Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
Araç Sağa Çekiyor
Arkadaşlar geçen sene araba sağa çekiyor diye rot yaptırdım hala sağa çekiyordu ama lastikler eşit değildi diye önemsemedim. Bugün kış lastiği taktırdım sıfır lastikler ve arkasından rot yaptırdım(resminide ekledim)Eklenti 34346 ama araba ısrarla hala sağa gidiyor. 10 metre düz gidiyor sonra yola sığmıyor araç. Sizce bu neden olabilir başka bir sorun olabilir mi böyle bir sorun yaşan oldumu ?
Cevap: ARABA SAĞA ÇEKİYOR
Benzer bir sorun benim aracımda da vardı. Lastik değişim zamanı gelmişti lastik değiştirirken jantlarıda yeniledim. Jant lastik aldığım yer rot balans yaptı. Tamam dedim sıkıntı geçmiştir. Denediğimde aynı şekilde hafif hafif sağa çekme yapıyordu. Ustada baktı rot ayarın çok güzel jant ve lastiği ön arka bir sürü kombinasyonla denedi biraz daha düzeldi fakat yinede hafif sağa çekiyordu. En son türkiye yollarında biraz sağa eğim var bu kadar normal dedi olayı kapattı:)
Fakat ben başka rot balanscıyada gittim oda sıkıntı yok dedi. Sonra aynı yolda arkadaşım arabasıyla denedim benimki kadar olmadığını farkketim. Daha sonra forum sitelerinde dolaşırken aynı sorunu yaşayan birine denk geldim. Bursa da bir yer tavsiye etmiş. Oraya gittim adamın direk dediği araç sağamı çekiyor. Ve yaptığı rot ayarı ile aracım düz gitmeye başladı. Bu kadar yazmamın sebebi bu rot balans olayını herkes yapamıyor. Yada elindeki makinalar iyi değil. Bence iyi bir rot balanscı bulup sorunu halledebilirsin. Selamlar.