Birden biten akü ve yol yardım
Arkadaşlar, dün akşam arladaşlar ile buluştuk, aracı katlı oto parka bıraktım , saat 22.00 gibi araca geri geldik , kontağı actım gösterge ışıkları yanmadı , tekrar actım kapatım gösterge ışıkları geldi gitti ancak aracta marş diye bir şey yok.önce fiat yol yardımı aradım uzatılmış grantim var dedim gelip üçretsiz aracınızı calıştıra biliriz veya üçret karşılığında akü taka biliriz dediler, bende buluduğum civardaki bir oto elektirikcisini aradım, varta 60 amper aküye 290 ve 60 tl işcilik oto parka giriş cıkış ile birlikte 360 lira dedi.bana pahalı geldi sonra yol yardımı aradım ve adresimi verdim geldiler aracı calıştırdık ama , takviye aküyü cıkarınca arac stop ediyordu , servis görevlisi aküde kısa devre var degişmesi gerek böyle yolda bırakır dedi , elinde ne var dedim magetni marelli akü var orjinal akü dedi fiyatını sordum 220 tl dedi onu aldım.
Bana fiyat iyi geldi , fiat'ın yol yardımından mennun kaldım ancak yanında pos makinası yoktu biraz nakit bulmak için uğraşmak zorunda kaldım allahtan şehir merkezindeydim ve yakında ortak ATM buldum.
Aracın aküsü fabrikadan gelen akü, 50 amper, ben 60 amper aldım sıkıntı olur mu.
Bunun yanında hiç bir belirti vermeden bu akü nasıl böyle bir anda nasıl bozuluyor anlamadım daha araba 3,5 yıllık.
Cevap: Birden biten akü ve yol yardım
Orjinal aku derken
Orjinal magneti marelli (cakmasi var mi bilmiyorum) mi yoksa orjinal fiat ama magneti mi uretmis?
Ve uzerinde yazan bilger degerler nedir? Mars gucu? Marelli aku ise hangi serisi? Oe , es, ets, sst..
Hepsinin performansi yapisi fiyati farklidir...
Bu kapasitelerde muadil markalar eski akunun en az 2 kati mars gucune sahiptir..
50ah alsaniz da olurdu.. 50-60 olmasi da fazla sorun yaratmaz..
Aku ve arac uzerinde her hangi bir kontrol yaptilar mi? En basiti aku voltaji...
Alıntı:
timbaz Nickli Üyeden Alıntı
Orjinal aku derken
Orjinal magneti marelli (cakmasi var mi bilmiyorum) mi yoksa orjinal fiat ama magneti mi uretmis?
Ve uzerinde yazan bilger degerler nedir? Mars gucu? Marelli aku ise hangi serisi? Oe , es, ets, sst..
Hepsinin performansi yapisi fiyati farklidir...
Bu kapasitelerde muadil markalar eski akunun en az 2 kati mars gucune sahiptir..
50ah alsaniz da olurdu.. 50-60 olmasi da fazla sorun yaratmaz..
Aku ve arac uzerinde her hangi bir kontrol yaptilar mi? En basiti aku voltaji...
Gökten bey hangi seri olduğunu bilmiyorum, gün içinde bakar yazarım, akşam okadar yorulmuştum ki, birde akü bitince bu yüzden moral de sıfır olunca aküyü hiç incelemedim sadece 60 amper magnetti maralli olduğunu biliyorum, orjinal derken fiattın aküsüymüş servis öyle söyledi.eminim bu paraya çok daha iyi marka akü alabilirdim, ama malesef bir uyarı vermeden akü bir anda bittigi için mecburen aldık.gerci servisin yanında da zaten 50 yoktu 60 amper vardı
Her hangibi kontrol yapmadılar calıştırdı biraz bekledi akü arıza ışıgını yakmayınca bir problem görülmüyor dedi gitti.
Arkadaşlar magnetti marelli akü kullanan var mı?
Orjinal akü olarak kullandım arabada ilk 3 yıl.Tam 3. Yılını doldurduğunda Fiat servisinin önünde[emoji848]bitti magneti marelli..
