Araç giderken vitesi boşa atınca devirde dalgalanma
Arkadaşlar merhaba daha öncede forumda buna benzer şeyler okudum ama sonuçlanmış birşey yok oyüzden tekrardan konu açmak istedim aracım 1.3 punto multijet 2012 model seyir halinde giderken vitesi boşa atınca devirde dalgalanma oluyor ama durunca normale dönüyor egr boğaz ve emme manifoldunu temizlettim sorun düzelmedi sürekli yapmıyor ama can sıkıcı birşey konuyla alakalı bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim
Cevap: Araç giderken vitesi boşa atınca devirde dalgalanma
Sorununuzun sebebini bilmiyorum. Ama bidiðim birþey var o da dizel araçlarda seyir halinde iken vitesin boþa atýlmayacaðýdýr. Bunu yýllar önce çok bilgili bir ustam söylemiþti. Dizel araçlarda vitesi boþa atýnca motor yaðlamayý kesermiþ buda motora ciddi zarar verirmiþ. Bilginiz olsun.
kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Arkadaslar yokmu bole bý sorunla karsýlasan
Boþta ve gaz pedalýna basmaksýzýn devirde dalgalanma oluyorsa beyinde algýlama karmaþasý oluyordur. Cihazý olan bir özel servis yada yetkili servis en doðrusu olur.
Ayrýca batuhan kardeþin söylediði þeyi kulak arkasý etmeyin. Dizellerde çok önemlidir. Kesinlikle boþa atmayýn. Boþta yakýt harcarken viteste yokuþ aþaðý boþtaki harcamayý yapmaz. Kar etmeyiz yani.
Bu durum bende de var. Bir kaç ustaya sordum benim arabada da var dediler. Bence beyin olarak bir þey var ama bütün hepsinde var bug var yani😀
Saçmalýk. Marþ bastýðýnýz andan itibaren yað pompasý bozulmadýðý sürece yaðlama devam eder.