Cevap: Yakıt Tüketimi Hk.
Merhabalar Kadir Bey, çevrenizden duyduğunuz tüketimi kendiniz test edin, hızınız, sürüş stiliniz ve trafik yoğunluğunuz benzer mi emin olun derim. bu konularda sıkıntı yoksa yeni bakımı yapılmış bir aracın 2-3 bin sonra yeniden bakımının yapılması diye bir durum olamaz, en az 10bin km önce bakımı yapılmıştır o aracın. Değişmedi dediğiniz parçaları değiştirin derim (aloparca.com sitesinden bakım seti olarak ucuza bulma imkanınız da var). lpg aldığınız yeri ve/veya markayı değiştirin (aygaz otogaz öneririm) ve lastik ebatlarının orijinal ölçülerde olup olmadığına bakın mutlaka. Arkadaşlardan da çeşitli öneriler gelecektir, benimkiler acizane bu kadar diyeyim:) Aracınızı güzel günlerde kullanın.
Merhaba Murat bey, Bayramınızı kutlarım öncelikle.
Söylediğiniz gibi aldığım kişi 110 bin kmde bakımını yaptırdığını iletti, bana 120 binde tekrar yaptırırsınız demişti, şu an araç 119500 km falan sanırım. Ben aracın genel bakımlarını yaptırayım.
Trigger kayışı,
Yağ filtresi,
Hava filtresi,
Yakıt filtresi,
Araç Yağı,
Bujiler,
Buji kabloları,
bunların değişimi muhtemelen yakıt tarafında bana olumlu sonuçlar verecektir. Forumlarda bir kaç arkadaşın bu bakımları yaptırdıktan sonra araçta yakıt tüketiminin değiştiği konusunda bilgi verdiğini gördüm.
Onun dışında aracın standart lastik ölçüleri 13 inç ancak benim araçta 14 inç jant ve lastik var. 1 inç değerin çok fazla sarfiyata sebep olacağını düşünmüyorum, bir kaç kişiye de sordum işi bilen pek bir olumsuzluk yaratacağını söylemediler.
Yarın bakımlarını sanayide yaptıracağım. Daha sonrasında tekrar yakıtı deneyeceğim, eğer halen daha sorun devam ederse LPG uzmanlarına göstereceğim. Bir yere gaz ayarı yaptırmaya gittiğimde oradaki adam ben ona hiç bir şey demeden bujilerini değiştir egzoza vuruyor pat pat diye ses veriyor dedi birde LPG Mixer'inde sorun var gibi, bir işlem gerektiriyor bayram sonrasında getir işlem yapalım yakıt tüketimin azalır ve aracın çekişinde de düzelmeler olur dedi. Bilmiyorum ne kadar doğru söyledi, ne kadar para almak için dedi.
Yakitiniz normal. Bu model paliolar ozellikle de 1.4 leri cok yakit tuketmeleri ile meşhurdur.
Ayni aracin 2000 modeli baldizimda var tuketimi sizinkiyle hemen hemen ayni.
Yani 1 Lt LPG ile, 7 KM yol gidebiliyorum. Bence çok fazla yakıyor. 1 Lt LPG ile 10 KM yol gidilebilmeli. Rutin bakımlarını yaptırdıktan sonra tekrar ölçeceğim, daha sonrasında düzelme olmaz ise LPG uzmanına götüreceğim, mixer de işlem yapmamız gerek diyen adama götürüp onu yaptıracağım,düzelmezse de pes edeceğim, yapacak bir şey yok. Sanırım sonrasında da ilk arabamı hemen satmak zorunda kalacağım. Bu şekilde bir yakıt tüketimi benim için çok. Arkadaşlarımın araçları şehir içinde 1 lt LPG ile 12 13 km yol gidebiliyor ken benim 7 km yol gitmem beni zorluyor maalesef.
1.6 palio sehir ici lpg ile 10lt...
Bakim zamani geliyorsa bakim yaptirmak ve sorunlari gidermek tabi ki fayda edecektir. Fakat cok buyuk bir degişim olmayacak bence. Tecrube ile sabit. Cunku benzinde bile 10lt ve uzerini yakiyor sehir icinde bu canavar. Lpg'de 12-13 lt yakmasi normal.
aynen katılıyorum bende arkadaşlara bakımdan sonra belki biraz ve bariz bi düşme olabilir ama atla deve beklemeyin nihayetinde 2001 model araç sistem olarakta eski ayrıca eski aracıma göre kıyaslarsam yakıtınız bence çok aşırı gibi durmuyor özellikle şehiriçi çok kullanıyorsanız zaten bu rakamların çokta altına düşmez
Araciniz palionun cok yakan az giden modelinden. 1.2 16V olanlari iyidir. Hatta 90 100 km lerde 1.2 gibi yakip cok cimridir. Sonraki hizlarda 2.0 cc araca kafa tutar. Hey gidi gunler. En fazlada 180 gormustum:D