Serviste Opar(inci akü aslen) taktılar.Puntoda akü,hiç belirtisiz bitiyor maalesef.Ben de bundan sebep Opar akü 3. Yılını doldurduğunda,geçen kış,Varta aldım 60A lık.
kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Artık akü için iki yıl arkama bakmam , ek olarak 1 yıl kontröllü devam ederim😀😀aslında aklımda yausa güneş panelleri için kullanılan akülerden almak vardı 12 yıl ömürlü ama nasip olmadı artık.
Merhabalar ali Bey, aracınıza takılan akü büyük ihtimalle bu: https://urun.n11.com/aku/12v-60-ah-m...aku-P181520447
İnci akü'nin piyasaya sürdüğü ise: https://urun.n11.com/aku/12v-60-ah-5...l_bysameseller
Tipik fiat taktiği, kartel oluşturma imkanı olabilsin diye marş basma gücünü bir tık düşük olacak şekilde üretim yaptırtmış. Böylece onlarca müşteri başka akü alsa yanlış takmış gibi olacaklar. 6" jant tabanı gibi garip bir uygulamasında da görebilirsiniz aynı durumu. (bunu birtek motor yağı dahil araç hidroliğinde yapamıyor, çareyi petronasla özel anlasma yapmakta bulmuş, bu nasıl bir paragözlüktür:))
İnci Akü tarafında içiniz rahat olsun. Ama ne diye manş basma gücünü düşük tutulmasını istemiş (540a yerine 490a) fiat bilgim yok. Yüksek ya da düşük olmasının olası zararlarını birisi paylaşabilirse memnuniyet duyarım.
https://blog.inciaku.com/kisin-aku-m...a-cok-yasanir/
https://www.techturkey.com/forum/mak...-okuyunuz.html
Ups aku ise araci calistirmaz ama.. mars akusu olarak kullanima uygun degillerdir..
o akuler de belli bir desarjdan daha fazla kullanimda omru cok rahat kisalir..
bir arac akulerinin de tasarlanan kullanim omru yaklasik 10 senedir, omrunu kisalyan her sey kullanim ile alakalidir
Varta aku sanayide genelde 200 tl civari aklinizda olsun
Vara akü 200 civarına ise İnci akü de 190 civarına olup 25TL de opetten akaryakıt hediyeli olur:) almana kalmayalım iki plaka arasındaki asitli sıvı için..
https://www.ereyon.com.tr/urun/inci-...SABEgKfrPD_BwE
ilginç bir tablo buldum, cca (soğukta marş basma değeri) yani akünün var olma ve kullanım amacını gösteren değerin farklı standartlara göre karşılaştırması. genelde en (avrupa) verilir ama bazen sae değeri de göruyordum, azıcık tüketici yanıltma sezinledim..
https://www.roadpro.co.uk/userfiles/...20to%20CCA.pdf
mesela Mutlu Akü iki değeri de yazmış, helal olsun: https://urun.n11.com/aku/12-volt-60-...mur-P147886685
Murat hocam farkindayim yerli malina karsi sempatin var lakin;
Bana mutlu aku deme cunku geneli (forumlarda,kullanicilarda arastirabilirsin) 2 yil sonra pat diye biten bir aku.
Inci akuyu bilmiyorum denemekte isterdim. Varta aku ise en az 5 yil omurlu. 2-3 senede bir 200 vermek nerde 5 yilda bir vermek nerde. Sanirim cca mars akimi degerinden bahsettiniz. Butun firmalar illaki belietmek zorundadir amma velakin omue konusu daha onemli.
Alıntı:
MKavruk Nickli Üyeden Alıntı
İlk ilandaki aküyle aynı, en azından akünün üzerindeki etiket aynı, şimdi bu inci akümü oluyor. Bana bir kere marş bassa yetiyor yaz kış, ama artık. Baya marş basar herhalde, 220 tl cok degil ozaman serviste internette bile zaten 190 tl Birde benim aldığım saatte baya iyi.
