bluetooth aparatıda gayet kaliteli ve kibrit kutusu kadar olduğu için teybin arkasında orjinal gibi oldu.
Alıntı:
WhitEvo Nickli Üyeden Alıntı
Aynı sorun benim aracımda da vardı. Ustasını buldum yaptırmaya gittiğimde, yüksek GB flash bellek yüzünden blu&me kartının yandığını söyledi. Değiştirmek istediğimde (Ekim 2021) 5500 TL parça fiyatı söyledi bunun yerine Blu&Me' yi iptal etti ve 200 tl gibi cüzi bir fiyatla teyp arkasından Bluetooth aparatı taktırdım. Blu&Me çalışmıyor ama km düzeldi. Bluetooth aparatıda gayet kaliteli ve kibrit kutusu kadar olduğu için teybin arkasında orjinal gibi oldu.
Ben hiç USB takmadım halbuki, sadece kablo ile telefona bağlı şekilde müzik dinliyordum. Ne zaman yukarıda bahsettiğim işlemleri yaptırdım başıma bu geldi. İstanbul da ikamet ediyorsanız hangi ustaya gittiniz acaba ?
Ben Bursa' da ikamet ediyorum. Küçük sanayide MES Garajda yaptırdım.
Alıntı:
WhitEvo Nickli Üyeden Alıntı
Ben Bursa' da ikamet ediyorum. Küçük sanayide MES Garajda yaptırdım.
Yetkili servisi aradım 12500 TL parça parası çektiler. Ellerinde yokmuş zaten 1 aya gelir dediler. Yani ne yapacağımı şaşırdım hocam.
Bu modülün çıkmasını bulsam direkt değiştirdiğimde araç tanır mı yoksa araca tanıtmak mı gerekiyor bilemedim.
Yani aracın kendi özelliğini iptal etmek pek istemiyorum ama 12500 TL de çok çok büyük rakam.
Çıkma parça işini bende sordum, sağlam çıkacağının garantisi yokmuş, sağlam çıksada araca uyum sağlamayabilirmiş usta bana bu şekilde iletmişti. Çok güzel double teypler var car play android oto bulunan 4-5 bin civarı, ben onlardan yaptırıcam yakın zamanda. 12.500 çok para, müzik oynatsa bir tık düşünülür ama sadece telefon görüşmesi için değermi bilmiyorum.