Motor arıza lambası söndü. Ancak 3 misli fazla dizel yakıyor.
Arkadaşlar, Punto 1,2 multijet dizel 2006 model arabama 30 litre mazot aldım. 2 ila 3 km gittikten sonra arabanın çekisi tuhaflaştı. Hatta kendi, kendime pompacı acaba , mazot yerine benzin mi koydu bile dedim. Arabayı, şehir içinde (İstanbul ) günde 15, 20 km kullanıyorum. Aradan 15 gün geçmişti ki , motor arıza lambası yandı. 3 , 5 gün arabanın çekiş gücü düşük bir vaziyette kullandım. Derken dün , arabanın ikaz lambası söndü. Çekiş de bayağı iyileşti. Fakat bir " int. consumption " yakışını kontrol edeyim dedim ve de gaza basmadan ,yokuş aşağı giderken bile 3,4 litreyi, yokuş yukarı 16,17 lt. yi velhasıl en son 24 lt. yaktığını bile gördüm. Ben bilgisayara bağlatmadan ( Onunda bir ücreti vardır. Tahmin ediyorum. Beni aydınlatırsanız , sevinirim.) yakıt katkısıyla çözmeyi denemek istiyorum. DPF Dizel Partikül Filtre Temizleyici Katkı türü var. Birde Katalizör ve Oksijen Sensör Temizleme türü katkılar var. Bir türde Dizel Yakıt Katkı ve Enjektör Temizleyicisi olarak var. Hangisini ve hangi markayı kullanmam gerektiği hakkında deneyimli arkadaşların yardımlarına ihtiyacım olduğunu belirtiyor ve saygılarımı sunuyorum. Şimdiden teşekkürler.
Cevap: Motor arıza lambası söndü. Ancak 3 misli fazla dizel yakıyor.
2006 Model aracınızda dizel partikul filtresi yok. Aldığınız yakıtta pislik olabilir. Eğer başka yerden bilindik istasyondan yakıt aldıktan sonra aynı sorunlar devam ediyorsa araç bilgisayara bağlanmalı. Genelde map sensörü egr ve oksijen sensörü sorunlarında bu şekilde sorunlar baş gösteriyor. EGR ve katelizör tıkalı olabilir. Ayrıca mazotta pislik varsa filtrede aşırı tıkanmış olabilir. Sonuç olarak burada ne desek ezbere olur motor arıza ışığı yandığında mecbur araç bilgisayara bağlanacak.
Cevap: Motor arıza lambası söndü. Ancak 3 misli fazla dizel yakıyor.
Alakanıza teşekkürler. O bilgisayar ücretsiz bağlıyorlar mı. Ücretsiz bağlamıyorlarsa ne ücret alıyorlar. Bir bilginiz varmı ?