Punto Airbag sargısı arızası ve servis durumu
Merhabalar arkadaşlar bu hafta sonu başıma gelen olayı anlatayım airbag lambası yandı aracı kullanırken korna gitti radyo kumanda tuşları da deaktif oldular. Pazartesi günü servise gittim durumu anlattım incelediler sinyal kolunun değişeceğini sölediler , 1810 lira parça 190 lira işçilik ücreti ile değişim teklif ettiler , bende bunu kabul etmediğimi bu durumu araştırdığımı çok kişinin bu durumu yaşadığını bazılarının servis tarafından ücretsiz değiştirildiğini ve çoğu kişinin indirim alabildiğini belirttim , sonra sistem üzerinden bi talep yolladılar ve 2 dk sonra red cevabı geldi (sistem otomatik cewaplıyormuş).ben yine aynılarını belirttim genel merkezle yada koç holding ile görüşebileceğimi ve emsal durumlar olduğunu bildiğimi onlara aktarabileceğimi , aracın ilk günden beri servis bakımlı oldugunu ve direksyonun hiç işlem görmediğini ve kullanıcı hatası tarzı bişeyin daha 93 binde olan araçta olamayacağını belirttim , sonra müşteri ilişkileri sorumlusu tekrar talebimi ve bilgileri not olarak aldı tekrar telep yazacağını bana sonra cewap gelince döneceğini söyledi ve servisten ayrıldım.
Araç punto 1.3 mtj 95 bg 93 de araba çıktığı günden beri servis bakımlı ücretsiz değişim istedim bakalım daha dönüş yapan olmadı.
Parçayı burda sanayide ve internette araştırdım 350 liraya sargıyı garantili tamir eden bir beyinci buldum , ayrıca parça fiyatları internette 750 liradan başlıo 1700 liraya kadar aynı parça kodlu sinyal kolu mevcut.
Daha önce başına bu durum gelen arkadaşlar bu posta yazarsa izlenilebilecek yollar hakkında sevinirim, teşekkür ederim şimdiden...
SM-N950F cihazımdan gönderildi
Cevap: Punto Airbag sargısı arızası ve servis durumu
Benim araçta garantideyken başıma geldi.İlk belirtide yakaladım,sola sinyal verdiğimde aynı anda sellektör yapmıyordu,arıza lambası yanmıyordu.Hazır garanti varken değişmiştim.Umursamasaydım muhtemelen garanti bitene kadar büyük belirti vermeyecekti.Sonra da ücretli değişecektim.
Daha sonra yeni kolu da bi süre kullanıp,forumdan bir arkadaşımıza verip,cruise controllü kol taktım.500₺ gibi bi fiyata maolmuş oldu cruise controllü kol(temmuz 2018di sanırım)..
Fiat servisleri enteresan hocam,üstüne düşüp uğraşmanız lazım.Özellikle son yıllarda,bence puntonun da üretim ve satıştan kalkmasıyla birlikte,kronik sorunları (city,airbag çatlağı,sargı vs.) tamir etmeme eğilimindeler.Verdikleri fiyatlardan belli aslında artık uğraşmak istemedikleri.
İyi niyet garantisi formu doldurulması konusunda da şöyle dikkatinizi çekeyim.Garanti bittikten sonra,solan Fiat logolarını değişmek için,istanbulda,bakımlarımı da yaptırdığım,3 ayrı yetkili servis dolaştım.Hepsi “yalandan” talep oluşturup,birkaç gün sonra “sistem onaylamadı” yalanına başvurdular,ücret istediler.O yaz tatile giderken Balıkesir de bir servise uğradım,oradaki servis yetkilisi,gözümün önünde pc de form oluşturdu ve bir hafta sonra onay geldi sistemden,logolarım değişti.
Size tavsiyem öncelikle hiç başvurmamış gibi birkaç servis gezip,iyi niyet garantisini zorlamanız.Olmuyorsa,parçayı uygun yollu tedarik edip(valeo dışında daha ucuz markalar da çıktı mesela),taktırmanız.Tamir olayını tavsiye etmiyorum.Cruise kontrol yoksa,cc li kol alıp,bu sıkıntıdan kârla çıkmanız en azından.
Kolay gelsin..
kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Alıntı:
arenas Nickli Üyeden Alıntı
Benim araçta garantideyken başıma geldi.İlk belirtide yakaladım,sola sinyal verdiğimde aynı anda sellektör yapmıyordu,arıza lambası yanmıyordu.Hazır garanti varken değişmiştim.Umursamasaydım muhtemelen garanti bitene kadar büyük belirti vermeyecekti.Sonra da ücretli değişecektim.
Daha sonra yeni kolu da bi süre kullanıp,forumdan bir arkadaşımıza verip,cruise controllü kol taktım.500₺ gibi bi fiyata maolmuş oldu cruise controllü kol(temmuz 2018di sanırım)..
Fiat servisleri enteresan hocam,üstüne düşüp uğraşmanız lazım.Özellikle son yıllarda,bence puntonun da üretim ve satıştan kalkmasıyla birlikte,kronik sorunları (city,airbag çatlağı,sargı vs.) tamir etmeme eğilimindeler.Verdikleri fiyatlardan belli aslında artık uğraşmak istemedikleri.