Alıntı:
timbaz Nickli Üyeden Alıntı
Ups aku ise araci calistirmaz ama.. mars akusu olarak kullanima uygun degillerdir..
o akuler de belli bir desarjdan daha fazla kullanimda omru cok rahat kisalir..
bir arac akulerinin de tasarlanan kullanim omru yaklasik 10 senedir, omrunu kisalyan her sey kullanim ile alakalidir
Gökten bey , yauasa swl modelin araclara uygun olduğunu söylemişlerdi ve normal akülerden cok daha uzun dayanır ve güclüdür demişlerdi.
Hangi urun bilmiyorum ama mars gucu akude belirtilmemis ise mars akusu degildir ;)
Esas olan da mars gucu, teknolojisi aslinda..
Varta bile kendi icinde farkli serileri var.. black, blue, silver.. magnetinin de ..
Kendi icinde bile performans, fiyat farki olabiliyor..
1. Fotodaki aku 18ah ama 480a cca
2. Foto fiat orjinal akusu
3. Foto magneti marelli akusu oe serisi ornek..
4. Foto.. sadece 44ah ;) 720a aku.. bir cok 70 80 ah ve ustu akuye tas cikarir ;)
https://uploads.-cdn.com/20170709/13...3bee005601.jpghttps://uploads.-cdn.com/20170709/85...57674b1ae7.jpghttps://uploads.-cdn.com/20170709/64...d6ba07cd95.jpghttps://uploads.-cdn.com/20170709/19...09556839b6.jpg
magnetelli marelli iyidir 2 yıl birebir değişim garantisi vardır yani diğer marklarda alır uğraşırsın burda bitti arıza yaptı direk servis gelip sualsiz yenisini takıyor ayrıca büyük parça üreticisi olan bir firma bende bu markayı tercih ettim sıkıntı yok
Bu arada magneti marelli FCA bunyesinde su an.. kurulusu fiat - e.marelli ortakligidir... 1919...
Tr deki mako da magneti marelliye aittir.. gecmiste koc-m.m. ortakligi vardi..
2.5 yıldır mutlu akü kullanıyorum sıfır sorun ve geçen usta ölçüm yaptı şarj durumunun oldukça iyi olduğunu söyledi. Mutludan memnunum ben 3 yılı doldurduğunda biterse yine mutludan devam ederim. Akülerin yeni üretilmiş olmasına dikkat ediniz. Akü kullanılmasada zamanla içerisindeki asit kurşun plakları eritebiliyor ve bir anda akü marş basmayabiliyor.
Alıntı:
Kadyr Nickli Üyeden Alıntı
Murat hocam farkindayim yerli malina karsi sempatin var lakin;
Bana mutlu aku deme cunku geneli (forumlarda,kullanicilarda arastirabilirsin) 2 yil sonra pat diye biten bir aku.
Inci akuyu bilmiyorum denemekte isterdim. Varta aku ise en az 5 yil omurlu. 2-3 senede bir 200 vermek nerde 5 yilda bir vermek nerde. Sanirim cca mars akimi degerinden bahsettiniz. Butun firmalar illaki belietmek zorundadir amma velakin omue konusu daha onemli.
Mutlu Akü konusunda forumumuzdaki olumsuzlukları okudum, o bağlantıda hoşuma giden ürün üzerine iki farklı testin de sonuçlarını yazmış olması. Bu zamana kadar 4 kere yeni aküm oldu 2si Mutlu Akü oldu (birisi 4. yılında araç pert oldu:(, diğeri 2. yılında hala kullanılıyor), sıkıntı yaşamadım. Lakin sorun yaşayan kullanıcıları dikkate almış ki bağlantıdaki ürünü yeni geliştirmiş, ama amacım Mutlu Akü ya da o ürün değildi. bu arada Gökten Hocamla konuşmamızda Rusya'da Mutlu Akü'nün çok tutulduğunu aksine vartanın pek tutulmadığını belirtti. Bazen ülkelere/bölgelere göre üretim farklılıklarını merak ediyorum. Gökten Hocamın orjinal akü diye paylaştığı resim 540a, Ali Hocamın orjinal diye aldığı akü 490a. Elin fiatının "doğuya bu kadarı yeter" anlayışına eyvallah ama umarım Mutlu Akü aynısını yapmıyordur. Akünün en zorlanacağı 3-5 ülkeden birisi Rusya, orada tututan akü çok iyidir ve Mutlu bunu başarmış. bakalım yeni ürünleri ne getirecek.
