Linea kilometre bilgi ekranı arızası
Merhaba Arkadaşlar
Arkadaşlar yaklaşık 1 senedir bu sorunuma bir çözüm ve aydınlatıcı bir bilgi bulamadım. 2013 active plus 1.3 dizel linea aracım var. Ortalama yakıt , anlık yakıt ve kilometre bilgisini görebildiğimiz ekrandaki yazılar gitti. Ara ara gidiyor özellikle sıcak havalarda hiç bir sorun yokmuş gibi düzeliyordu. yaklaşık 5 aydır sadece ekranın sarı ışığı yanıyor , hiç bir şekilde bilgi ekranındaki yazılar yok. 8-10 yere sordum tamirinin olmadığını ön gösterge panelinin komple değişmesi gerektiğini söylediler. yetkili servis 1200-1300 tl istiyor. sanayideki ustalar çıkma parça takacaklarını söylüyor ve 600 tl ücret isteniyor.
Ne yapmalıyım ? sorun ne olabilir ? gerçekten tamiri mümkün değil midir ?? yardımcı olabilir misiniz ?
Cevap: LİNEA KİLOMETRE BİLGİ EKRANI ARZASI
Tamir olmadığını söyleyen yerler kadaranı söküp baktılarmı. Ekranın film soketi yerinden çıkmış olabilir. Soketin kilit kismi yerinde oynadığında ekrandaki yazılar gelmez sadece ekran ışığı olur. Aşağıdaki konuda 7 ve 8 sıradaki resimlere bakarsan film soketi görürüsün. Eğer sokette sorun yoksa soğuk lehim olabilir onunda kontrolünü yapmak gerekir. Daha önceden bunun benzeri edll süleyman abinin kadranındada olmuştu.
https://forum.grandepuntotr.com/gors...imi-beyaz.html
aynen volkan kardeşimin dediği gibi açıp soket kısımlarını yerine oturtunca sorun çözülüyor. afaki bir durum yoksa ki çok zor, kesinlikle volkanın dediğini yapıp o soketleri yerine oturtunca normale dönecektir.
Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
arkadaşlar ekranı komple söktüm yine olmadı.
Ekranı soketini yerine tam oturtun birde sıcak üfleme li havya istasyonu ile soğuk lehim kontrolü gerekebilir.