İyi niyet garantisi formu doldurulması konusunda da şöyle dikkatinizi çekeyim.Garanti bittikten sonra,solan Fiat logolarını değişmek için,istanbulda,bakımlarımı da yaptırdığım,3 ayrı yetkili servis dolaştım.Hepsi “yalandan” talep oluşturup,birkaç gün sonra “sistem onaylamadı” yalanına başvurdular,ücret istediler.O yaz tatile giderken Balıkesir de bir servise uğradım,oradaki servis yetkilisi,gözümün önünde pc de form oluşturdu ve bir hafta sonra onay geldi sistemden,logolarım değişti.
Size tavsiyem öncelikle hiç başvurmamış gibi birkaç servis gezip,iyi niyet garantisini zorlamanız.Olmuyorsa,parçayı uygun yollu tedarik edip(valeo dışında daha ucuz markalar da çıktı mesela),taktırmanız.Tamir olayını tavsiye etmiyorum.Cruise kontrol yoksa,cc li kol alıp,bu sıkıntıdan kârla çıkmanız en azından.
Kolay gelsin..
Teşekkür ederim ilgin için hocam , lougne donanım cc li olan set , lancia ve valeo marka gördüm çoğunlukla valeo kendi kullandığı marka sanırım fiatın , ya daha önce servis elemanı aynı serviste orta havalandırma difizörünü kırmış onu garanti içi işlem olarak değiştirdiler sıfırı ile , siz onu garantiye soktunuz bunu neden sokamıyorsunuz kendi hatalarınızı sokabiliyosunuz servis olarak yapacağınız şeyler illaki vardır diyorum kem küm ediyorlar , dediğiniz gibi illaki insanı uğraştıracaklar , tamir ettirmektense biraz daha üzerine koyup değiştirtmek bana da mantıklı geliyor , servis tarafıma dönüş yapana kadar araştırmalarım devam edecek bakalım inşallah çözecez bunu
İnşallah en uygun şekilde hallederseniz.
Servis yoluyla olmazsa ;
Ben şu adresten
https://www..com/fiyat-listesi/
istanbuldaki Engin Bey ile çözmüştüm sıkıntımı.Sizin araç zaten cc li olduğundan işçilik gerektirecek bir durum yok gibi.Yukarıdaki linkten bulunduğunuz bölgedeki arkadaşla halledebilirsiniz.
Yine forumda @emiroto nikli arkadaşımız ,uygun fiyatlı punto parçaları satıyor,onunla temasa geçebilirsiniz.
Benimde 20 gündür bu sorun başladı. Şimdilerde cc li kola sıfırına 1500 çekiyorlar. Çıkmasıda 600-800 arası. Forumdan bir kardeşimiz inşallah buna çözüm getirecek. Kendisi bahsetmediğinden şimdi benim isim vermem olmaz. Bunu deneyip hallettikten sonra kendiside bahseder ve bu derttende forum olarak en uygun şekilde yararlanırız diye düşünüyorum.
Alıntı:
edll Nickli Üyeden Alıntı
Benimde 20 gündür bu sorun başladı. Şimdilerde cc li kola sıfırına 1500 çekiyorlar. Çıkmasıda 600-800 arası. Forumdan bir kardeşimiz inşallah buna çözüm getirecek. Kendisi bahsetmediğinden şimdi benim isim vermem olmaz. Bunu deneyip hallettikten sonra kendiside bahseder ve bu derttende forum olarak en uygun şekilde yararlanırız diye düşünüyorum.
Geçmiş olsun. Kronik sorunlar er geç çıkıyor maalesef.
merhaba;
bu hatayı vermesinin sebebi nedir acaba.
içerisideki kablolar deforme mi oluyor ondan dolayı mı acaba. yada başka sebebi mi var.
10-14 pin gibi kablolar konuşuluyor. hatta aliex de buna benzer kablo satan da dikkatimi çekti.
Toprido çatlağını 3 sene önce 2013 model aracımı aldığımda farketmemiştim, daha sonra serviste iyi niyet kapsamında zorlaya zorlaya değiştirdiler.
arkadaşımın 2012 lineasında aynı sorun başladı ama onunkini değiştirmiyorlar.
neyse bu airbag sorununu forumdaki arkadaşımız yardımıyla çözebiliriz.
Alıntı:
edll Nickli Üyeden Alıntı
Nasıl bir çözüm üretiyor arkadaş
Parça satan bi kaç sitede 750 900 gibi fiyatlarda gördüm en uygun olarak , tabi bazı yerler de 1500 1700 yazmıştı fiyatlara (sıfır) umarız ki bu sorunu halledebiliriz
Alıntı:
krm1983 Nickli Üyeden Alıntı
Geçmiş olsun. Kronik sorunlar er geç çıkıyor maalesef.