Vesileyle belirtmek isterim ki; yerli malın sempatim yok, yerli malı zaten benim!! Türk vatandaşlarına sempati beslemek gibi birşey bu:) elin adamı sempati duysun benim malıma. Yalnız artısıyla eksisiyle benim. Uyaracağım, takip edeceğim, şikayet edeceğim, deneyeceğim, görüş vereceğim, destekleyeceğim, gelişimine katkı sağlayacağım ve gurur duyacağım şekilde benim, bizim, hepimizin!! (gene gaza geldim, bir kahve alayım kendime:))
Örn: Sizlerin sorunlarını okuyunca Mutlu Akü'yü aradım ve burada yazılanların bağlantılarını gönderdim kendilerine, ürünlerinizden şikayet var yerli malı diyince taşa tutuyorlar beni, satış rakamlarınızı düşünmüyorsanız beni düşünün dedim:) hahahaha, telefondaki tepkiyi duymanızı isterdim:)
Alıntı:
MKavruk Nickli Üyeden Alıntı
Mutlu Akü konusunda forumumuzdaki olumsuzlukları okudum, o bağlantıda hoşuma giden ürün üzerine iki farklı testin de sonuçlarını yazmış olması. Bu zamana kadar 4 kere yeni aküm oldu 2si Mutlu Akü oldu (birisi 4. yılında araç pert oldu:(, diğeri 2. yılında hala kullanılıyor), sıkıntı yaşamadım. Lakin sorun yaşayan kullanıcıları dikkate almış ki bağlantıdaki ürünü yeni geliştirmiş, ama amacım Mutlu Akü ya da o ürün değildi. bu arada Gökten Hocamla konuşmamızda Rusya'da Mutlu Akü'nün çok tutulduğunu aksine vartanın pek tutulmadığını belirtti. Bazen ülkelere/bölgelere göre üretim farklılıklarını merak ediyorum. Gökten Hocamın orjinal akü diye paylaştığı resim 540a, Ali Hocamın orjinal diye aldığı akü 490a. Elin fiatının "doğuya bu kadarı yeter" anlayışına eyvallah ama umarım Mutlu Akü aynısını yapmıyordur. Akünün en zorlanacağı 3-5 ülkeden birisi Rusya, orada tututan akü çok iyidir ve Mutlu bunu başarmış. bakalım yeni ürünleri ne getirecek.
Vesileyle belirtmek isterim ki; yerli malın sempatim yok, yerli malı zaten benim!! Türk vatandaşlarına sempati beslemek gibi birşey bu:) elin adamı sempati duysun benim malıma. Yalnız artısıyla eksisiyle benim. Uyaracağım, takip edeceğim, şikayet edeceğim, deneyeceğim, görüş vereceğim, destekleyeceğim, gelişimine katkı sağlayacağım ve gurur duyacağım şekilde benim, bizim, hepimizin!! (gene gaza geldim, bir kahve alayım kendime:))
Örn: Sizlerin sorunlarını okuyunca Mutlu Akü'yü aradım ve burada yazılanların bağlantılarını gönderdim kendilerine, ürünlerinizden şikayet var yerli malı diyince taşa tutuyorlar beni, satış rakamlarınızı düşünmüyorsanız beni düşünün dedim:) hahahaha, telefondaki tepkiyi duymanızı isterdim:)
Satisinin iyi oldugu urunun sorunsuz oldugu anlamina gelmedigini bilirsiniz illaki. Vw dsg sanzimanda cok satiyor:)
Bu arada bir tek bu forum da gormedim mutlu aku hakkinda kotu yorumlari. Amacim karalamak degil. Varta iyi diyede desteklemem. Hangisi iyi ise onu alirim kotuden kacinirim. Maddiyata gore tabi
Akü almadan önce nette ne kadar konu varsa kullanıcı tecrübelerini araştırıp karar vermiştim. Sonuçta iki marka kalıyordu
Birinci sırada Varta
İkinci sırada Mutlu
Adana'da Varta bayaii bulamadığım için, Mutlu aldım iki senedir Punto mutlu, ben mutlu gezip duruyoruz👍
LG-D855 cihazımdan gönderildi