Özel servis mi yetkili servis
herhalde otomobili olanların sosyal mecralarda en çok başlık açtığı konulardan biridir bu soru. daha önce açıldı mı aradım ama bulamadım. açıldıysa kusura bakmayın. siz hangisini ve neden tercih ediyorsunuz? ya da diğerini neden tercih "etmiyorsunuz?". hangisinin ne gibi eksiklikleri var sizce? yani mesela "özel servise götürmem çok dangalak ustalarla karşılaştım" ya da "yetkili servisler çok kazık ve yeteneksiz. en iyisi benim gittiğim ahmet usta. şöyle iyi böyle iyi" gibi deneyim ve fikirlerinizi öğrenmek isterim. :)
Cevap: Özel servis mi yetkili servis
İyi ve dürüst ustayı nerde bulursanız orası.
Ama yetkili servislerde müşterilerle ustalar arasına set çekildiğinden,özel serviste bulmanız daha kolaydır.
kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
sağlam tanıdığı güvendiği ustası olmayanlar,arabadan anlamayanlar ve sanayi ağzını bilmeyenler kesinlikle yetkili servise gitmeli:)
arabadan az buçuk anlayanlar,neyin değişip,neyin ne işe yaradığını az çok anlayanlar ustanın her dediğine eyvallah çekmeyenler sanayiye :)
2 si arasındaki fark yetkili servis en az 2 katı fiyat çekiyor,yaptığı işe garanti veriyor,danışman harici kimse ile muhatap olmuyorsun,kafan çok ağrımıyor bırak arabayı ne şikayetin varsa halledip veriyorlar yani PARAN KONUŞUYOR..
sanayi de ise tanıdığın usta olsa bile eşref saatini yakalaman gerekiyor,canı istediği zaman doğru düzgün ilgileniyor.işi yoğunsa yaptığı işi senin yeniden gözden geçirmen gerekiyor sıkılmayan vida varmı takılmayan parça varmı diye ..tabi bunca uğraşına rağmen paran cebinde kalıyor.Bi nevi usta ile birlikte sende çalışıyorsun
yetkili servisler bi kere yedek parça fiyatlarını aşağı çekmeli,toptancıda 100 tl ye satılan bir parça yetkili serviste 150 tl..Toptancı bu malzemeden bide para kazanıyor.
Opel Astra 1.3 cdti aracım var ve yetkili servise götürüyorum. 4 sene normal fiyatlardan ödeme yaptım 700-800 lira gibi. bir kere 700 liralık bir parçayı garantisi olmamasına rağmen servis bakımlı bir araç olduğu için ücretsiz karşıladılar yani bir bakım bedavaya geldi diyebilirim :) geçen sene de 5 yaşında olduğu için 299 liraya senelik bakımı yapıldı. bu sene de 349 lira diyorlar. sanayi ye gitsem zaten diyecek bana 250 lira. hiç olmazsa 100 lira daha veriyorum aracım servis bakımlı ve işçilik garantili oluyor. satarken de başım ağrımaz..
Sanayide samimiyetine inabdığını ehil usta varsa sanayi değilse servis.
ya paran olacak ustaları hakikaten işi bilecek bi yetkili servis bulacaksın yada otomobil konusunda uzmanlaşmış ilgi alakası iyi bi özel servis bulacaksın
benim ustam yetkili servisten ayrılma gayet deneyimli ve tecrübeli fiat markasını iyi bilen bi insan
arkadaşlar ben istanbul kartal da oturuyorum. Bu sene arabamın garantisi bitiyor ve kasımda da aracın muayenesi var. Kasım muayene öncesi aracımı bir göstermek istiyorum. Ama garantim bitiyor diye açıkçası yetkili servise götürmek istemiyorum. Kartal'a yakın tavsiye edebileceğiniz özel servis varmıdır. Aracım punto ve aracıma da çok düşkünüm onun için iyi bir usta olursa sevinirim :)
Tavsiyelerinizi bekliyorum.
kolay gelsin