Teşekkür ederim , birde genç yaşta pahalı sorunlar çıkarıyor ya o can sıkıcı olabiliyor , city yada gögüs çatlağı gibi sorunları 10000 km 20000km gibi diri araçlar verebiliyor fiat biraz kendini iyileştirse keşke :)
Alıntı:
hayr16 Nickli Üyeden Alıntı
merhaba;
bu hatayı vermesinin sebebi nedir acaba.
içerisideki kablolar deforme mi oluyor ondan dolayı mı acaba. yada başka sebebi mi var.
10-14 pin gibi kablolar konuşuluyor. hatta aliex de buna benzer kablo satan da dikkatimi çekti.
Toprido çatlağını 3 sene önce 2013 model aracımı aldığımda farketmemiştim, daha sonra serviste iyi niyet kapsamında zorlaya zorlaya değiştirdiler.
arkadaşımın 2012 lineasında aynı sorun başladı ama onunkini değiştirmiyorlar.
neyse bu airbag sorununu forumdaki arkadaşımız yardımıyla çözebiliriz.
Aynen içindeki kablolar koparmış , tamirinde içindeki kablo paketini alıp yeni kablo paketi lehimliyorlarmış anladığım kadarı ile ...
Benimde far kolu temassizlik yapıyor. Sargı sağlam daha önce serviste değişmişti.benim aracta servis bakımlı bugün gidicem bakalim ne dicekler
Alıntı:
Kadyr Nickli Üyeden Alıntı
Benimde far kolu temassizlik yapıyor. Sargı sağlam daha önce serviste değişmişti.benim aracta servis bakımlı bugün gidicem bakalim ne dicekler
Umarım ücretsiz yardımcı olurlar , sonradan sıkıntı olmasın diye sargı sinyal komple değiştirin diyorlar sanırım
Alıntı:
arenas Nickli Üyeden Alıntı
İnşallah en uygun şekilde hallederseniz.
Servis yoluyla olmazsa ;
Ben şu adresten
https://www..com/fiyat-listesi/
istanbuldaki Engin Bey ile çözmüştüm sıkıntımı.Sizin araç zaten cc li olduğundan işçilik gerektirecek bir durum yok gibi.Yukarıdaki linkten bulunduğunuz bölgedeki arkadaşla halledebilirsiniz.
Yine forumda @emiroto nikli arkadaşımız ,uygun fiyatlı punto parçaları satıyor,onunla temasa geçebilirsiniz.
Bu adresten ekrem bey ile görüşme sağladım konuştuk kendisi ile elinde cc li set olduğunu söyledi bakalım servis konusunu netleştirince ekrem bey ile tekrar görüşme sağlayacağım, siz memnun kalmışmıydınız hocam
Evet,ben de aynı ekipten istanbulda engin bey ile hallettim sorunu.Cc komple set taktırdım,benim araç boş paket olduğundan tesisat çekme işlemi de yaptı.Onun dışında da farklı işlemler yaptırdım sis lambaları ile ilgili.Çok memnun kaldım hatta fırsat bulursam başka isteklerim de olacak kendisinden.
Alıntı:
emiroto Nickli Üyeden Alıntı
Yani komple sinyal kollarını değiştirmeyelim mi
Alıntı:
Uygulama sonrasında , kronik kopma sorunu ortadan kalkıyor.
Örnek verecek olursak oldu ileride sargı arizalandi tek olarak satılıyor. Son paylaşmış olduğum resimler de ki mavi sarı siyah kısımlar.
Şuan çıkması 100 TL , Sıfırı 170 TL
Hazırlanmış yeni Punto kolu resimdedir
https://uploads.-cdn.com/20181024/a5...110c7dff43.jpg
MI 5 cihazımdan gönderildi
Ustam şimdi sağ taraftaki radyo tuşları bi çalışıp bir gidiyor korna çalışmıyor ve airbag lambası yanıo bazen sönüyor , sadece sargı değişimi yapılsa bu arızalar gider mi sormak istediğim bu ?
Alıntı:
Yeni sisteme uyarlariz, ilk seferde komple takılması lazım . Sıfır komple ünite takariz işçilik vs herşey dahil 400 TL ( eski kolu bırakırsan, vermez isen fiyat farkı olur 800 TL )
Şimdi siz orjinal sinyal kolu seti takacaksınız , benden çıkan parçayı çıkma olarak alacaksınız herşey dahil 400 tl doğru mu anladım ustam
Alıntı:
Evet, orjinal komple yeni tip kol takılacak, işçilik vs herşey içinde.
Ürün fotoğrafı paylaşırmısınız rica etsem yeni tip derken orayı anlamadım da , servisten aldığım parça kodu 735521318 doğru mudur ?
Alıntı:
Puntolarda kronik sorun olduğu için Fiat Fiorino kolu montajini yapacağız. Sıfır orjinal resmini atmıştım bakabilirsin.
Teşekkür ederim ilginiz için hayırlı satışlar.
Alıntı:
Puntolarda kronik sorun olduğu için Fiat Fiorino kolu montajini yapacağız. Sıfır orjinal resmini atmıştım bakabilirsin.
Ahmet bey hayırlı işler. küçük bir ayrıntıyı atlıyorsunuz , Yunus beyin aracı ve ünitesi hız sabitleyicili