Grande Punto silkeleme sorunu
Arkadaşlar merhaba grande punto 1.4 fire active 2009 model aracım var. Km. 112.000 aracım LPG deyken silkeleme yapıyor. Ateşleme bobini buji buji Kabloları orijinalleriyle değişti. Yan sanayi parça asla takılmadı. Kelebek boğazı temizlendi tüpün filtreleri değişti küçük olan dahil. enjektörler temizlendi ecu test edildi regülatör tamir takımıyla tamir edildi ama sorun hala çözülmedi. Araç 1500 rp vites değişimde silkeleme yapıyor ve yüksek devirlere çıkarkende sanki biri arkadan çekip bırakıyor gibi oluyor. Benzinde hiç olmuyor. Araç tek bir arıza veriyor oda gaz pedalı düzensiz yazıyor. Bu konu hakkında düşüncelerinizi bekliyorum araçdan iyice soğudum.
Cevap: Grande Punto silkeleme sorunu
LPG markası nedir. Arıza kodu silindikten sonra hemen LPG nin kalibrasyon ayarının tekrar yapılması gerekir. Bu işlemler yapılmasına rağmen halen bu silkeleme devam ediyorsa enjektörler ile enjektör hortumların maniflot bağlantı noktalarına teker teker su dökün eğerki su döktüğünüzde rolanti dengesizleşir yada stop ederse maniflot bağlantı noktalarında nozullarda kaçak olabilir. Özellikle bir çok araçta yanlış nozul seçimi ve nozul çapına göre delinmezse sıkıntı çıkıyor.
Birde araç benzine geçince sıkıntı düzeliyormu. Birde aracın takozlarınıda kontrol ettirin.
LPG markası BRC. araç benzinde düzeliyor. Yukarıda yazmayı unuttum şanzıman alt takozu ve motor takozları değişti. Bu araç 30.000 km den beri sıkıntısız LPG de çalıştı arada benzinde de bindim ama son dönemler hep LPG de kullandım. Dediğiniz bi nozullar kaldı heralde bi 😁
Alıntı:
M06YAVUZ Nickli Üyeden Alıntı
LPG markası BRC. araç benzinde düzeliyor. Yukarıda yazmayı unuttum şanzıman alt takozu ve motor takozları değişti. Bu araç 30.000 km den beri sıkıntısız LPG de çalıştı arada benzinde de bindim ama son dönemler hep LPG de kullandım. Dediğiniz bi nozullar kaldı heralde bi 😁
Nozullara doğru bir su dök bakalım. Araç stop ediyormu yada rolanti sallıyormu.
Tamam deneyip haber vericem 🤔
Nozullara su döktüm ama değişen bişey olmadı. Yani bi tepki vermedi. Araç teklerken video çektim ama buraya atılmıyor diye biliyorum
2A mühendislik ile görüşüp tekdirdağ yada yakın çevresi için iyi BRC servisine yönlendirmelerini isteyin. Yüksek ihtimal ayarlarla yada sensörle ilhili bir arıza var. Regülatör diyaramı değişmiş enjektörler sağlam herhangi bir yerde kaçak yok. LPG filtreleri yeni bujı kablolar yeni. Geriye ayar ve sensörler kalıyor. Birde aracın altındaki gaz borularınıda bir kontrol ettirin. Herhangi bir yerde çıkurda vs aracın altını surtup borularda eğilme olmuş olabilirmi.
Tamam arayıp görüşeyim orayla onlar yönlendirsinler dediğin gibi böyle olmayacak bu iyice soğudum arabadan
Sorun çözülünce haber vericem
Alıntı:
M06YAVUZ Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaşlar merhaba grande punto 1.4 fire active 2009 model aracım var. Km. 112.000 aracım LPG deyken silkeleme yapıyor. Ateşleme bobini buji buji Kabloları orijinalleriyle değişti. Yan sanayi parça asla takılmadı. Kelebek boğazı temizlendi tüpün filtreleri değişti küçük olan dahil. enjektörler temizlendi ecu test edildi regülatör tamir takımıyla tamir edildi ama sorun hala çözülmedi. Araç 1500 rp vites değişimde silkeleme yapıyor ve yüksek devirlere çıkarkende sanki biri arkadan çekip bırakıyor gibi oluyor. Benzinde hiç olmuyor. Araç tek bir arıza veriyor oda gaz pedalı düzensiz yazıyor. Bu konu hakkında düşüncelerinizi bekliyorum araçdan iyice soğudum.
Merhaba arkadaşım her şeye baktırmışsın aynı sorun bendede vardı sorun debriyajın müşürü çıkmıştı onada bir baktır bence debriyajın basılma miktarıyla hareket eden kısmı kırılmıştı hep tam basılıymış gibi algıladığından gazdan çekince silkeliyor ve vuruntu yapıyordu değiştirince çözüldü
kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Merhaba teşekkür ederim ilgileniz ve fikirleriniz için o kadar masraf yaptıktan sonra sorunu bulduk. Sorun LPG enjektörlerinin yanında bulunun LPG nin map sensörünün soketi kırılmış. Onuda şöyle tespit etti usta yol testine çıktı olması gereken basınç 1200 1250 benim basınç 600. Map sensörüne bakıcam dedim bakarken soketin kırık olduğunu gördü soketi komple değiştirdi hiç bi sorun kalmadı. Gittiğim yerde Lüleburgaz Dorukhan otogaz yetkili servis. güzel de ilgilendiler sağolsunlar. Tekrar teşekkür ederim fikirleriniz için.